صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۱۶ - ۱۴ مهر ۱۳۹۵
معاون پرستاری وزارت بهداشت عنوان کرد؛

شیوه مراقبت موردی در 50 بیمارستان کشور به صورت آزمایشی اجرا شد

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت:در روش مراقبت کیس متد(مراقبت موردی) برای بیمار، همانند پزشک معالج، پرستار مراقب نیز در پرونده و در بالاسر بیمار درج می شود که این کار موجب تسریع پاسخگویی به نیازهای مراقبتی بیماران می شود.
کد خبر : 123796

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در اجلاس مدیران پرستاری کشور، با حضور معاونان درمان و پرستاری وزارت بهداشت 53 رئیس بیمارستان، مسئولان HIS و مترون‌های این بیمارستان‌ها نتیجه اجرای آزمایشی 6 ماهه روش مراقبت کیس متد بررسی شد.


محمد میرزابیگی از اجرای شیوه مراقبت موردی (کیس متد) به عنوان رویه‌ای ضروری و واحد در کشور خبر داد و گفت: روش مراقبتی کیس متد روشی موفق در ارائه خدمات پرستاری است که بیمار محور بوده و به دلیل ثبات بخشی به خدمات و مراقبت‌های پرستاری و تسریع در پاسخگویی به نیاز بیماران و اعتماد متقابل بین بیمار و پرستار به طور قابل ملاحظه‌ای میزان رضایت مندی بیماران و پرستاران را بالا می‌برد.


معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در حوزه مراقب‌های پرستاری در سطح دنیا اقدامات متعددی صورت گرفته است به طوری که میزان رضایتمندی بیماران و مردم در هرکدام از این روش‌ها به طور قابل توجهی افزایش یا کاهش یافته چرا که رضایتمندی بیماران در وهله اول در تمام بیمارستان‌های دنیا به شیوه‌های مراقبت و بعد به سایر خدمات بستگی دارد.


وی افزود: این گونه هم نیست که در سایر کشورها پرستاران آنها خیلی از پرستاران ما باسوادتر باشند و حتی شاید در برخی از کشورهای پیشرفته‌ای نظیر کشور آلمان، سطح سواد پرستاران به اندازه سواد پرستاران دانشگاهی ما نیز نباشد اما چون برخی اصول و چارچوب‌هایی را رعایت می‌کنند، نحوه خدمات رسانی آنها به بیمارانشان و به مردم به شکل موثرتری انجام می‌گیرد.


معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به تأثیر ثابت شده نحوه و کیفیت خدمات پرستاری در میزان رضایت مندی بیماران از یک مرکز درمانی گفت: بیمار در یک مرکز درمانی، خدمات بسیاری از تیم درمان دریافت می‌کند اما تحقیقات علمی زیادی در دنیا، نشان می‌دهد که مراقبت‌های پرستاری به عنوان پایه و بستر بسیاری از خدمات محسوب می‌شود و نقطه تماس اولیه بین مراکز درمانی و بیماران، مراقبت‌های پرستاری است که می‌تواند در خوشنامی یا عدم خوشنامی مراکز درمانی و میزان رضایتمندی مردم بسیار حائز اهمیت باشد.


وی افزود: ما در دنیا روش‌های مراقبتی متعددی را در پرستاری داریم اما چیزی که بیش از سایر روش‌ها در کشور ما تاکنون اجرا می‌شده، بیشتر، روش مراقبت فانکشنال است، که از این پس تلاش می‌کنیم روش کیس متد را جایگزین شیوه فانکشنال کنیم. البته روش کیس متد بحثی عجیب و جدید نیست و همین الان در برخی از بخش‌ها به صورت محدود، از همین شیوه خدمت استفاده می‌شود.


میرزابیگی ادامه داد: فقط می‌خواهیم با وحدت رویه در شیوه مراقبت‌های پرستاری در کل کشور اشتراک نظر به‌وجود آوریم که ضمن تضمین کیفیت مراقبت‌های پرستاری، به سمتی برویم تا بلکه برای حل مشکل کمبود نیرو و کمبود منابع، راهکارهای علمی، متقن و اساسی نیز پیدا کنیم.


وی یکی از ایرادات شیوه مراقبت فانکشنال را جزئی نگر بودن آن برشمرد و گفت: روش کیس متد روشی کلی نگر است و به رغم شیوه فانکشنال که "بیماری محور" است در روش کیس متد، "بیمار محور" عمل می‌شود و بیش از اینکه به بیماری و پروسیجرها توجه شود، بیمار و ارتباط با بیمار به عنوان یک انسان محور و کانون توجه ما در این روش مراقبت می‌شود.


معاون پرستاری وزیر بهداشت تصریح کرد: ارتباط مناسب با بیمار نقش بسیار مهمی در فرایند درمان و بهبودی وی دارد و شاید گاهی یک لمس بیمار، چند کلام صحبت و حتی یک لبخند از ده‌ها تجویز فوق تخصصی تأثیر گذارتر باشد و به این موضوع در منابع علمی بسیاری تأکید شده است.


