خلیل جوادی: صد رحمت به تحمل دولتمردان!
خلیل جوادی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی آنا در خصوص دلایل مقابله برخی صنوف با طنز، اظهار داشت: «این مسأله دلایل مختلفی دارد که مهمترینش نبود روحیه نقدپذیری در میان آنهاست. به عبارت دیگر فعالان در هر صنفی که باشند، خود و حرفهشان را مطلقا به حق دیده و هر انتقادی را به مثابه تعرض قلمداد میکنند.»
وی ادامه داد: «این روحیه از نوعی حس خودخواهی و خودبزرگبینی نشات میگیرد که به خودی خود قابل نقد است. البته این وضعیت تنها به قشر خاصی چون پزشکان و وکلا خلاصه نمیشود بلکه فکر میکنم حتی قاچاقچیان و نزولخواران هم اگر از دست قانون نترسند، صراحتا از حرفه خود دفاع خواهند کرد.»
این طنزنویس و طنزسرا در رابطه با رویکرد طنز توضیح داد: «متاسفانه افراد و اقشار و صنوف تعریف روشنی از طنز ندارند و فکر میکنند اگر سوژه طنز شوند، آبرو و حیثیتشان زیر سوال رفته است.»
وی ضمن بیان این مطلب که «کار طنز عیبیابی است، نه عیبجویی» ادامه داد: «طنزپرداز به موضوعاتی میپردازد که در جامعه وجود دارد و همه میتوانند آن را ببینند اما از آنجایی که بخشی از جامعه چندان متوجه بسیاری از موضوعات و معضلات، آنها را بزرگنمایی میکند تا حساسیت همگان را برانگیزد. بنابراین موضوعات طنز، عمدتا در هر محکمهای قابل اثباتاند.»
جوادی گفت: «برای من عجیب است که وکیلان و پزشکان که به هرحال به عنوان شهروند در جامعه زندگی میکنند، تا این اندازه به طنز حساساند. این درحالیست که ما در دورههای مختلف با دولتمردان -از وزیر گفته تا رئیسجمهور و سایر مسئولان ارشد دولت و حکومت- شوخیهای زیادی کردهایم و از ما نرنجیدهاند. بنابراین در مقایسه با برخی واکنشهای فردی و صنفی باید گفت صد رحمت به دولتمردان.»
وی درباره ادعای شاکیان در مورد سریال در حاشیه، اظهار داشت: «نمیدانم. شاید آنها حق دارند که اعتراض کنند. اما ما طنزپردازان نیز حق داریم که همچنان به رسالت طنزنویسیمان ادامه دهیم.»
این طنزپرداز در ادامه به تازهترین آثارش اشاره کرد و گفت: «مجموعه یادداشتهای طنزی را که سال 93 در صفحه آخر روزنامه آرمان امروز منتشر کرده بودم را در قالب یک کتاب به ارشاد دادهام که هنوز بر سر مواردی از آن با مسوولان صدور مجوز در حال مذاکره هستیم. همچنین قصد دارم تمام رباعیهای خود را در یک کتاب جمعآوری و منتشر کنم که فعلا در حال آمادهسازی آن هستم.»
انتهای پیام/