صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۸ - ۱۳ مهر ۱۳۹۵
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا هشدار داد؛

کلاهبردارای با ترفند فروش سیم کارت ده برابر قیمت واقعی

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا با اشاره به اینکه شاهد انواع کلاهبرداری در فضای سایبر هستیم، گفت: در یکی از شگردهای جدید، کلاهبرداران این بار کالاهای معمولی را گاهی تا ده برابر قیمت به کاربران می فروشند.
کد خبر : 123238

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سرهنگ دوم علی نیک نفس در تشریح شگرد جدید کلاهبرداران اظهار کرد: این بار مجرمان سایبری با تبلیغات فروش سیم کارت رند و شماره‌های خاص یا مشابه شماره شما در دیگر اپراتورهای مخابراتی، از طریق فضای سایبر، شبکه‌های اجتماعی، ارسال پیامک و حتی برقراری تماس مستقیم تلفنی با افراد، از شهروندان کلاهبرداری می‌کنند.


وی افزود: این مجرمان با ادعای اینکه شماره‌های رند و یا نزدیک به شماره کاربر را در اختیار دارند حتی گاهی تا ده برابر قیمت واقعی سیم کارت از کاربر پول دریافت کرده و در آخر شماره‌ای متفرقه، غیر رند و غیر مشابه را به فرد تحویل می‌دهند.


نیک نفس مهم‌ترین محل تبلیغات این افراد را فضای سایبر و شبکه‌های اجتماعی عنوان کرد و گفت: ضرورت دارد تا کاربران نسبت به این موضوع دقت کنند و در صورت نیاز به خرید سیم کارت حتما از نمایندگی‌های مجاز اپراتورهای مخابراتی خرید کنند تا مورد سوء استفاده قرار نگیرند.


رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا با بیان اینکه این کلاهبرداران برای بالا بردن احتمال فروش سیم کارت خود با ادعاهای واهی از جمله اینکه سیم کارت دارای ویژگی‌هایی همچون اینترنت رایگان با قابلیت دانلود چندین گیگا بیت است کاربران را به خرید تشویق می کنند، ادامه داد: در این ترفند این افراد با خرید و فعال سازی اشتراک اینترنتی کم حجم و ارزان قیمت، متقاضیان سیم کارت را فریب داده و سیم کارت را چندین برابر قیمت واقعی آن به فروش می‌رسانند.


وی با توجه به اینکه فروش سیم کارت رند توسط خود اپراتورها صورت می‌گیرد و حتی برخی از این حراج‌ها آنلاین است، گفت: کاربران به هیچ عنوان فریب این افراد را نخورند و برای خرید سیم کارت رند یا شماره خاص فقط باید منتظر اعلام اپراتورهای مخابراتی باشند تا در این حراج‌ها شرکت کنند و شماره مورد نظر خود را به قیمت واقعی خریداری کنند.


نیک نفس افزود: پلیس فتا اخیراً گزارشات متعددی در زمینه تماس‌های تلفنی تبلیغاتی و بازاریابی مرتبط با این موضوع داشته است که نشان دهنده افزایش فعالیت کلاهبرداران در حوزه فروش سیم کارت است. بعلاوه کوچک بودن و خرد بودن این نوع کلاهبرداری موجب می‌شود که هموطنانی که مورد سوء استفاده قرار گرفته‌اند تمایلی به مراجعه به مبادی قانونی و پیگیری موضوع نداشته باشند و در بسیاری از موارد پلیس و سیستم قضائی نیز از وقوع چنین جرائمی که در سطح وسیع ولی به صورت خرد انجام می‌شود، نداشته باشد. لذا لازم است حداقل افرادی که در معرض چنین فریب‌هایی قرار می‌گیرند پلیس فتا را از طریق درج گزارش در سایت پلیس فتا مطلع کنند تا از استمرار جرم و کلاهبرداری از سایر هموطنان جلوگیری به عمل آید.


این مقام انتظامی یکی از بهترین روش‌های جلوگیری از این نوع سوءاستفاده‌ها را افزایش آگاهی عمومی و عدم توجه و پاسخگویی به این تماس‌های فریبکارانه و در نتیجه محدودسازی درآمدهای کلاهبردارانه‌ای از این نوع دانست که مجرمین احتمالی را ناامید و از ارتکاب عمل کلاهبردارانه منصرف خواهد کرد و افزود: زمانی که کلاهبرداران با جامعه‌ای هوشمند و افرادی آگاه و مطلع مواجه شوند قطعاً موفقیت چندانی در رسیدن به اهداف سوء خود کسب نخواهند کرد و شگرد مجرمانه کارآئی خود را از دست خواهد داد.


وی همچنین از رسانه‌های عمومی، اپراتورهای تلفن همراه و سازمان های مرتبط و مسئول خواست تا با انجام وظایف قانونی و مسئولیت‌های اجتماعی خود، مردم و پلیس را در کاهش اینگونه فعالیت‌های مجرمانه و تنگ کردن فضای مجرمین یاری دهند.


رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا در پایان با اشاره به آدرس سایت پلیس فتا آن را دریچه ارتباطی با شهروندان خواند و افزود: پلیس فتا از هموطنان درخواست می‌کند در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.Cyberpolice.ir سامانه پاسخگویی به فوریت های سایبری، بخش ارتباطات مردمی، گزارش کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر