صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۹ - ۱۰ مهر ۱۳۹۵

تولید نانورنگ خوراکی با ترکیب فلفل و زردچوبه

یک شرکت هندی با استفاده از فناوری‌ نانو، مواد طبیعی نظیر فلفل و زردچوبه را با هم ترکیب کرده و رنگ خوراکی جدیدی تولید کرده است که می‌توان از آن در تولید مواد غذایی، نوشیدنی و ترکیبات آرایشی استفاده کرد.
کد خبر : 122149

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، شرکت هندی سینتیت (Synthite) موفق به ارائه نانورنگ جدیدی شده است که بسیار روشن‌تر و بهتر از رنگ‌های رایج است و در نتیجه دوز مصرفی آن کمتر از دیگر رنگ‌ها است. این محصول که به وکسترانو شهرت یافته، محصول تحقیق و توسعه دراز مدت برای رسیدن به یک محصول طعم‌دار است.


هدف از این پروژه، تولید رنگی مبتنی بر فناوری‌ نانو است که بتوان از آن در صنعت تولید مواد غذایی، نوشیدنی، دارویی و آرایشی استفاده کرد. این شرکت در گزارشی اعلام کرده است که مهندسان سینتیت در حوزه نانو زیست‌ مواد غذایی روی روش‌های مختلف تولید افزودنی‌های رنگی کار کرده‌اند تا در نهایت به این فناوری رسیده‌اند.


در گزارش این شرکت آمده است که این نانورنگ از مزایای مختلفی برخوردار است که از آن جمله می‌توان به سبکی، سهولت پخش شدن و دوام بالا اشاره کرد. همچنین این نانورنگ نیاز به دوز پایینی دارد، به صورت دلخواه قابل اصلاح است، حلالیت بالایی دارد، رهاسازی آن کنترل شده است و جذب آن از طریق سلول بهبود یافته است؛ بنابراین برای استفاده در بخش داروسازی بسیار مناسب است.


این محصول از دو ماه پیش وارد بازار شده است. این شرکت قصد دارد تا خط تولید جدیدی برای تولید انبوه آن راه‌اندازی کند. در تولید این نانورنگ از ترکیبات طبیعی مختلفی استفاده شده است. برای مثال، برای رنگ قرمز از فلفل، رنگ زرد از زردچوبه و برای رنگ سبز از نوعی فلفل سیاه استفاده شده است.


ابعاد ذرات سازنده این رنگ بسیار کوچک است، بنابراین می‌تواند پراش بهتری روی نور داشته باشد که این از مزایای فناوری نانو است.


یکی از مزیت‌های اصلی این نانورنگ، ابعاد بسیار کوچک آن است. در واقع زمانی که ابعاد رنگ کاهش می‌یابد، پخش شدن آن در حلال به خوبی انجام می‌شود. از سوی دیگر فعالیت این رنگ با کاهش ابعاد آن در محیط افزایش می‌یابد.


انتهای پیام/

برچسب ها: نانو
ارسال نظر