صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۸ - ۰۸ مهر ۱۳۹۵

فردا «روزتا»ی 12 ساله خودکشی می‌کند/ تصاویر این خودکشی را زنده تماشا کنید

12 سال پیش فضاپیمای «روزتا» به فضا پرتاب شد تا در مورد دنباله‌دار 67P مطالعه کند و حال تیم روزتا تصمیم گرفته‌اند به عمر این فضاپیما پایان دهند و فردا روز مرگ این فضاپیمای افسانه‌ای خواهد بود.
کد خبر : 121868

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Science Alert، آژانس فضایی اروپا (ESA) اعلام کرد قرار است روزتا به سمت کاوشگر دوقلوی خود یعنی «فیله» که چند وقتی است روی دنباله‌دار 67P به خواب عمیق رفته، بپیوندد. چون فرود روزتا روی سطح این دنباله‌دار، فرود نرمی نخواهد بود، تیم روزتا تصمیم دارند این فضاپیما را به 67P بکوبند و از این لحظه تصاویری با وضوح بالا بگیرند تا اطلاعات باارزشی را ثبت کنند.


روزتا دوم مارس 2004 به فضا پرتاب شد و در ششم اوت 2014 به این دنباله‌دار رسید که دستاورد بزرگ قرن شناخته شده است.


در دورترین نقطه، این فضاپیما حدود 850 میلیون کیلومتر از خورشید فاصله دارد. در این فاصله، روزتا برای انتقال داده‌های علمی به پهنای باند دسترسی ندارد و نمی‌تواند نور کافی از ستارگان نیز دریافت کند تا نیروی مورد نیاز برای سیستم‌های خود را تأمین کند. بازگرداندن فضاپیما به حالت خواب زمستانی گزینه‌ انتخابی محققان نیست و این در حالی است که بخاری‌های فضاپیما عمل نمی‌کنند و مانع از همیشه فعال بودن فضاپیما می‌شود.


با بروز این مشکلات، محققان ترجیح دادند این فضاپیما در اوج از گردونه خارج شود و تصمیم گرفتند آن را با فرستادن به سطح 67‌پی، به فضاپیمای فیله ملحق کنند و فردا پرونده روزتا بسته می‌شود.


مراحل مرگ روزتا



امروز، پنجشنبه 29 سپتامبر، روزتا حرکت خود را به سمت دنباله‌دار آغاز کرده است.


فردا، جمعه 30 سپتامبر، تیم روزتا کنترل روی حرکت این فضاپیما را آغاز خواهند کرد تا بفهمند چگونه آن را به نقطه فرود نزدیک کنند. زمان دقیق برخورد این فضاپیما به دنباله‌دار متعاقب این بررسی‌ها اعلام خواهد شد.


فردا، جمعه 30 سپتامبر ساعت 3:10 بعدازظهر به وقت ایران، می‌توانید شاهد این مرگ افسانه‌ای از طریق لینک http://livestream.com/ESA/rosettagrandfinale باشید.


مترجم: نسترن صائبی


انتهای پیام/

ارسال نظر