صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

انتقاد یک تعزیه‌خوان از برخی تحریف‌ها

یک تعزیه‌خوان پیشکسوت می‌گوید: شاعران و میرزاهای قدیم گاهی مطالبی درباره‌ی واقعه‌ی عاشورا نوشته‌اند که صحت ندارد و بیشتر برای درآوردن گریه شنونده خوانده می‌شود.
کد خبر : 123404

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از ایسنا، محمد بخشی‌نیا که ۶۷ سال است تعزیه‌ خوانی می‌کند بیان کرد: متاسفانه در برخی نسخه‌هایی که برای تعزیه یا مداحی در ایام محرم استفاده می‌شود شعرهایی نوشته شده که واقعیت ندارد، اما با این حال تلاش می‌شود این اشتباهات تصحیح شود.


او که از ۱۲ سالگی وارد تعزیه شده و ابتدا شیپور می‌نواخته است، ادامه داد: یکی از این مطالبی که به اشتباه نقل می‌شود درباره حضرت عباس (ع) است که در مجالس ذکر می‌شود امام حسین (ع) به او گفته‌اند که اگر می‌خواهد می‌تواند سپاه را ترک کند، همان‌طور که به دیگران اجازه می‌دهند که هر که خواست برود، اما این ماجرا به این شکل نبوده و صحت ندارد.


بخشی‌نیا اضافه کرد: من 30 سال در تهران فعالیت می‌کردم و در ۴۰ سال گذشته به قزوین آمده‌ام و امسال به دلیل ناراحتی چشمی که برایم پیش آمده بود، فقط شب‌ها در منزل شهید بابایی در قزوین مجلس دارم. البته سال‌ها قبل در تعزیه‌ها شیپور و ترومپت می‌زدم، اما بعد از آن مخالف‌خوانی هم می‌کردم.


وی یادآور شد: در سال‌ها قبل برای اجرای تعزیه به کشورهای دیگر هم رفته‌ام که دو سال قبل در مسکو مجلس حُر و سال گذشته مجلس حضرت عباس (ع) را اجرا کردم.


بخشی‌نیا که اصلیت قزوینی دارد و در سال 84 گواهینامه درجه یک هنری هم گرفته است، گفت: در قزوین انجمنی برای تعزیه تشکیل شده اما آنطور که باید رسیدگی نمی‌شود و این شرایط در تهران نیز وجود دارد. در حالی که انتظار ما این است که تعزیه را به نوعی رسیدگی شود که فراموش نشود و تشویق این هنر است که می‌تواند آن را زنده نگه دارد.


او ادامه داد: پیشکسوت این حوزه حاج آقا صفاریان است و بعد هم من هستم که ۸۰ سال سن دارم، اما آنطور که باید به تعزیه توجه نمی‌شود و رسیدگی‌ در کار نیست.



انتهای پیام/

برچسب ها: تعزیه
ارسال نظر