وی افزود: در روش فانکشنال، می آمدیم تعداد خدماتی که قرار بود به بیمار ارائه شود را بین چند پرستار تقسیم کار می‌کردیم و مثلا یکی مسئول دادن دارو، یکی مسئول گرفتن علام حیاتی، یکی مسئول پروسیجری دیگر برای چند بیمار همزمان می‌شدند. و در واقع فعالیت‌ها بین افراد تقسیم می‌شد. اگر چه این شیوه تا حدی کارها را تسریع کرده و مقرون به صرفه‌تر نیز می‌نماید ولی برخی مخاطرات از جمله عدم ارتباط مناسب با بیمار، فراموش شدن برخی اقدامات موردنیاز بیمار و عدم شناخت پرستار و بیمار از همدیگر، عدم پاسخگویی یک نفر در قبال بیمار و ... از دیگر مضرات روش فانکشنال است.


میرزابیگی ارتباط با بیمار و رضایتمندی بیماران را نیاز شدید امروز در ارائه خدمات و مراقبت های پرستاری خواند و گفت: در روش فانکشنال علاوه بر احتمال فقدان ارتباط مناسب پرستار و بیمار، مسئولیت واحدی وجود ندارد و بیمار، شخص خاصی را به عنوان پرستار خود نمی شناسد تا فضای اعتماد و اطمینان به پرستار، بخش و بیمارستان بوجود آید.


وی افزود: اما روش مراقبت کیس متد، روشی مناسب و پذیرفته شده است که علاوه بر نگاه کلی نگر، بیمار محور بودن، ایجاد شناخت متقابل بیمار و پرستار و شکل گیری فضای اعتماد بین آنها، ثبات منظمی را به خدمات پرستاری می دهد و موجب تسریع پاسخگویی به نیازهای مراقبتی بیمار می شود و در هنگام ارائه خدمت، تکلیف پرستار با بیمارش مشخص است و برای بیمار همانند پزشک معالج، پرستار مراقب نیز در پرونده و در بالاسر بیمار درج می شود و پرستار براساس تهیه فرم های ارزیابی اولیه بیماران در قبال بیماران نیز مسئولیت مراقبت های پرستاری او را به عهده می گیرد.


معاون پرستاری وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: در حال حاضر در حوزه پرستاری با دو چالش جدی مواجه هستیم که کمبود نیرو یکی از این چالش هاست و یکی از دلایل آن نبود مبنا و معیار مشخصی برای تعیین استاندارد ها و میزان نیاز ما به نیرو است و اجرای روش کیس متد می تواند راهکار مناسبی برای رسیدن به این معیار و مبنایی دقیق برای تعیین کمبودها و حرکت به سمت تامین استانداردهای منابع انسانی می باشد.


وی چالش دیگر را بویژه در حرکت به سمت قیمت تمام شده خدمات و خرید راهبردی خدمات را نبود ارزیابی دقیق از قیمت خدمات پرستاری نام برد و افزود: روش مراقبت کیس متد و لحاظ کردن تعداد بیماران، سطح بندی بیماران و خدمات ارائه شده در فرمول پرداخت عملکردی، عملا پرداخت عملکردی را نیز در حوزه پرستاری بسیار معنادار تر از وضع فعلی خواهد کرد و ما را به سمت عدالت پرداختی نیز هدایت خواهد کرد.


میرزابیگی از روسای بیمارستان ها و مدیران پرستاری خواست اجرای این روش را به عنوان مهمترین دستورکار خود بدانند و از نهادهای پرستاری نیز دعوت کرد در سراسر کشور به موفقیت این طرح بویژه در بعد پرداخت عملکردی کمک کنند.


معاون وزیر بهداشت با اشاره به اجرای آزمایشی شیوه مراقبت کیس متد در 50 بیمارستان کشور گفت: شیوه مراقبتی کیس متد، شیوه ای است که در آن تکریم بیمار به شکل موثری انجام می گیرد امیدواریم در طول چند ماه آینده با مهیا شدن زیر ساخت ها و رفع نواقص به جایی برسیم که این شیوه در شرایطی قابل قبول و کامل، در کل کشور عملیاتی شود و با این روش در شیوه های مراقبتی، با محوریت بیمار و نیازهای او حرکت کنیم.


معاون پرستاری وزارت بهداشت تصریح کرد: بی شک تمام بخش های وزارت بهداشت و شخص وزیر بهداشت نیز از هر موضوعی که رضایتمندی بیشتر مردم، شفاف سازی درعمل و ارتقاء کیفیت خدمات را در پی داشته باشد، حمایت جدی و پشتیبانی می کنند و تاکنون نیز که در 50 بیمارستان اجرا شده است‌، در نتیجه کارگروهی و حمایت همه جانبه مقام عالی وزارت و بقیه معاونین بوده است.


میرزابیگی در خاتمه از زحمات همه شرکت کنندگان و مجریان آموزشی روش مراقبت کیس متد تشکر کرد.


در این همایش تعدادی از روسای بیمارستان ها و مدیران پرستاری نتیجه اجرای آزمایشی کیس متد را گزارش کردند که ضمن بیان برخی ضرورت ها، مجموعا از این طرح استقبال نمودند.



انتهای پیام/

ارسال نظر