صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۵ - ۱۶ مهر ۱۳۹۵
آنا گزارش می‌دهد؛

چرخ پراید در تست‌های معاینه فنی لنگ می‌زند/ رشد 7 درصدی مردودین تست‌آلایندگی در یک ماه

بر اساس ابلاغ وزارت کشور مقرر شده بود اجرای طرح کاهش (LEZ) از ابتدای مهرماه امسال آغاز شود اما چند روز پس از اجرای طرح، پلیس به دلیل ازدحام شهروندان در مراکز معاینه فنی اجرای این طرح را مجددا به آبان ماه موکول کرد، اما بر اساس اظهارات مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران این روزها شهروندان تنها با صرف یک ساعت زمان می‌توانند در صورت تایید کارشناسان برگه معاینه فنی خود را دریافت کنند. آنطور که او مدعی است تنها خودروهای پراید هستند که طی این مدت کمی با مشکل روبه‌رو بوده‌اند و رشد 7 درصدی مردودین در تست‌آلایندگی‌ هم در این مدت چشمگیر بو‌ده است.
کد خبر : 124007

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، 10 روز قبل بود که سردار تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ از توقف اعمال طرح کاهش در خیابان‌های پایتخت خبر داد. او یکی از دلایل این اقدام را حجم مراجعه بالا به مراکز معاینه فنی اعلام کرد.


در این میان، توقف این طرح از سوی پلیس راهور با انتقادات شدید از طرف مدیریت شهری روبه‌رو شد. اما روز چهارشنبه بود که سردار تقی مهری، رئیس پلیس راهور ناجا اعلام کرد که این طرح مجددا از اول آبان ماه آغاز به کار می‌کند.


رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه تعویق اجرای طرح کاهش تا ابتدای آبان ماه با هماهنگی وزارت کشور بوده است، اضافه می‌کند: این تصمیم برای ایجاد هماهنگی‌های فنی بیشتر، اتخاذ شده است.


او در این باره می‌گوید: برای اجرای این طرح هماهنگی‌های زیادی میان وزارت کشور، نیروی انتظامی و سایر دست اندرکاران اجرای آن ایجاد شد اما این طرح به لحاظ فنی کار بسیار بزرگی است و پلیس برای اینکه از کامل بودن اطلاعات و همینطور ارتباط مناسب در اعمال قانون اطمینان حاصل کند اجرای طرح را به تعویق انداخت.


سردار مهری اعلام کرده است یکی از دلایل تعویق در اجرای این طرح، ازدحام و مراجعه شهروندان به مراکز معاینه فنی بوده است. سید نواب حسینی‌مش، مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران در خصوص حجم مراجعه کنندگان به مراکز معاینه فنی به خبرنگار آنا می‌گوید: توزیع مناسب حجم ورود به مراکز معاینه فنی صورت گرفته است و مراکز شمالی و جنوبی به یک اندازه مراجعه کننده دارند و امروز میزان ترافیک در مراکز معاینه فنی به یک اندازه است و مراجعه به مرکز و انجام معاینه فنی کمتر از یک ساعت زمان می‌برد.


حسینی‌مش با بیان اینکه بیشترین آمار خودروها در کشور (30 درصد خودروها) مربوط به خودرو پراید است، اضافه می‌کند: بیش از 60 درصد خودروهای مراجعه کننده به مراکز معاینه فنی خودروهای پرتیراژ ایرانی همچون پراید، پژو 405 و پژو 206 هستند.


او ادامه می‌دهد: با توجه به اینکه در یک ماه گذشته 33 تا 34 درصد از خودروهای مراجعه کننده به مراکز معاینه فنی مردود شده‌اند، از هر سه خودرو یکی از آنها در تست‌های معاینه فنی مردود شده است که در این میان چون بیشترین حجم خودروها متعلق به پراید است به همان میزان هم تعداد بیشتری از خوردوهایی که مردود شده‌اند را پراید تشکیل می‌دهد.


رشد 7 درصدی مردودین در تست آلایندگی


حسینی منش درباره علت مردود شدن خودروها هم توضیح می‌دهد: این خودروها از لحاظ ظاهری، فنی و آلایندگی مردود شده‌اند که از این تعداد 14 درصد از دلیل مردودی‌ها تست آلایندگی خودروها بوده است که این رقم نسبت به میانگین سالانه رشد 7 درصدی را نشان می‌دهد.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران با اشاره به اینکه در گذشته 27 درصد از خودروهایی که به مراکز معاینه فنی مراجعه می‌کردند، مردود می‌شدند، عنوان می‌کند: 25 درصد از این 27 درصد به جهت آلایندگی مردود می‌شدند که پس از رفع نواقص مجددا برای دریافت معاینه فنی مراجعه می‌کردند، اما در یک ماه گذشته حدود 14 درصد از خودروهایی که به مراکز معاینه فنی مراجعه کردند به دلیل تست آلایندگی مردود شده‌اند که این در واقع هدفی بود که ما آن را در طرح کاهش دنبال می‌کردیم.


او با بیان اینکه تعداد زیادی از خودروهایی که فرسوده، کاربراتوری و معیوب بودند به سمت مراکز معاینه فنی نمی‌آمدند و خودورهایی به مراکز معاینه فنی مراجعه می‌کردند که مطمئن بودند خودروهایشان تست‌های مرکز را با موفقیت می‌گذرانند، می‌افزاید: وقتی این اجبار به واسطه طرح کاهش بر خودروها وارد شد، خودورهایی که مشکل‌دار بودند هم مجبور شدند به مراکز معاینه فنی مراجعه کنند و به یک بار در یک ماه مردودی‌های تست گاز از 7 درصد به 14 درصد رسید.


مراجعه حدود 80 هزار خودرو به مراکز معینه فنی طی 15 روز


حسینی منش با بیان اینکه با توجه به آمارهایی که وجود دارد از یک میلیون و 800 هزار خودرویی که بالای 5 سال عمر داشته‌اند و پلاک تهران بودند تا اول مهر ماه یک میلیون و سیصد هزار خودرو به مراکز معاینه فنی مراجعه کردند، ادامه می‌دهد: در 15 روزی که از اول مهر ماه گذشته است بیش از 79 هزار خودرو به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده‌اند که از این تعداد 60 هزار خودرو موفق به دریافت معاینه فنی شدند.


از آغاز تصمیم گیری برای اجرای این طرح قرار بود مراکز معاینه فنی به صورت 24 ساعته به شهروندان خدمات ارائه دهند. حسینی منش در باره علت محقق نشدن این امر می‌گوید: سامانه سیمفا (معاینه فنی یک‌پارچه کشور) از ساعت 7:30 صبح آغاز به کار می‌کند و تا 24 سرویس دهی انجام می‌دهد و بدون این سامانه امکان پذیرش مراجعه کنندگان وجود ندارد. شهرداری درخواستی کرد تا تدبیری اندیشه شود که سامانه سیمفا از ساعت 24 تا 7 صبح هم برقرار شود که این موضوع به نظر وزارت کشور بستگی دارد و ما آمادگی فعالیت 24 ساعته را داریم. مسئولان در وزارت کشور قول مساعدی در این خصوص داده‌اند که این شرایط فراهم شود و در صورت موافقت این اقدام هم صورت می‌گیرد.


با توجه به اینکه اعمال جریمه خودروهای فاقد معاینه فنی از اول آبان ماه آغاز می‌شود شهروندان تهرانی 15 روز دیگر زمان دارند تا به مراکر معاینه فنی مراجعه کنند و حسینی منش معتقد است این آخرین فرصتی است که تهرانی‌ها می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر