صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۰ - ۱۳ مهر ۱۳۹۵

ساخت سلول خورشیدی پلاستیکی با افزودنی‌های خوراکی

محققان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی و آکادمی علوم چین با استفاده از افزودنی‌های خوراکی توانسته‌اند سلول‌های خورشیدی پلاستیکی بسازند که در دمای اتاق قابل تولید هستند.
کد خبر : 123393

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ایسنا، این سلول‌های خورشیدی کاربردی نیمه چاپی در تولید تجاری مقیاس بزرگ کاربرد خواهند داشت. دو مزیت اصلی این سلول‌ها این است که می‌توانند در محیط باز به صورت انبوه تولید شوند و اینکه فرآیند تولید آن هیچ خطر بهداشتی یا زیست‌محیطی ندارد.


محققان یک سلول خورشیدی نیمه چاپی را تولید کردند که از o-MA به عنوان حلال استفاده می‌کند. ماده o-MA یک طعم‌دهنده مواد غذایی است که برای انسان‌ها غیرسمی است.


سلول‌های خورشیدی پلاستیکی به دلیل سبکی وزن، منعطف و شفاف بودن و هزینه پائین ساخت آنها بسیار پرطرفدار هستند. متاسفانه محلول‌های حاوی هالوژن مورد استفاده در ساخت این نوع سلول‌ها، مانعی بر سر راه تجاری‌سازی در مقیاس بزرگ هستند.


این محلول‌ها برای اطمینان از اینکه ساختار سلول‌های خورشیدی باعث افزایش حداکثری بهره‌وری انرژی آنها می‌شود، از اهمیت زیادی برخوردارند. اما متاسفانه این محلول‌ها برای طبیعت خطرناک هستند. دستاورد جدید محققان می‌تواند راه برای چاپ سلول‌های خورشیدی در دمای اتاق هموار کند.



انتهای پیام/

برچسب ها: سلول خورشیدی
ارسال نظر