کشف دندانهای فسیل شده یک کوسه کهنسال + تصویر
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از گیزمگ، کوسههای «مگالودون» یا بزرگدندان، گونههای مختلفی دارد. دانشمندان معتقدند این گونه جدید موسوم به Megalolamna paradoxodon از نظر اندازه، شبیه کوسه بزرگ سفید امروزی است.
با توجه به این واقعیت که اسکلت غضروفی کوسهها فسیل نمیشوند، دانشمندان به تازگی فسیلی از دندانهای گونه پارادوکسودون را در کالیفرنیا، شمال کارولینا، پرو و ژاپن پیدا کردهاند که طول آنها به بیش از 4/5 سانتیمتر میرسد.
دانشمندان معتقدند که این گونه کوسه به طور تقریبی 20 میلیون سال پیش و در اوایل عصر «میوسن» میزیسته است. کوسه پارادوکسودون عضوی از کوسهسانان بود. کوسه بزرگ سفید و کوسههای «ماکو» جزء اعضای جدید این تقسیمبندی به شمار میروند.
با تمرکز بیشتر میتوان دریافت که کوسه پارادوکسودون همچنین به خانواده تازه منقرضشده Otodontidae از گونه کوسههای بزرگدندان تعلق داشتهاند که «مگالودون» عضوی از آنها بوده است. با وجود آن که «مگالودون»ها تا طول 18 متر هم میرسیدند، کوسه پارادوکسودون تنها تا چهار متر قد میکشیدند.
دندانهای جلویی آنها به گونهای بود که بتوانند شکار خود را در چنگ خود نگه دارند اما دندانهای گونههای قبلی بیشتر برای بریدن گوشت شکار مناسب بودند. اگر چه ویژگیهای دندانهای آنها مانند سایر اعضای خانواده Otodontidae هستند، تا حدودی شبیه نمونه بزرگتر دندانهای کوسههای سالمون موجود به نظر میرسند. کوسههای سالمون عضوی از گونه کوسه «لامن» هستند.
گونههای پارادوکسودون از این واقعیت نشأت میگیرند که به نظر میرسد یک شکاف 45 میلیون ساله بین زمان جدایی از نزدیکترین خویشاوند تا تشکیل گونههای خود و زمانی که دندانهای فسیلشده وارد ثبت زمینشناسی شوند، وجود دارد.
نادیده گرفته شدن چنین کوسه بزرگی از گروه کوسهسانان با توجه به پراکندگی بالای جهانی که دارد، قابل توجه است. کشف این گونه، در مکانهای عصر «میوسین» که دندانهای فسیل شده کوسه پیدا شدهاند، نمونههای خوبی هستند.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/