صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۳ - ۱۹ مهر ۱۳۹۵
در گفت‎وگو با آنا

وکیل دادگستری: برخی بیانیه‌های اعتراضی به فوتبال، مصداق توهین به رئیس جمهور و تخریب دولت بود/ کسانی که امروز شعار «وا اسلاما» سر می‎دهند، در بازی چند سال پیش روز عاشورا کجا بودند؟

یک وکیل دادگستری با تأکید بر اینکه «مخالفت‌های کنونی با بازی فوتبال ایران و کره جنوبی، جنگ روانی مخالفان علیه دولت روحانی است»، از مخالفان دولت پرسید: کسانی که امروز شعار وا اسلاما سرمی‌دهند چند سال پیش وقتی بازی استقلال و دالیان چین در روز عاشورا برگزار شد، کجا بودند؟
کد خبر : 124541

سید محمدصادق حسینی، وکیل دادگستری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره توهین به سران قوا بخصوص رئیس‌جمهوری اظهار کرد: متأسفانه برخی بزرگان ما فاصله بین نقد، تخریب و توهین را حفظ نمیکنند و به بهانه نقد؛ توهین و تخریب را نسبت به اشخاص روا میدارند. در حالیکه هیچ تفاوتی میان تخریب و توهین نسبت به من و دیگر روسای قوای مقننه، قضاییه و مجریه وجود ندارد. چراکه در وهله اول همه ما شهروندان عادی این جامعه به حساب میآییم.


وی در این باره اضافه کرد: از منظر حقوقی توهین به من یا رئیس‌جمهوری فرقی ندارد بلکه تفاوت اصلی آن در نیت است. بنابراین بیحرمتی و تخریب آقای روحانی اولاً توهین به مجموعه دولت است و ثانیاً تخریب دولت تخریب همه ملت به شمار میآید. به عبارتی اگر بخواهیم تهمت یا افترایی را به یکی از سران قوا نسبت دهیم باید بدانیم که دایره آن وسیع خواهد بود.


این حقوقدان با اشاره به اینکه «پیگیری توهین به سران قوا نیاز به شاکی خصوصی نخواهد داشت»، افزود: اگر شخصی به من یا شما بیحرمتی کند، باید شخصاً از فرد هتاک شکایت کنیم. زیرا چنین توهینی نیاز به شاکی خصوصی دارد، اما اگر به سران قوایی مانند رئیس‌جمهوری بیاحترامی یا خدای ناکرده توهینی صورت بگیرد وظیفه پیگیری آن برعهده دادستانی است؛ چراکه بیاحترامی به آقای روحانی به عنوان رئیس‌جمهوری و اعضای هیأت دولت، توهین به ملت خواهد بود.


چند سال پیش در روز «عاشورا» استقلال تهران با تیم دالیان چین مسابقه داشت و آن بازی نیز بدون هیچ مخالفتی یا توهینی نسبت به دولت برگزار شد و این جماعتی که امروز شعار «وا اسلاما» سر می‎دهند در آن دوره ساکت بودند و هیچ اعتراضی هم نمی‎کردند. از همه مهمتر برخی از این افراد معترض در آن دوره مسئولیت داشتند و یک بار هم به برگزاری مسابقه میان ایران و چین اعتراض نکردند

حسینی ادامه داد: همانطور که پیش‌تر متذکر شدم توهین به مقام اجرایی مانند رئیس‌جمهوری نیاز به شاکی خصوصی ندارد و باید دادستانی به عنوان مدعیالعموم هتاکان را شناسایی و علیه آن‌ها اقدام حقوقی و قضایی انجام دهد.


وی با تأکید بر اینکه «شهروندان یا افرادی که به آقای روحانی رأی داده‌اند میتوانند طی گزارشی از دادستانی درخواست برخورد با هتاکان را داشته باشند»، گفت: به انحای مختلف به رئیس قوه مجریه یا حتی رؤسای محترم قوای مقننه و قضاییه توهین و هتاکی‌هایی صورت گرفته و میگیرد. بنابراین مردم ایران میتوانند از مدعیالعموم بخواهند که با هتاکان برخورد قضایی و حقوقی داشته باشد.


این وکیل دادگستری تصریح کرد: با مشاهده متن‌های توهین‌آمیزی که توسط افرادی خاص نسبت به سران قوا بخصوص رئیس‌جمهوری صورت میگیرد به راحتی میتوان دریافت که چنین نوشتههایی سمت و سوی جناحی و سیاسی دارند.


حسینی در ادامه به جنگهای روانی و رسانه‌ای برخی افراد نسبت به بازی تیم ملی فوتبال ایران با کره جنوبی در روز «تاسوعا» اشاره کرد و گفت: متأسفانه عده‌ای با بازی تیم ملی ایران با کره جنوبی مخالف هستند و علیه دولت و وزارت ورزش و جوانان بیانیه صادر میکنند و بر این باورند که این بازی باعث حرمت‌شکنی میشود.


وی در این باره یادآور شد: چند سال پیش در روز «عاشورا» استقلال تهران با تیم دالیان چین مسابقه داشت و آن بازی نیز بدون هیچ مخالفت یا توهینی نسبت به دولت برگزار شد و این جماعتی که امروز شعار «وا اسلاما» سر میدهند در آن دوره ساکت بودند و هیچ اعتراضی هم نمیکردند. از همه مهمتر برخی از این افراد معترض در آن دوره مسئولیت داشتند و یک بار هم به برگزاری مسابقه میان ایران و چین اعتراض نکردند.


این حقوقدان تأکید کرد: مثالی را ذکر کردم تا به این نتیجه برسم که نیت چنین افرادی سیاسی و جناحی است یعنی نیتشان خالص و مثبت نیست. بنابراین بیانیه‌های اعتراضی درباره برگزاری مسابقه به وزارت ورزش نه تنها نقد نیستند بلکه توهین به سران قوا و حتی تخریب نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز به حساب میآیند.


وی با بیان اینکه «مردم ایران از دستگاه قضا خواستار برخورد با هتاکان سران قوا هستند»، بیان کرد: مجازات افرادی که به رئیس‌جمهوری توهین می‌کنند، مطالبه عمومی است. چراکه همانطور که گفتم توهین به دولت یا تخریب دیگر قوا، توهین به ملت و جامعه است. پس دادستانی به عنوان مدعیالعموم با هتاکان و تخریبگران قاطعانه برخورد کند تا دیگر شاهد چنین رفتارهایی در کشور و نسبت به سران قوا نباشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر