صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۸ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۳
یک فوق تخصص گوارش و کبد:

عضلات مری هم دچار اسپاسم می‌شوند

یک فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه عضلات مری هم دچار اسپاسم (گرفتگی) می‌شوند گفت: علت اصلی این بیماری تاکنون مشخص نشده است اما استرس و اضطراب موجب تشدید درد در این بیماران می‌ش.
کد خبر : 1226

دکتر ناصر ابراهیمی دریانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سرویس پزشکی خبرگزاری آنا درباره اسپاسم منتشر مری گفت: برخی افراد با درد بسیار شدید در ناحیه قفسه سینه به اورژانس مراجعه می‌کنند که در برخی مواقع به غلط سکته قلبی تشخیص داده می‌شود و از فرد نوار قلبی گرفته می‌شود اما نوار قلبی این افراد کاملا طبیعی است؛ حتی در برخی مواقع بیمار در CCU نیز بستری می‌شود و برای آنها آنژیوگرافی قلبی نیز انجام می‌شود اما عروق کرونر آنها طبیعی است.


وی با بیان اینکه اسپاسم منتشر مری یک اختلال حرکتی مری است افزود: اضطراب و استرس موجب تشدید این اختلال می‌شود به همین دلیل برای برخی از بیماران داروهای آرامبخش تجویز می‌شود تا آنها بتوانند بر استرس و اضطراب خود غلبه کنند.


رییس بخش گوارش بیمارستان امام خمینی(ره) در ادامه یادآور شد: این بیماری تنها از دو طریق از قبیل عکسبرداری از مری و بررسی انقباض مری تشخیص داده می‌شود و انجام آندوسکوپی به هیچ عنوان برای تشخیص این بیماری مناسب نیست.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: زمانی که از مری عکسبرداری می‌شود مری به صورت پیچ در پیچ و چوب پنبه‌ای شکل دیده می‌شود و بدین وسیله پزشک می‌تواند بیماری را تشخیص دهد اما در روش اندازه‌گیری انقباض مری، کاتتری(لوله نازک) از بینی به داخل مری فرستاده می‌شود و بدین طریق پزشک انقباض مری را بررسی می‌کند و در نهایت پزشک تشخیص قطعی را صادر می‌کند.


دریانی با بیان اینکه درد در این بیماران بسیار شدید است گفت: درد به قدری شدید است که بیمار از شدت درد دچار تعریق می‌شود به گونه‌ای که در برخی موارد بیمار با مصرف قرص زیرزبانی یا مسدود کننده کلسیم که در بیماران قلبی مصرف می‌شود موجب بهبود درد این بیماران می‌شود.


این فوق تخصص گوارش و کبد در پایان با بیان اینکه علت اصلی این بیماری تاکنون مشخص نشده است خاطرنشان کرد: در برخی مواقع درد قفسه سینه در بیماران به قدری شدید است که بیمار دچار درد در ناحیه شکم می‌شود برای همین منظور ممکن است پزشک از داروهایی مانند «هیوسین» برای بیمار استفاده کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر