صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۰ - ۱۴ مهر ۱۳۹۵

دبیر کل جدید سازمان ملل متحد از پرتغال می‌آید

ششمین رأی‌گیری مخفی شورای امنیت سازمان ملل متحد برای انتخاب دبیر کل جدید ملل متحد مشخص خواهد کرد که آیا آنتونیو گوترس، نخست‌وزیر سابق پرتغال به عنوان دبیرکل آینده سازمان ملل متحد انتخاب خواهد شد یا یکی از 5 نامزد دیگر. دیپلمات پرتغالی بیشترین بخت را برای جانشینی بان کی مون دارد.
کد خبر : 123574

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از رویترز،‌ گوترس نفر اول در 5 دور رأی‌گیری قبلی بوده که پشت درهای بسته برگزار شده است.


این در حالی است که 15 عضو دائم شورای امنیت در تلاش هستند تا برای انتخاب جایگزین بان کی مون، دبیر کل کره‌ای سازمان ملل متحد، که دو دور دبیر کلی‌اش در پایان سال 2016 به پایان می‌رسد، به اجماع دست یابند.


با این حال با افزایش فشارها برای انتخاب یک زن به عنوان دبیر کل سازمان ملل متحد، هفته گذشته در آخرین دقایق کریستالینا جورجیوا، کمیسر اروپایی از بلغارستان به عنوان نامزد جدید معرفی شد. با وجود آنکه تعداد زیادی از دیپلمات‌ها بر این باورند که ورود جورجیوا دیر هنگام بوده است،‌ باید منتظر ماند و دید که آیا نامزدی این زن می‌تواند خطری برای گوترس به همراه داشته باشد یا خیر.


او سیزدهمین نامزد و هفتمین زنی است که وارد رقابت‌ها شده است. دو زن و یک مرد تاکنون از رقابت کنار رفته‌اند تا 10 نامزد همچنان برای کسب کرسی دبیر کلی ملل متحد باقی بمانند.


رأی مخفی روز چهارشنبه 5 قدرت دارای حق وتوی شورای امنیت یعنی ایالات متحده، ‌بریتانیا، فرانسه، چین و روسیه ممکن است متفاوت از آرای ده عضو دیگری شورای امنیت باشد که البته هنوز نظر آن‌ها مشخص نشده است. این رأی‌گیری‌ها غیر رسمی بوده است اما برای نامزدها این حقیقت را مشخص می کند که آیا آن‌ها ممکن است با وتو (ازسوی یکی از اعضای دائم شورای امنیت) روبه‌رو شوند یا خیر؟


شورای امنیت به تفکیک برای هر نامزد این گونه رای می‌دهد: رأی مثبت، رأی منفی و ممتنع. گوترس در پنجمین رأی‌گیری در 26 سپتامبر (6 مهر) 12 رأی مثبت، دو رأی منفی و یک رأی ممتنع دریافت کرد.


متئو ریروفت، نماینده بریتانیا در سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه گفت که امیدوار است روسیه نیز در انتخاب نامزد مورد اجماع به دیگران بپیوندد و در این صورت حرکت به سمت انتخابات رسمی تسهیل خواهد شد.


شورای امنیت زمانی برای معرفی کاندیدا به 193 عضو در مجمع عمومی برای انتخابات آماده می‌شود که در پشت درهای بسته به نتیجه رسیده باشد . این نتیجه نیازمند 9 رأی مثبت بدون وتو است.


ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد به عنوان رئیس شورای امنیت ملل متحد در ماه اکتبر (مهرماه) روز دوشنبه گفت یک شانس خوب وجود دارد که چند روز پس از از انتخابات محرمانه در روز چهارشنبه انتخابات رسمی برگزار شود.


حتی در صورتی که گوترس در رأی‌گیری محرمانه روز چهارشنبه با وتو مواجه شود، این امر به معنای پایان کار او نیست.


در سال 1996 کوفی عنان از غنا زمانی ظهور کرد که ایالات متحده مانع دومین دور دبیر کلی پطروس غالی از مصر شد.


فرانسه نیز بارها (در انتخابات داخلی) با دبیر کلی کوفی عنان مخالفت کرد اما در نهایت دبیر کلی وی را مورد پذیرش قرار داد. پس از موافقت فرانسه با دبیر کلی عنان، وی یک فرانسوی را به عنوان رئیس عملیات حفظ صلح سازمان ملل متحد برگزید.


انتهای پیام/

ارسال نظر