صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۵ - ۰۸ مهر ۱۳۹۵
در گفت‌وگو با آنا

عبدالرضا اکبری: اقدام دانشگاه آزاد، الگوی ارتقای فرهنگ زیست‌محیطی است/ آشتی با طبیعت، نیاز به برنامه‌ریزی اصولی دارد

بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون با توجه به برگزاری جشنواره ملی آشتی با طبیعت، اقدام دانشگاه آزاد اسلامی را قابل قدردانی دانست و اظهار کرد: «این اقدام تاثیرگذار می تواند الگویی برای سایر نهادها در ارتقای فرهنگ زیست‌محیطی باشد.»
کد خبر : 121720

به گزارش آنا، جشنواره ملی صلح و محیط زیست با عنوان آشتی با طبیعت، از مجموعه جشنواره‌ها، همایش‌ها و کارگاه‌های آموزشی صلح و سلام است که برنامه‌ریزی برای اجرای آن از زمستان سال گذشته و به دستور دکتر سیدطه هاشمی در معاونت دانشجویی و فرهنگی آزاد اسلامی و واحد دانشگاهی رشت آغاز شد.


فاز عملیاتی جشنواره نیز از ابتدای مرداد امسال کلید خورد و قرار است آیین اختتامیه آن، روز شنبه دهم مهر در دانشگاه آزاد اسلامی رشت برگزار شود. به همین مناسبت گفت‌وگوی خبرنگار آنا با عبدالرضا اکبری بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون درباره جشنواره آشتی ملی با طبیعت را پی می‌‌گیریم.


عبدالرضا اکبری یکی از بزرگان عرصه بازیگری ایران به شمار می آید که از 40 سال پیش در این حرفه مشغول به فعالیت است. کارنامه‌ای درخشان و اخلاق واقعی بازیگری دو دلیل محکم برای به اثبات رساندن استاد بودن عبدالرضا اکبری است؛ کسی که هنر را درک کرده و با واقعیت‌های آن رو به رو شده است.


کانی مانگا، جدال در تاسوکی، آخرین پرواز، مستاجر، بازی با مرگ، مزد ترس، قانون، پناهنده، ماموریت آقای شادی و بی‌پناه از جمله فیلم‌های سینمایی هستند که اکبری در آنها به ایفای نقش پرداخته و در چهار دهه برای ایرانیان خاطره ساخته است. هنرنمایی در سریال عملیات 125 نیز از کارهای ماندگار این بازیگر توانمند به شمار می‌آید.



اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره این جشنواره اظهار کرد: «محیط زیست ، محل زندگی انسان‌هاست و به نوعی خانه و خانواده ما محسوب می‌شود. ما پیوندی ناگسستنی با طبیعت، هوا، زمین، دریا، جنگل و محیط اطراف خود داریم و همین ارتباط دوجانبه انسان و طبیعت است که زندگی را ممکن و زیبا می‌کند.»


معتقدم صرفا با شعار دادن و برگزاری چند سمینار و همایش نمی توان به نتیجه مطلوب رسید ؛ بلکه باید اقدام و عمل کرد. برای عمل نیز باید از محیط اطراف خود یعنی از خانه‌مان شروع کنیم

وی افزود: «وظیفه داریم که از محیط اطراف خود محافظت کنیم؛ از دریا و رودخانه، هوا، جنگل، کوه، دشت، حیوان‌ها و پرندگان و به طور کلی هرآنچه مربوط به طبیعت می‌شود اما در کمال تاسف می بینیم که حال طبیعت خوب نیست و علت اصلی آن نیز خود انسان‌ها هستند.»


این بازیگر پیشکسوت ادامه داد: «دود سیگار ، دود کارخانه‌ها و سایر آلاینده‌های صنعتی و گازهای سمی، تخریب جنگل‌ها و آلوده کردن دشت، کوهستان، دریا و غیره، ارتباط مستقیم با سلامتی دارد و باعث کاهش میزان عمر انسان‌ها شده است و نباید فراموش کنیم که خود ما مسئول هستیم.»


اکبری خاطرنشان کرد: «باید زمین را پاک نگه داریم و به طبیعت احترام بگذاریم اما نمی‌دانم چه‌طور امکان دارد که دلمان به حال خود و همنوعانمان نمی سوزد و با دست خودمان محیط زیست و طبیعت را به سمت نابودی سوق می دهیم.»


وی تاکید کرد: «احترام به درخت و طبیعت و به طور کلی محیط زیست باید در وجود انسان‌ها نهادینه شود. باید به حق حیات دیگر موجودات زنده در طبیعت احترام گذاشت و به آموزه های دینی در این زمینه توجه کرد تا کیفیت زندگی‌مان ارتقا یابد.»


این بازیگر اضافه کرد: «اگر شکارچیان سلاح های خود را زمین بگذارند، زندگی زیباتر خواهد شد. به‌ویژه به حیوان هایی که نسل آنها در حال انقراض است باید بیش از پیش توجه و در قوانین مربوط به شکار غیرمجاز بازنگری شود تا قاطعیت و قدرت بازدارنده بیشتری داشته باشند.»



اکبری گفت: «گاهی انسانها به اندازه ای خودخواه می شوند که تصور می کنند کره زمین فقط متعلق به آنهاست؛ در حالی که طبیعت در واقع رکن اصلی زندگی است و زندگی زمانی معنا پیدا می کند که ما محیط زیست سالمی داشته باشیم. خلاصه اینکه باید مجموعه ای از عوامل دست به دست هم دهند تا به نتیجه مطلوب برسیم و فراموش نکنیم وقتی حال محیط زیست خوب باشد حال همه مردم خوب خواهد بود.»



وی اظهار کرد: «آشتی ملی با طبیعت، نیاز به برنامه ریزی اصولی دارد. باید کارشناسان بنشینند و راهکارهایی ارائه دهند که توجه به حفظ محیط زیست در اولویت قرار گیرد. یک بخش از این کار، فرهنگ سازی است و بخش دیگر آن، سیاست گذاری که البته به مدیران مربوط می شود.»


این بازیگر افزود: «وقتی طبیعت تخریب می شود و جای درختان را آسمانخراش ها می گیرند چه باید کرد؟ شاید یکی از راهکارها این باشد که به ازای ساخت هر برج مسکونی چندین اصله درخت در اطراف همان بنا ساخته شود. این کار اگر اجباری شود به نوعی می تواند به احیای طبیعت سبز کمک کند.»


اکبری، اقدام دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری جشنواره ملی آشتی با طبیعت و به ویژه فاز آموزشی آن در قالب پاکسازی میدانی محیط زیست در استان گیلان را قابل تقدیر دانست

اکبری با بیان اینکه اختصاص بودجه برای تولید فیلم ها و سریال های جذاب با مضمون محیط زیست و آشتی با طبیعت، یکی از کارهای مهم فرهنگی برای سوق دادن افکار عمومی به این مقوله حیاتی است، خاطرنشان کرد: «معتقدم صرفا با شعار دادن و برگزاری چند سمینار و همایش نمی توان به نتیجه مطلوب رسید ؛ بلکه باید اقدام و عمل کرد. برای عمل نیز باید از محیط اطراف خود یعنی از خانه‌مان شروع کنیم.»


وی، اقدام دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری جشنواره ملی آشتی با طبیعت و به ویژه فاز آموزشی آن در قالب پاکسازی میدانی محیط زیست در استان گیلان را قابل تقدیر دانست و اظهار کرد: «این اقدام تاثیرگذار می تواند الگویی برای سایر نهادها در ارتقای فرهنگ زیست محیطی باشد.»


به گزارش آنا، اشاعه فرهنگ صلح و دوستی، تقویت ایده همزیستی مسالمت‌آمیز با طبیعت و فرهنگ زیست محیطی در جامعه دانشگاهی، تبیین فرهنگ محیط زیست از دیدگاه اسلام، قرآن کریم، پیامبر اکرم (ص) و امامان معصوم (ع)، تبیین فرهنگ آشتی با طبیعت و نفی آلودگی زیست محیطی از منظر قانون اساسی، امام (ره) و مقام معظم رهبری از جمله اهداف مهم برگزاری جشنواره ملی آشتی با طبیعت بود.


در بخشنامه مربوط به این جشنواره نیز بر استفاده از ظرفیت‌های دانشجویی در انجام برنامه‌های میدانی و فعالیت‌های پویای دانشجویی، موضوع پاکسازی و حفاظت از محیط زیست به عنوان یکی از برنامه های مهم جنبی جشنواره تاکید شده بود.


گفت و گو از بهروز آرمان


انتهای پیام/

ارسال نظر