صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دکتر میرزاده در مراسم آغاز سال تحصیلی واحد تهران شمال:

مهمترین برنامه دانشگاه آزاد اسلامی در 3 سال اخیر توسعه تحصیلات تکمیلی بوده است/ تشکیل شبکه نخبگان دانشگاه در پژوهشگاه مرکزی/ دانشگاه آزاد اسلامی رتبه 162 در تولید علمی جهان را دارد

مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و معاونان، مدیران و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در واحد تهران شمال برگزار شد.
کد خبر : 122748

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از روابط‌عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با درود به محضر مقدس حضرت ولی عصر (عج)، شهدای انقلاب و روح پرفتوح امام خمینی (ره) و با سلام و درود به مقام معظم رهبری، گزارشی از آخرین وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی پرداخت.


او به دوره مدیریت جدید دانشگاه که از مهر 92 شروع شده اشاره کرد و گفت: «مهمترین برنامه دانشگاه آزاد اسلامی توسعه کیفیت آموزش و تحصیلات تکمیلی بوده است. توسعه تحصیلات تکمیلی منطبق با اسناد بالادستی نظام و سیاست‌های کلی علم و فناوری ابلاغی رهبر معظم انقلاب است و برنامه‌هایی در دانشگاه آزاد اسلامی تنظیم شده تا با توجه به نیاز کشور و توسعه کیفی در مجموعه دانشگاه، توسعه تحصیلات تکمیلی انجام شود.»


دانشگاه آزاد اسلامی رتبه 162 در تولید علمی جهان را دارد


میرزاده ادامه داد: «در حال حاضر براساس اطلاعات پایگاه آماری ESI، دانشگاه آزاد اسلامی دارای رتبه 162 در تولید علمی جهان است. رتبه دانشگاه در مهرماه 92 ، 750 بوده است که نشان دهنده رشد کیفی دانشگاه است. البته این آمار تنها مربوط به 40 واحد از مجموع واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است که مجری تحصیلات تکمیلی هستند.»


او با ارائه آماری از تعداد دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «در حال حاضر یک میلیون 621هزار و 809 دانشجو و 32هزار و 891 عضو هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد. همچنین 5میلیون و 700هزار نفر تاکنون از دانشگاه آزاد اسلامی فارغ‌التحصیل شده‌اند.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود:‌«نسبت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به کل دانشجویان کشور در حال حاضر 37درصد است. در حال حاضر 494هزار و 262 دانشجوی تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به تحصیل هستند. بر این اساس، نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی به همه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی30.5درصد است.»


همکاری دانشمندان با مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی


او به تعداد اعضای هیات علمی تمام‌وقت و نیمه‌وقت دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر 32هزار و 453 عضو هیات علمی با مرتبه علمی مربی آموزشیار، مربی، بورسیه، استادیار، دانشیار و استاد در دانشگاه مشغول فعالیت هستند که البته با احتساب استادان دانشگاه‌های دولتی و استادان نیمه‌وقت و حق‌التدریس، 68هزار و 741 عضو هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کنند که یک گنجینه بزرگ علمی تشکیل شده چرا که همکاری بسیاری از دانشمندان را در مجموعه دانشگاه فراهم آورده است و طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده؛ تا پایان سال جاری 60درصد اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با مرتبه علمی استادیار به بالا و 40درصد با مرتبه مربی خواهیم داشت.»


میرزاده افزود: «در 3 سال گذشته فرآیند جذب و ارتقای بالغ بر 11هزار نفر به عنوان هیات علمی انجام شده است. این تعداد تا پایان سال 96، به 20هزار نفر خواهد رسید.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به نسبت استاد (غیرهمگن) به دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «این نسبت در مهر 92، یک به 54 بوده که با سیاست‌گذاری‌های درست، این عدد به در حال حاضر یک به 49 رسیده است. طبق برنامه‌ریزی‌ها؛ تا پایان سال 99 این نسبت به یک به 37 و در پایان برنامه 1404 به یک به 27 خواهد رسید.»


افزایش بومی‌گزینی در دانشگاه آزاد اسلامی



میرزاده به افزایش رشته‌محل‌های مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «تعداد رشته‌محل‌های کارشناسی ارشد افزایش یافته که این موضوع تحول بزرگی به حساب می‌آید و مهمترین اثر آن بومی‌گزینی در واحدهای دانشگاه و حضور فرزندان در کنار خانواده‌ها برای ادامه تحصیل است.»


او افزود: «در گذشته درخواست‌های فراوانی برای انتقالی یا میهمانی در واحدهای دانشگاه وجود داشته که با توسعه تحصیلات تکمیلی و افزایش بومی‌گزینی، این تقاضاها به حداقل رسیده که یک تحول فرهنگی و آموزشی به حساب می‌آید چرا که مساله بومی‌گزینی یکی از نیازهای اساسی کشور است.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به حرکت وسیع در حوزه علوم پزشکی دانشگاه برای توسعه کیفی اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر 304 رشته در حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی موجود است و تعداد زیادی استاد به عنوان عضو هیات علمی در حوزه پزشکی (1555 استاد) جذب دانشگاه شده‌اند تا این حوزه به توسعه بیشتری دست یابد.»


