صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد

ارائه تسهیلات ارزان قیمت به دانشجویان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی/ با مدیریت دکتر میرزاده سرعت توسعه در دانشگاه افزایش یافته است

مراسم آغاز سال تحصیلی و افتتاح دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال با حضور آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی رئیس هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و معاونان و مسئولان این دانشگاه برگزار شد.
کد خبر : 122671

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی ضمن ابراز خرسندی از افتتاح و تجمیع واحد تهران شمال گفت: «سابقه دانشگاه آزاد اسلامی نشان می‌دهد این دانشگاه به سرعت پیشرفت کرده است، همچنین با سبقه مدیریتی دکتر میرزاده دانشگاه به سرعت توسعه پیدا کرده است و گزارش او نشان از توسعه دانش در دانشگاه آزاد اسلامی دارد.»


او ضمن تحسین از معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی و گفت: «جذب دانشجو، استاد و مربی و مدیریت در دانشگاه آزاد اسلامی نشان می‌دهد مسائل با سلیقه خوب و خاص پیگیری می‌شود و با وصفی که توضیح داده شد، این دانشگاه به جایگاه مناسب و ویژه‌ای رسیده است.دکتر سید طه هاشمی و همکارانش دانشگاه آزاد اسلامی را به یک دانشگاه فرهنگی و یک نهاد موفق در این حوزه تبدیل کرده‌اند، امیدواریم فعالیت‌ها براساس برنامه 5 ساله ادامه یابد تا دانشگاه به اهداف عالیه خود برسد.»


رئیس هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: «انسان از ابتدا به دنبال آموختن و آموزش بوده است و جوهر انسان با دانش است. عمل، اخلاق و مبانی اسلامی و علمی انسان را به خدا نزدیک می‌کند.»


هاشمی رفسنجانی به آیات قرآن اشاره کرد و گفت: «خداوند به زمان قسم می‌خورد که راه رسیدن به دانش و اخلاق باید هدف حق باشد و نباید به دنبال کارهای پوچ و حاشیه‌ای بود، بنابراین برای رسیدن به آنجا باید صبر داشت. صبر انسان را می‌سازد و به هدف حق آن می‌رساند.»


او افزود: «کشورهایی که از لحاظ علمی جلو افتاده‌اند همیشه به دنبال مساله پیشرفت دانش بودند. ما نیز از قبل از انقلاب این موضوع را دنبال می‌کردیم، اما در آن زمان شرایط مهیا نبود. اما بعد از انقلاب فضا آماده شد. متاسفانه 2 سال درگیر شورش‌ها بودیم و دانشگاه‌ها تعطیل بود. آن زمان بود که احساس کردم ما با دانشگاه‌های دولتی به جایی نمی‌رسیم.»


رئیس هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «در شرایطی که کشور نیاز به پول داشت و در جنگ بود و همچنین تولد زیاد بود و سیر جوانان به جامعه گسیل بودند، دانشگاه‌های دولتی جوابگو نبود. بنابراین تصمیم گرفتیم با کمک مردم که عاشق درس خواندن فرزندان‌شان هستند دانشگاه آزاد اسلامی را تاسیس کنیم.»


دنیا و جوامع بین‌المللی دانشگاه آزاد اسلامی را می‌شناسد



هاشمی رفسنجانی گفت:‌ ‌«امام‌خمینی‌(ره) با کمک یک‌میلیون تومانی خود در زمانی که همه‌چیز دولتی شده بود و چیزی دست مردم نبود، به راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی کمک کرد.»


او ادامه داد: «در ابتدا دانشگاه آزاد اسلامی با ساختمان‌های کوچک آغاز به کار می‌کرد و در نهایت آنها را توسعه می‌داد. واحد تهران شمال نیز از همان ساختمان‌های کوچک آغاز به کار کرد. این واحد 12 ساختمان در سراسر تهران داشت که بعد از اجرای طرح تجمیع ساختمان‌های دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان تهران، این واحد در این فضا تجمیع شد.»


رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «این دانشگاه بیش از همه دانشگاه‌های دیگر عظمت خود را به رخ کشیده و دانشگاهی بین‌المللی محسوب می‌شود. با تجمیع ساختمان‌های کوچک در زمین بزرگتر دومین تجمیع ساختمانی دانشگاه آزاد اسلامی نیز تکمیل شد که در 23 هکتار زمین و در مکانی که دسترسی آسانی دارد، احداث شد. ساختمان‌های این واحد جزو بهترین ساختمان‌های دانشگاه آزاد اسلامی هستند. پژوهشگاه‌ها و آزمایشگاه‌های تخصصی نیز به توسعه پژوهشی و علمی این واحد کمک زیادی خواهند کرد.»


هاشمی رفسنجانی به اجرای طرح تجمیع در دیگر واحدهای استان تهران اشاره کرد و گفت: «6 تا 7 دانشگاه بزرگ دیگر مانند واحد تهران شمال در دانشگاه آزاد اسلامی ساخته خواهد شد. خوشبختانه دنیا دانشگاه آزاد اسلامی را به عنوان یک دانشگاه بزرگ حضوری شناخته است. ما برای مردم این دانشگاه را راه‌اندازی کردیم تا مردم از شهرهای دور بتوانند به آموزش در مقاطع عالی دسترسی داشته باشند. آنها خودشان برای تاسیس واحد در شهرشان به ما مراجعه می‌کردند.»


رئیس تشخیص مصلحت نظام ضمن قدردانی از فعالیت‌های رئیس واحد تهران شمال گفت: «در گذشته خانواده‌ها به زنان اجازه تحصیل در شهرهای دور را نمی‌دادند، اما دانشگاه آزاد اسلامی این امکان را فراهم کرد تا دختران و زنان ما برای تحصیل کنار خانواده‌های خود باشند و امروز می‌بینیم صف اول دانشگاه‌ها را بانوان تشکیل می‌دهند و در کنکورها از آقایان جلوتر هستند و به مقامات عالیه تحصیلی می‌رسند.»


هاشمی رفسنجانی افزود: «اگر امام‌(ره) از طرح ما حمایت نمی‌کرد نمی‌توانستیم این کار را انجام دهیم. با وجود اینکه برخی افراد برای راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی همکاری نمی‌کردند و در دولت قبلی هم اساسنامه را در شورای عالی انقلاب فرهنگی عوض کردند، اما کاری از پیش نبردند و دانشگاه آزاد اسلامی همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد.»


رئیس هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «70هزار استاد و یک‌میلیون و 600هزار دانشجو مساله کمی نیست، بلکه سرمایه ملی محسوب می‌شود که بدون هیچ هزینه‌ای برای دولت و بیت‌المال به توسعه علمی و پژوهشی کشور کمک می‌کند.»


وام‌های ارزان قیمت برای دانشجویان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی



او افزود: «53درصد تولید مقالات دانشگا‌ه‌های کشور متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است، لذا این دانشگاه می‌تواند موقعیت ممتازی در دنیا پیدا کند. اگر کشوری در راه توسعه گام بردارد، باید از طریق دانش باشد. همچنین در سند چشم‌انداز 1404 نیز توسعه دانش‌محور است و قرار است دانش کشور به جایی برسد که همه‌چیز پایه علمی داشته باشد.»


رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: «خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی عملکرد خوبی داشته است. این دانشگاه با ارائه تسهیلات و وام ارزان‌قیمت به دانشجویان، کارمندان و استادان امکان ادامه تحصیل را آسان کرده است تا آنها بتوانند نیازهای شهریه‌ای و غیره خود را بدون دغدغه تامین کنند. دانشگاه آزاد اسلامی در نظر دارد سود تسهیلات خود را از 14درصد به 8درصد برساند.»


هاشمی رفسنجانی به راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: «ظرف حدود 2 سال تعداد این شرکت‌ها در دانشگاه آزاد اسلامی به 1000 رسیده و تا سال‌های آینده نیز تاثیرات مثبتش مشخص می‌شود. با توسعه این شرکت‌ها، اشتغال تحصیلکرده‌ها تامین می‌شود.»


او افزود: «سال تحصیلی برای دانشجویان، استادان و دانش‌آموزان در سال‌ تحصیلی با امنیت آغاز شد. علی‌رغم وضعیت منطقه، کشور ما، کشوری امن است و جوانان ما می‌توانند در امنیت و صلح درس بخوانند و میدان تحصیلی برای‌شان باز است.»


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «اشتغال باید با تلاش خود مردم ایجاد شود. شغل‌آفرینی کار دولت و یا حکومت نیست، بلکه دولت باید شرایطی را محیا کند که اگر کسی خواست کارآفرینی کند، بتواند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر