صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۰۷ - ۱۵ مهر ۱۳۹۵
رئیس شبکه هپاتیت ایران

قمه زنی از عوامل اصلی ابتلا به هپاتیت است

رئیس شبکه هپاتیت ایران گفت: قمه زنی از عوامل اصلی ابتلا به بیماری هپاتیت بی و سی محسوب می شود و این موضوع در کشورهای عراق و لبنان نیز گزارش شده است.
کد خبر : 123940

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از ایرنا، دکتر موید علویان روز پنجشنبه در 'همایش عفونت مخفی هپاتیت بی' در مشهد افزود: با توجه به فرارسیدن ایام محرم ممکن است معدود افرادی با انگیزه های دلی به قمه زنی برای عزاداری بپردازند که از نظر بهداشتی به هیچ عنوان درست نیست.
وی ادامه داد: افرادی که اقدام به قمه زنی می کنند حتما باید در پرونده بهداشتی آنان ثبت شود تا این افراد از اهدای خون منع گردند.
* همه نوزادان در ایران واکسینه می شوند
رئیس شبکه هپاتیت ایران در ادامه گفت: میزان شیوع هپاتیت بی در ایران به کمتر از دو درصد می رسد و فقط در استانهای سیستان و بلوچستان و گلستان ابتلا به این بماری بیش از دو درصد است.
وی افزود: از سال 1373 تمامی نوزادان و افراد پرخطر در کشور نسبت به بیماری هپاتیت بی واکسینه شدند و اکنون ابتلا به هپاتیت در ایران کنترل شده است.
دکتر علویان ادامه داد: تاکنون 30 میلیون ایرانی نسبت به هپاتیت بی واکسینه شده اند و این امر موجب شده که شیوع این نوع هپاتیت در ایران نسبت به اکثر کشورهای خاورمیانه کم باشد بطوری که اکنون شیوع هپاتیت بی در افغانستان بیش از ششم و نیم درصد و در عراق چهار درصد گزارش شده است.
وی گفت: یک میلیون و 400 هزار مبتلا به هپاتیت بی هم اینک در کشور شناسایی شده اند.
رئیس شبکه هپاتیت ایران افزود: واکسن هپاتیت در 24 ساعت اول تولد نوزادان در ایران تزریق می شود لذا 90 درصد نوزادان ایرانی در هنگام تولد واکسن هپاتیت تزریق می کنند درحالی که پوشش واکسن هپاتیت در منطقه جغرافیایی 40 درصد است.
وی ادامه داد: درمان قطعی برای بیماری هپاتیت بی وجود ندارد و تنها راه کنترل این بیماری واکسیناسیون و پیشگیری است لذا تمام خدمات درمانی، شناسایی و آزمایشگاهی مرتبط با آن تحت پوشش بیمه قرار دارد.
* 230 هزار نفر مبتلا به هپاتیت سی
علویان همچنین شمار مبتلایان به هپاتیت سی را در ایران 230 هزار نفر اعلام و بیان کرد: یکی از مهمترین موانع درمان هپاتیت سی در کشور عدم مراجعه افراد به پزشک است در حالی که امکانات و ظرفیتهای لازم برای شناسایی و درمان این بیماری در ایران وجود دارد.
وی به راههای انتقال هپاتیت سی اشاره و بیان کرد: خالکوبی و تاتو، حجامت غیربهداشتی و سابقه زندان از جمله عوامل ابتلا به این بیماری است.
* تولید همه داروهای هپاتیت در ایران
رئیس شبکه هپاتیت ایران گفت: داروهای بیماری هپاتیت بی و سی در ایران تولید می شود و این داروها تحت پوشش بیمه قرار دارند و با کیفیتی معادل داروهای خارجی به مردم عرضه می شوند.
وی میزان شیوع هپاتیت سی را در ایران کمتر از نیم درصد ذکر و بیان کرد: این آمار نشاندهنده موفقیت بزرگ ایران نسبت به سایر کشورهای خاورمیانه در این زمینه است.
دبیر اجرایی همایش عفونت مخفی هپاتیت بی نیز گفت: در این همایش پزشکان و متخصصان داخلی و عفونی، پزشکان عمومی، فوق تخصصهای گوارش و کبد، متخصصصان کودکان و زنان، جراحی عمومی، ویروس شناسی و میکروب شناسی، علوم آزمایشگاهی و آسیب شناسی حضور دارند.
دکتر محمدرضا هدایتی مقدم محورهای همایش را شامل همه گیرشناسی(اپیدمیولوژی)، ساز و کارهای بروز عفونت هپاتیت، اهمیت هپاتیت بی از نظر بالینی و سلامت عمومی و تشخیص آزمایشگاهی و درمان و پیشگیری عنوان کرد.
التهاب و تورم سلولهای کبد را هپاتیت می گویند. اگر فردی به هپاتیت مبتلا شود کبدش ملتهب و متورم شده ممکن است زردی یا یرقان در وی ایجاد شود و در برخی از موارد کبد بطور دائمی دچار آسیب می شود. داروها، مواد شیمیایی، میکروبها و به خصوص ویروسها از علل ایجاد کننده هپاتیت هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر