صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۹ - ۰۷ مهر ۱۳۹۵

واکنش نمایندگان به گزارش کاظم جلالی درباره راهبردهای مجلس دهم؛ از انتقاد به استفاده نکردن از نمایندگان اصلاح‌طلب در مرکز پژوهش‌ها تا گلایه به نوشتن قانون خاص برای افراد خاص!

پس از ارائه گزارش کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس درباره راهبردها و اولویت‌های مجلس دهم، در برنامه ششم توسعه، نمایندگان مجلس دراین باره سخن گفتند. نماینده تهران ضمن انتقاد از عدم به کار گیری نمایندگان اصلاح طلب در مرکز پژوهش ها بر اصلاح شیوه بودجه نویسی تأکید کرد.
کد خبر : 121516

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، مصطفی کواکبیان نماینده تهران، از عدم استفاده از افراد اصلاح‌طلب در مرکز پژوهش‌ها انتقاد کرد.


رئیس مجلس در پاسخ به این انتقاد گفت: ما نمی‌توانیم با مارک کار کنیم.


کواکبیان ادامه داد: زنگ انشاء گذشته و زنگ حساب و ریاضیات فرا رسیده است. الفاظ جالب و قشنگی به کار می‌بریم اما باید راهکارهای عملیاتی را به صورت مشخص ارائه دهیم؛ مجموعه‌ای از الفاظ و تدابیر دردی را دوا نمی‌کند.


وی ادامه داد: چهار ماه از مجلس گذشته چه طرح‌ها و لوایحی که به درد مردم بخورد ارائه داده‌ایم. 37 سال از انقلاب گذشته و مردم به خانه ملت دل بسته‌اند. ما باید نسخه‌ای شفابخش، عملیاتی و ملموس ارائه دهیم. چه اشکالی دارد که بودجه‌نویسی ما تغییر پیدا کند و بودجه‌ها به صورت عملیاتی مطرح شود.


او از بی‌توجهی به فساد سیستماتیک در گزارش مرکز پژوهش‌ها انتقاد کرد و افزود: به برنامه ششم نیز بی‌توجهی شده؛ طبق قانون باید سه هفته بعد از شکل‌گیری کمیسیون تلفیق روی برنامه ششم کار می‌شد اما ظاهراً می‌خواهند یک سال دیگر بی‌برنامه بمانند.


این نماینده مجلس همچنین متذکر شد:‌ مسأله دیگر بی‌توجهی به ارتقاء جایگاه مجلس است. چه کار می‌توانیم بکنیم که این اتفاق بیفتد و این امامزاده حرمت خود را در سطح نظام حفظ کند؟ از سوی دیگر به نظام انتخاباتی و نظام حزبی بی‌توجهی شده و فرهنگ مظلوم مانده است. درست است که فرهنگ تأخر زمانی دارد اما تقدم رتبه‌ای دارد.


قانون نویسی برای افراد خاص


نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه نیز در رابطه با این گزارش،‌ گفت: در آیین‌نامه قدیم پیشنهادات نمایندگان در صحن مجلس قبول می‌شد تا مرکز پژوهش‌ها نیز می‌توانست پیشنهادات خود را مطرح کند اما با تغییر آیین‌نامه از نظرات مرکز پژوهش ها محروم مانده‌ایم.


قاضی‌پور سپس عنوان کرد: این گزارش مجموعاً‌ در 34 بند ارائه شده که نشان‌دهنده این است که از لایحه دولت پیروی کرده‌اند نه ابلاغیه رهبری که حدود 80 بند دارد.


او ادامه داد: در حوزه کسب و کار، واردات خودرو نشانه چیست؟ پورشه در تهران بیشتر از آلمان است؛ این نشانه اقتصاد آزاد نیست. آقای جلالی همکاران شما برای افراد خاص قانون خاص نوشتند، آیا تا به حال مرکز پژوهش ها پیشنهاداتی برای حل مشکلات آحاد جامعه داده است؟ چرا در مورد حقوق‌های نجومی گزارش مفصلی با راهکار ارائه ندادید.


تأکید بر ارتباط مرکز پژوهش ها با نمایندگان


در ادامه محمدحسین قربانی نماینده آستانه اشرفیه نیز با اشاره به گزارش مرکز پژوهش‌ها، تأکید کرد: فقط اعتماد کردن به گزارش‌ها نمی‌تواند وظیفه ذاتی مرکز پژوهش‌ها باشد. ما از مرکز پژوهش‌ها انتظار داریم گزارش‌هایش به‌موقع و به‌روز باشد؛ ارتباط تنگاتنگی با کمیسیون‌ها و نمایندگان داشته باشند و گزارش‌ها به جای چاپی و هزینه‌بر بودن به صورت فایل الکترونیکی در اختیار نمایندگان قرار گیرد.


قربانی افزود: مرکز پژوهش‌ها باید به صورت مستقل عمل کند و گزارش‌های آن کارشناسانه و میدانی باشد. گاهی بعضاً شنیده می‌شود برخی گزارش‌ها تحت تأثیر فلان جناح و حزب و یا فلان گروه در داخل مجلس است که این مسائل آسیب‌زاست.


این نماینده مجلس متذکر شد: بحث دیگر تلفیق علم، تجربه و دانش است. این تلفیق می‌تواند در عملکرد مرکز تأثیرگذار باشد. از 200 قانونی که در مجلس نهم به تصویب رسید 55 قانون جدید بود. ولی آنچه انتظار داریم اولویت‌بندی در قانون‌گذاری است. اولویت‌های کشور و مجلس اشتغال، معیشت و اقتصاد مقاومتی است.


قربانی بر لزوم توجه به مدیریت آب در وزارت نیرو برای خودکفایی در محصول برنج و گندم تأکید کرد.


پرهیز از ورود نظرات جناحی در مرکز پژوهش ها


محسن کوهکن نماینده لنجان نیز به عنوان آخرین نماینده، تأکید کرد: به هیچ عنوان نباید مسائل جناحی در نظرات پژوهشی ورود پیدا کند. معمولاً ساده‌ترین کار که حرف زدن و انتخاب کردن است را انتخاب می‌کنیم و در مرحله حرف و گفت‌وگو کارمان را انجام می‌دهیم اما چرا به عمل نمی‌رسد؟ باید روی این مسأله کار تحقیقاتی انجام و سهم همه مشخص شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر