مدیرعامل ایمیدرو: چک آماده همکاری در بخش معدن با ایران است
به گزار گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، «ادوارد موریچکی» که در راس هیاتی از وزارت صنعت و تجارت جمهوری چک به همراه سفیر این کشور در تهران بسر میبرد، در ملاقات با رئیس هیات عامل ایمیدرو، از آمادگی این کشور برای تامین ماشین آلات معدنی ایران خبر داد.
معاون وزیر صنعت و تجارت چک، با ابراز خرسندی از گزارشها و پیش بینیهای مراکز معتبر جهانی درباره رشد اقتصادی و برنامههای توسعه ای ایران گفت: اکنون به دنبال به نتیجه رساندن مذاکرههای انجام شده هستیم و با توجه به حضور مدیران بخش معدن دولت چک در این جلسه، آماده همکاری در بخش معدن به ویژه ماشین آلات حفاری و اکتشافی هستیم.
موریچکی، به نشست ژانویه سال گذشته گروهی از مدیران شرکتهای چک با ایمیدرو اشاره کرد و اظهار داشت: هفته آینده نیز به مناسبت نمایشگاه صنعت در تهران، هیاتهایی از اتاق بازرگانی ایران و چک دیدارهایی خواهند داشت تا زمینه توسعه روابط در بخشهای مختلف از جمله معدن فراهم آید.
این مقام کشور چک ادامه داد: ماه دسامبر جاری (آذر- دی)، کمیسیون مشترک ایران و چک در شهر پراک برگزار میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نیز در این دیدار به نیاز ایران به نوسازی تجهیزات معدنی اشاره و پیشنهاد داد تا کارگروهی مشترک از دو طرف، برای بررسی نحوه همکاریها در بخش ماشین آلات معدنی تشکیل شود.
مهدی کرباسیان افزود: با توجه به برگزاری کمیسیون مشترک ایران و چک در ماه دسامبر جاری، این کارگروه میتواند پیشنهادهای مشخص خود را به کمیسیون مشترک ارایه کند.
مدیرعامل ایمیدرو تاکید کرد: باید نحوه تامین تجهیزات با مسایلی همچون قیمت، کیفیت، نوع تامین مالی، بیمهای، اعتباری مشخص شود تا در کمیسیون مشترک به نتیجه مورد نظر دست یافت.
معاون وزیر صنعت چک نیز با استقبال از پیشنهاد ارایه شده گفت: جمعبندی نظرات برای کمیسیون مشترک دو کشور، گامی موثر در شکل گیری و توسعه همکاریها است.
« ادوارد موریچکی » یادآور شد: زمینه همکاریها در بخش بانکی و مالی در جلسهای که طرفهای چک با بانک مرکزی ایران داشتند، مساعد شده است.
« مارتین ولاستنیک» رئیس بخش سیاستهای معدنی چک نیز اظهار داشت: تولید ماشین آلات معادن روباز و به ویژه عمیق از جمله موارد تخصصی ما است.
«سواتو پلک» سفیر جمهوری چک در این نشست، ایجاد کارگروه مشترک را راهکاری عملی برای به نتیجه رساندن همکاریهای معدنی ایران و چک دانست.
علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی سال گذشته در سفر به پراگ در دیدار با وزیر صنعت و تجارت جمهوری چک، تشکیل کمیته کاری مشترک برای ترسیم و طراحی نقشه راه توسعه همکاری های دو کشور را خواستار شد.
طیب نیا گفته بود، حجم مبادلات میان ایران و جمهوری چک با توجه به روابط تاریخی میان تهران و پراگ قابل قبول نیست، انتظار میرود شاهد تحول جدی در این زمینه باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد سفر مقامهای این کشور به تهران موجب توافق اصولی در زمینه تشویق و حمایت از سرمایهگذاری و همینطور همکاریهای گمرکی باشد.
همچنین «ملاتک» وزیر صنعت و تجارت چک گفته بود، کشورش در گذشته حضور پررنگی در بازار تجاری و عرصه های فنی و صنعتی ایران داشته و اکنون علاقه دارد تا باردیگر روابط تجاری و اقتصادی دو کشور به سطح مطلوبی برسد.
به گفته ملاتک، جمهوری چک در زمینههای ماشینسازی، صنعت خودرو، معدن، صنایع و فناوری بخش کشاورزی، صنعت چاپ و کاغذ سازی، تصفیه و شیرین سازی آب دریا، صنعت قطعه سازی و بسیاری دیگر از حوزه های صنعتی برای همکاری با ایران آمادگی دارد و سفر وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران پس از 12 سال به این کشور را نشانه خوبی برای آغاز فصل جدیدی برای همکاری های مشترک ارزیابی کرد.
انتهای پیام/