صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۰ - ۰۶ مهر ۱۳۹۵

معاون وزیر راه: بنادر کوچک به بخش خصوصی واگذار می‌شوند

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه هاب شدن یک منطقه نباید موجب از بین رفتن بنادر کوچک شود، گفت: باید بنادر کوچک درکشور گسترش و توسعه یابند و به همین منظور بنادر داریم تا بنادر کوچک را به صورت یکپارچه به بخش خصوصی واگذار کنیم.
کد خبر : 121229

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، سعیدنژاد در بیست و چهارمین همایش هماهنگی ارگان‌های دریایی کشور با بیان اینکه سهم دریا در تولید ناخالص ملی کشورهای مجاور دریا حداقل 10 درصد است، افزود: سهم دریا در تولید ناخالص داخلی کشور ما حدود 2/5 درصد است بنابراین آمار نشان می‌دهد که دریا در ایران مورد توجه نبوده است.


وی تصریح کرد: همانطور که عده‌ای در زمان تحریم‌ها سهم نفت ما را گرفتند و خوشبختانه دولت توانست بخش قابل توجهی از آن را بازگرداند، این وظیفه در حوزه دریا نیز برعهده ما است.


مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: موضوع توسعه دریا محور، توجه به دریا و توجه به سواحل به عنوان یکی از کلید واژه‌های مهم و مورد تایید طی سال‌های اخیر بوده‌اند اما با این حال دریا در کشور مغفول مانده است.


وی تاکید کرد: سهم سواحل ما با توجه به تراکم جمعیت و اشتغال مورد قبول نیست و به طور عادی و بدون تحمیل سیاست‌های جهانی در منطقه ایران می‌توانست از امتیاز بالاتری به لحاظ رشد بنادر و پس‌کرانه‌ها برخوردار باشد.


معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: باید در توسعه بخش‌های زیربنایی و نرم‌افزاری دریا سرمایه‌گذاری کنیم و عقب‌ماندگی‌های کنونی نیز جبران شوند.


به گفته وی اکنون جایگاه ایران در میزان سرمایه‌گذاری به لحاظ تاسیسات دریایی رتبه هفتاد و هفتم دنیا است بنابراین باید سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش افزایش یابند.


سعیدنژاد گفت: البته اگر صرفا به امکانات و توانمندی‌های دولتی اکتفا کنیم یقینا تغییر جدی در بحث ایجاد نخواهد شد بلکه باید امکان سرمایه‌گذاری و فعالیت بخش خصوصی در این حوزه مورد توجه قرار گیرد.


معاون وزیر راه و شهرسازی از انعقاد قراردادهای سرمایه‌گذاری 6 هزار میلیارد تومانی با بخش خصوصی خبر داد و عنوان کرد: اکنون حدود 90 درصد این قراردادها در حال اجرا و عملی شدن هستند.


مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اضافه کرد: باید در جذب سرمایه‌گذاری خارجی به دو محور جذب بار و انتقال مراکز ثقل بار به بنادر ایران و جذب تکنولوژی تکیه کرد که اکنون این سیاست درباره ترمینال بنادر بزرگ در مرحله مطالعاتی قرار دارد.


وی با تاکید بر اینکه حمایت از صنایع داخلی به ویژه صنایع دریایی مورد تاکید ما است، اظهار کرد: باید از این صنایع تا جایی که فرصت‌ها از میان نرود حمایت کرد. کما اینکه بدون داشتن یک صنعت دریایی قوی آینده مناسبی نخواهیم داشت.


سعیدنژاد تاکید کرد: شاید بتوان معضلات و نیازهای امروز کشور را با واردات تامین کرد اما یقینا این امر در آینده برای کشورهایی با پهنه دریایی زیاد میسر نخواهد بود.


سعیدنژاد درباره وضعیت دانشگاه‌های دریانوردی در کشور نیز گفت: بزرگترین و قدیمی‌ترین دانشگاه دریانوردی کشور در منطقه چابهار حتی یک دانشجوی دریانوردی نیز نداشت بنابراین حمایت از دانشگاه‌های این بخش جزء سیاست‌های اصلی ما است و سعی داریم تا دانشگاه‌های دریانوردی کشور را در زمره دانشگاه‌های معتبر دنیا قرار دهیم.



انتهای پیام/

ارسال نظر