میرزاده گفت: »دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون در 8 دوره المپیاد دانشجویان علوم پزشکی مدال‌های طلا، نقره و برنز کسب کرده‌اند. این موضوع بسیار ارزنده و قابل تقدیر است.»


او به تعداد بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر 15 بیمارستان و مرکز درمانی فعال متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که 7 عدد از آنها از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور درجه یک اعتباربخشی را دریافت کرده‌اند. همچنین 1769 تخت بیمارستانی و 65 کلینیک سلامت در قالب طرح دانشگاه سالم در دانشگاه آزاد اسلامی موجود است.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به عملکرد سازمان سما تاکید کرد و گفت: «654 مدرسه سما در حال فعالیت هستند که در این مدارس 67هزار و 667 دانش‌آموز مشغول به تحصیل هستند. همچنین در 121 آموزشکده سازمان سما، 101هزار و 442 دانشجو تحصیل می‌کنند.»


تحول چشمگیر در حوزه پژوهش داشگاه آزاد اسلامی


میرزاده به حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «خوشبختانه در این حوزه شاهد تحول و حرکت بسیار وسیعی بوده‌ایم که از جمله افتخارات این حوزه افزایش تعداد مراکز پژوهشی، مراکز رشد و هسته‌های فن‌آور و شرکت‌های دانش‌بنیان است به طوری که در مقایسه با مهر 92، تعداد مراکز پژوهشی از 30 به 82، مراکز رشد از 37 به 100 و هسته‌های فن‌آور و شرکت‌های دانش بنیان از 124 به 926 عدد رسیده است. همچنین طرح‌های برون دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی از 31 میلیارد به 62 میلیارد تومان رسیده که باید افزایش یابد.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی در رتبه‌بندی‌های علمی جهانی اشاره کرد و گفت: «خوشبختانه در 3 سال اخیر دانشگاه آزاد اسلامی براساس نظام رتبه‌بندی پایگاه اسکوپوس؛ رتبه اول کشوری را داشته است.»


او افزود: «تعداد مقالات معتبر دانشگاه آزاد اسلامی در پایگاه ESI در 3 سال اخیر 34هزار و 18 مورد بوده است. تعداد مقالات منتشر شده در پایگاه اسکوپوس ظرف 3 سال گذشته 27هزار مقاله افزایش داشته که نشان دهنده تحول در تولید علمی دانشگاه آزاد اسلامی است. نشانه دیگر تحول کیفی در دانشگاه آزاد اسلامی، این است که در سال 2006 مقالات پراستناد دانشگاه آزاد اسلامی 22درصد بوده که این آمار در حال حاضر نزدیک به 30درصد است.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به طرح "ساها" اشاره کرد و گفت: «سامانه الکترونیکی همکار آزاد (ساها) برای ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی به پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه‌های کشور، با تجمیع 9هزار و 166 آزمایشگاه و کارگاه راه‌اندازی شده و خوشبختانه عملکرد بسیار خوبی داشته و همه دانشجویان (چه دانشگاه آزاد اسلامی و چه دانشگاه های دولتی) می‌توانند از این سامانه استفاده کنند.»


اجرای طرح‌های ماندگار فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی



او به اقدامات حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «اجرای طرح های فرهنگی ماندگار، از جمله احداث و تکمیل مساجد، خانه‌های ادب و هنر، احداث و تکمیل یادمان‌های شهدا، نشریات دانشجویی، کانون‌های فرهنگی و هنری و قرآن و عترت، کارگاه‌های آموزشی (حضوری و مجازی)، جشنواره‌های دانشگاهی (صلح و سلام، هنر و ادبیات دینی) و همایش‌های سبک زندگی، در این حوزه انجام شده است.»


میرزاده افزود: «در حال حاضر مجموعه طرح‌های ماندگار ارسالی از سوی واحدها 2هزار و 29 طرح است. این در حالی است که در مهر 92 هیچ طرح ماندگار فرهنگی در واحدهای دانشگاه وجود نداشت. طبق سیاست‌گذاری‌های انجام شده، مقرر شده در هر منطقه پایان نامه‌هایی درباره زندگی مشاهیر فرهنگی و هنری آن منطقه تدوین شود تا به توسعه فرهنگ مناطق کمک کند.»


او به امور بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر 11 واحد و مرکز بین‌الملل، 5 واحد و مرکز برون‌مرزی و 3 دفتر نمایندگی دانشگاه در خارج کشور دارد. شبکه بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی اخیراً راه‌اندازی شده که هدف از تاسیس آن، جذب فارسی زبانان علاقمند به فرهنگ و زبان فارسی، هنرهای اسلامی ایرانی و میراث فرهنگی از سراسر دنیاست که استقبال خوبی هم از این موضوع صورت گرفته است.»


تکمیل طرح‌های عمرانی نیمه‌تمام در دانشگاه آزاد اسلامی در سه سال اخیر


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به طرح‌های عمرانی اشاره کرد و گفت: «از مهر 92 تاکنون بیشترین کار ما در حوزه عمرانی، تکمیل طرح‌های عمرانی نیمه‌تمام بوده به طوری که بالغ بر یک میلیون و 600هزار مترمربع در 3 سال گذشته به بهره‌برداری رسیده است. در حال حاضر تعداد پروژه‌های تحویلی از مهر 92 تا مهر 95، 285 ابنیه به متراژ یک میلیون و 153هزار و 661 مترمربع و 69 محوطه به مساحت 648هزار و 291 مترمربع است.»


او درباره فعالیت‌های دانشگاه در حوزه ورزش گفت: «خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه ورزش بسیار موفق عمل کرده است به طوری که از 64 ورزشکار حاضر در المپیک ریو، 30 ورزشکار دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی بوده‌اند که اخیراً با حضور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، از 5 مدال‌آور این دانشگاه در بازی‌های المپیک، تقدیر شد. در حال حاضر 20 تیم بانوان و آقایان دانشگاه آزاد اسلامی در لیگ‌های ورزشی کشور حضور دارند.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به فعالیت‌های حوزه فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «سامانه‌های زیادی توسط دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات با اتکا به توان فنی داخلی تولید شده که دانشگاه آزاد اسلامی این آمادگی را دارد این سامانه‌ها را به مراکز آموزشی، پژوهشی و... کشور ارائه کند. در واقع حوزه فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی یکی از موفق‌ترین حوزه‌ها در دانشگاه آزاد اسلامی است.»


میرزاده گزارشی از حوزه برنامه‌ریزی و امور مالی دانشگاه ارائه کرد و گفت: «با مقایسه درآمد بودجه‌ای دانشگاه از سال 92 تا 95 مشخص می‌شود که رشد بودجه در سال 95، به میزان 1.6 برابر شده است.»


موفقیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی مرهون پشتیبانی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی است



رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: «موفقیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی مرهون پشتیبانی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و پایمردی دکتر جاسبی در توسعه این دانشگاه است. پیشنهاد بی نظیری که در سال‌های جنگ با تأیید امام خمینی (ره) به ثمر نشست و امروز به یک مجموعه بی‌بدیل در سراسر کشور تبدیل شده است.»


او ادامه داد: «مقرر شده در دانشگاه آزاد اسلامی 40درصد از وابستگی به شهریه کم شود. برنامه‌ریزی‌های لازم در این باره انجام است.و بنا داریم تا پایان برنامه ششم دانشگاه به این هدف دست یابیم.»


میرزاده به اعطای تسهیلات به کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «در 3 سال گذشته نزدیک به 874 میلیارد تومان وام به همکاران دانشگاه تعلق گرفته که کار کم نظیری است. وام ازدواج 10میلیون تومانی دانشگاه آزاد اسلامی، پوشش بیمه دانشجویان، تسهیلات اعطایی بانک ملی و... از دیگر خدمات حوزه اداری و مالی دانشگاه آزاد اسلامی است.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به فعالیت‌های امور مجلس در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «این دانشگاه بدون توجه به گرایش‌های سیاسی و جناحی، ارتباط خوبی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی دارد و نمایندگان نیز چون به وجود خدمت‌گزار دانشگاه آزاد اسلامی پی برده‌اند، از این دانشگاه حمایت می‌کنند. ازجمله حمایت‌های آنها می‌توان به امضای 242 نماینده در حمایت از توسعه تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد.»


او درباره امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «خوشبختانه در حال حاضر 74درصد دانشجویان شاهد و ایثارگر، در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل می‌کنند.»


میرزاده به تاسیس پژوهشگان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در سال 95 نیز اشاره کرد و گفت: «تاسیس این پژوهشگاه، پاسخ به تاکیدات مقام معظم رهبری، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و رئیس‌جمهوری است. پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی زمینه‌ای برای تجمع مغزها متشکل از پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی، پژوهشگران سایر دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور، پژوهشگران ایرانی مقیم خارج کشور و پژوهشگران صنایع است که همه برای نوآوری، نخبه‌پروری، تجاری‌سازی تحقیقات و تبدیل علم به ثروت، به عنوان شبکه نخبگان دانشگاه همکاری می‌کنند.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: «دانشگاه آزاد اسلامی، دانش، فرهنگ و اقتصاد را در 30 جبهه کاری مختلف در یک فضای چند بعدی با همت مدیران، مسئولان و معاونان دانشگاه به پیش می‌برد و در این زمینه جوش و خروش و علاقمندی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به توسعه دانشگاه آزاد اسلامی مایه دلگرمی ماست.»


او ابراز امیدواری کرد: «دولت تدبیر و امید و رئیس جمهوری بتوانند از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی که یک گنجینه بزرگ علمی و فنی است، برای توسعه علمی، پژوهشی و کارآفرینی کشور استفاده کنند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر