صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۳ - ۲۴ فروردين ۱۳۹۴
مولایی در گفت‌وگو با آنا تشریح کرد:

در نخستین نشست مشترک تیم مذاکره‌کننده‌ هسته‌ای با کارشناسان و منتقدان مذاکرات چه گذشت؟

استاد دانشگاه تهران، با اشاره به نشست متشرک عراقچی با کارشناسان بین‌المللی و منتقدان مذاکرات هسته‌ای، گفت: در این نشست، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و کارشناسان حاضر در جلسه نظرات خود را درباره مذاکرات بیان کردند.
کد خبر : 12448

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، اولین نشست مشترک تیم مذاکره‌کننده‌ هسته‌ای شب گذشته با حضور کارشناسان، برخی اصحاب رسانه و منتقدان روند مذاکرات هسته‌ای برگزار شد.


در این نشست سید عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان به بیان مطالبی درخصوص بیانیه لوزان و روند مذاکرات هسته‌ای ایران با 1+5 پرداخت.


یوسف مولایی استاد دانشگاه تهران و کارشناس حقوق بین‌الملل یکی از حاضران نشست شب گذشته بود که در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، به بیان جزئیات این نشست پرداخت و گفت: نشست دیشب با حضور آقای عراقچی و خانم افخم در محل وزارت امور خارجه و با حضور تعدادی از کارشناسان و صاحب‌نظران در حوزه هسته‌ای و حقوق بین‌المللی برگزار شد.








پیشنهاد بنده این است که این جلسات به صورت مستمر و به صورت کارگروهی ادامه داشته باشد، چرا که برگزاری چنین جلساتی و ارائه پیشنهادهای مختلف در زمینه مذاکرات، زمینه‌ساز کمک به تیم مذاکره‌کننده کشورمان است

وی ادامه داد: عراقچی در این نشست گزارش داد چگونه تیم مذاکره‌کننده‌ای کشورمان موفقیت دستاورد لوزان را کسب کرد و در مقابل زیاده‌خواهی پافشاری انجام داد.


این کارشناس مسائل بین‌الملل، اضافه کرد: همانطور که در دستور جلسه قید شده بود، این نشست به منظور هم‌اندیشی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای با کارشناسان و اساتید دانشگاه برگزار شد و افراد حاضر در جلسه نیز نظرات و دغدغه‌های خود را درخصوص مذاکرات هسته‌ای و توافق نهایی بیان کردند.


مولایی با اشاره به لزوم حساسیت و دقت بر متن توافق نهایی، اظهار کرد: بنده در این نشست به آقای عراقچی گفتم که برای پیشبرد کار و جلوگیری از تفاسیر مختلف از متن نهایی، از یک تیم قوی حقوقی استفاده کنند که علاوه بر کار حقوقی، تجربه وکالت بین‌المللی را نیز داشته‌اند.


وی با بیان اینکه «عراقچی از تمامی نظرات ارائه شده در جلسه استفاده کرد»، گفت: پیشنهاد بنده این است که این جلسات به صورت مستمر و به صورت کارگروهی ادامه داشته باشد، چرا که برگزاری چنین جلساتی و ارائه پیشنهادهای مختلف در زمینه مذاکرات، زمینه‌ساز کمک به تیم مذاکره‌کننده کشورمان است.


کارشناس حقوق بین‌الملل درباره نگرانی از تفاسیر گوناگون متن نهایی توافق، تصریح کرد: هیچ متن حقوقی با ادبیات ریاضی نوشته نمی‌شود و تمامی متون حقوقی قابلیت تفسیر دارند، لذا کاری که ما می‌توانیم درخصوص جلوگیری از تفاسیر مختلف از متن نهایی توافق انجام دهیم این است که با استفاده از وکلای مجرب که تجربه کار بین‌المللی دارند و با ادبیات حقوق بین‌الملل آشنایی هستند، متن نهایی مذاکره را تنظیم و بررسی کنیم.


مولایی با بیان این مطلب افزود: در فضایی که حسن نیت بین طرفین وجود ندارد طبیعی است در اجرای توافق‌نامه به تفسیر برخواهیم خورد، که باید مکانیزم‌های حل اختلاف در متن توافق‌نامه گنجانده شود.


استاد دانشگاه تهران با اشاره به فرصت باقی مانده تا زمان توافق نهایی، خاطرنشان کرد: تیم مذاکره‌کننده در فرصت باقی مانده کار خیلی سنگینی در پیش دارد که باید تمامی کارشناسانی که دغدغه منافع ملی را دارند با ارائه نظرات خود مذاکره‌کنندگان کشورمان را یاری دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر