صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۰ - ۱۱ مهر ۱۳۹۵

«کنجکاوی» فاش کرد: گرد و غبار سطح مریخ نقش مهمی در ساختار جوی آن دارد

کاوشگر کنجکاوی به تازگی با ارسال اطلاعاتی از سطح مریخ نشان داد که سطح مریخ در شکل‌گیری جو این سیاره سرخ نقش بسزایی داشته است.
کد خبر : 122728

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از DailyMail، این روزها اخبار کاوشگر روزتا به دلیل اینکه خودش با پای خودش به زندگی‌اش پایان داد، از هر خبر علمی دیگری مهم‌تر بود اما در این اثنا، کاوشگر کنجکاوی نیز در حال اکتشافات خود بود و توانسته سرنخ‌هایی از سطح مریخ به دست بیاورد.


بر اساس آخرین داده‌هایی که این کاوشگر به زمین مخابره کرده است، مشخص شده است که پوسته روی مریخ نقش خیلی مهمی در شکل‌گیری جو این سیاره داشته است. کنجکاوی با تست جو سر مریخ برای گازهای بی‌اثر دریافته است که سطح زنون و کریپتون خیلی بالاتر از حد انتظار است.



کاوشگر کنجکاوی گازهای دهانه «گیل» مریخ را با کمک تحلیل نمونه‌های گرفته‌شده از این سیاره تخمین زده است



در طول زمان، سطح مریخ گازهایی با حجم زیاد از ایزوتوپ‌های زنون-124 و زنون-136 و سطوح نامعمول کریپتون-80 و کریپتون-82 تولید کرده است و از سوی دیگر نوترون‌ها توسط باریوم و برم جذب شده‌اند



محققان بر این باورند که در طول زمان، مولکول‌‌های پوسته مریخ نقش مهمی در گذر زیراتمی به ماده ایفا کرده‌اند؛ به این صورت که نوترون‌ها از هسته یکی از عناصر در هسته عنصر دیگری نشسته است.


از طریق این فرآیند، که «جذب نوترونی» نام دارد، زمانی که یک سیارک به سطح مریخ برخورد می‌کند و گرد و غبار روی سطح صخره‌های این سیاره را پراکنده می‌کند، ترکیبی از ایزوتوپ‌ها تولید شده است که به جو مریخ پرتاب شده‌اند.


به این معنا که در گذر زمان، جو مریخ با گازهایی با حجم زیاد از ایزوتوپ‌های زنون-124 و زنون-136 و سطوح نامعمول کریپتون-80 و کریپتون-82 پر شده است و از سوی دیگر نوترون‌ها توسط باریوم و برم جذب شده‌اند


ترکیب ایزوتوپ‌ها در جو زمین کاملا متفاوت با جو مریخ است و در جو زمین سطح گاز زنون-129 بیش‌تر است.


مترجم: نسترن صائبی


انتهای پیام/

ارسال نظر