نگاه به ساختار ارگانیکی و مکانیکی شهر در کتاب «شهروکارکردهای اجتماعی آن»
بهگزارش خبرنگار فرهنگی آنا کتاب «شهر و کارکردهای اجتماعی آن» با قلم امالبنین نکوییفرد که توسط نشر کویر به چاپ رسیده توانسته در پنجمین جشنواره مدیریت شهری در بخش کتاب دانشگاهی به بخش برترین ها در قسمت پژوهشگران دانشگاهی راه یابد وعنوان برترین در بخش کتاب دانشگاهی را کسب کند.
این کتاب همچنین توانسته در بیستمین کتاب سال دانشجویی عنوان کتاب شایان تقدیر و دانشجوی فرهیخته را از آن خود کند.
کتاب «شهر و کارکردهای اجتماعی آن» تلاش می کند شهر را یکی از مهم ترین عناصر تجمیع کننده فضای روابط انسانی بداند وهویت مندی انسان شهرنشین را از مهم ترین دغدغه ها در این بستر بیان کند به شکلی که یکی از مشکلات خلاء های عاطفی و ضعف در هویت جویی انسان شهر نشین را همین فضای مشوش بیان می کند همچنین یکی از عمده ترین مشکلات فضاهای شهری ایران عدم توجه به نقش و نیاز پیچیده انسان ها با فضای کالبدی شهر می باشد با توجه به این موارد، توجه به تراکم جمعیت، سرعت و پویایی فعالیت ها به لحاظ تقسیم کار اجتماعی، از دیگر بخش ها بسیار حائز اهمیت است.
نویسنده کتاب معتقد است ساختار ارگانیک و مکانیکی شهر می تواند سطح و میزان مراودات اجتماعی، هنجارپذیری و هنجارگریزی شهروندان را با توجه به دوری یا نزدیکی به سطح یا هسته تاثیرگذار تعیین کند. در این کتاب نویسنده شهر و عناصر آن را در ده محور مورد بررسی قرار داده است عناصری چون: فضای شهری و توسعه، تحرک اجتماعی، سرمایه اجتماعی، سلامت و توسعه پایدار، سرمایه اجتماعی و سلامت شهری و...می باشد همچنین محله ها و عناصر تشکیل دهنده محله ها را با نگاه ریزبینانه بررسی و نقش آنها را بر کارکردهای اجتماعی و افراد آن شهر و محله بررسی کرده است.
همچنین کتاب «شهر و کارکردهای اجتماعی آن» در یک فصل مجزا از روابط اجتماعی در فضای شهرهای ایران و کلاً عناصر تشکیل دهنده یک روابط اجتماعی سالم را مورد بررسی قرار داده است. از آنجا که نگاه انسانی به شهر و شهروندان تامین آسایش و نیازهای روحی و اجتماعی تمامی شهرنشینان با هر نوع فرهنگ و قومیت را می طلبد، ضروری است بر پایه برنامه ریزی و مدیریت شهری با رویکردی فرهنگی و اجتماعی توسعه سطح روابط و مناسبات انسانی صورت گیرد.
انتهای پیام/