صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سومین انشعاب اصولگرایان: فراکسیون نوپای انقلاب اسلامی

در حالی که مجلس دهم وارد پنجمین ماه فعالیت خود می‌شود نه تنها خبری از تشکیل فراکسیون اصولگرایان یا همان ولایت نیست بلکه از قضا انشعاب‌های تازه‌ای در این فراکسیون در حال روی دادن است.
کد خبر : 121090

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از اعتماد، اصولگرایان هنوز از شوک جدایی معتدلین از فراکسیون‌شان بیرون نیامده حالا باید خبر تشکیل یک فراکسیون دیگر را هم هضم کنند؛ «فراکسیون انقلاب اسلامی»؛ که این‌بار محمد علی پورمختار به دنبال تشکیل آن است. اگر معتدلین به رهبری کاظم جلالی (که خیلی‌ها معتقدند دست راست علی لاریجانی است) همراه و هم پیمان علی لاریجانی از زیر چتر فراکسیون ولایت بیرون آمدند اما این‌بار محمد علی پورمختار از طیف مقابل لاریجانی علم جدایی ازاین فراکسیون و تشکیل یک فراکسیون جدید را بلند کرده و دلیلش هم تاخیر در تشکیل فراکسیون ولایت است. با وجود جدی‌تر شدن کار مجلس، هنوز از تشکیل فراکسیون ولایت، همان فراکسیونی که ادعای اکثریت را داشت و در شب انتخابات هیات رییسه مجلس نخستین جلسه‌اش را با ادعای حضور ١٨٠ نماینده تشکیل داد خبری نیست. مشکل اصولگرایان البته فقط این نیست. آنها هر روز باید شاهد یک انشعاب تازه در میان خودشان باشند. یک روز با نام معتدلین و روز دیگر با نام انقلاب اسلامی. حالا علی لاریجانی رییس مجلس، رییس فراکسیونی است که در اکثریت بودنش اما و اگرهای زیادی پیش آمده. روش‌های کدخدامنشانه لاریجانی برای بازگرداندن معتدلین به زیر چتر فراکسیون ولایت در حالی ادامه دارد که برخی از اصولگرایان ازجمله نقوی حسینی اساسا جدا شدن فراکسیون معتدلین را هم منکر می‌شوند.


فراکسیون جدید از راه می‌رسد
خبر تشکیل فراکسیون انقلاب اسلامی را محمد علی پورمختار رونمایی می‌کند. او گفت: بر مبنای دسته‌بندی که مقام معظم رهبری دارند و با صراحت گفتند که اصولگرا و اصلاح‌طلب را قبول ندارند و یک گفتمان جدیدی را به عنوان گفتمان انقلابی مطرح کردند باید به سمت تشکیل فراکسیون انقلاب اسلامی برویم. او بر همین مبنا تاکید می‌کند: با توجه به تاخیری که در تشکیل فراکسیون ولایت پیش آمده بنده درصدد تشکیل فراکسیون انقلاب اسلامی هستم و با تعدادی از دوستان هم هم‌فکری داشتم تا زمینه تشکیل این فراکسیون را فراهم کنیم.


پورمختار که از تاخیر در تشکیل فراکسیون ولایت گله‌مند است، می‌گوید: «دکتر لاریجانی در ابتدا و قبل از انتخابات هیات رییسه مجلس ایده تشکیل فراکسیون فراگیر ولایت را مطرح کرد. اما الان با عدم تشکیل فراکسیون ولایت مواجه هستیم. لازم است آقای لاریجانی به عنوان رییس فراکسیون وقت بیشتری بگذارد». او در تشریح دلیل تاخیر در تشکیل فراکسیون ولایت می‌گوید: بخشی از این تاخیر به دلیل تحرکات اعتدالیون است. البته معتدلین از ولایت جدا نشده‌اند. اما در عین حال دوست داشتند خودشان فراکسیون مستقلی داشته باشند که آن هم پا نگرفته است. پورمختار البته روایت متفاوتی هم درباره فراکسیون معتدلین دارد. او می‌گوید: در فراکسیون معتدلین یک هیات رییسه موقت تشکیل شد اما در ادامه جلسه‌ای داشتند و به اختلاف برخوردند و حالا وضعیت آنها هم بلاتکلیف است. نه رییس‌شان و نه هیات رییسه‌شان معلوم است و نه اساسا جلسات‌شان تشکیل می‌شود. الان آنها هم بلاتکلیفند. پورمختار هرچند می‌گوید امیدوار است فراکسیون ولایت زودتر تشکیل شود اما در عین حال این را هم می‌گوید که با این اختلاف دیدگاه‌هایی که پیدا شده کار سخت شده است. منظور پورمختار از اختلاف، گله‌مندی تعدادی از اصولگرایان از هیات رییسه موقت فراکسیون ولایت است. او توضیح می‌دهد: بعد از اینکه فراکسیون ولایت تشکیل شد و هیات رییسه تعیین شدند، هیات رییسه موقت فراکسیون اعضا را رها کردند و هیچ‌وقت جلسه تشکیل ندادند. تلقی اعضا در جلسه‌ای که تشکیل شد و ناقص ماند بر این بود که هیات رییسه به دنبال منافع خودشان و استفاده ابزاری از اعضا است. همین باعث شد که عملا فراکسیون ولایت تشکیل نشود و تشکیل آن بلاتکلیف بماند. اشاره پورمختار به جلسه‌ای است که پیش از آغاز تعطیلات تابستانی مجلس برگزار شد اما با خروج تعدادی از نمایندگان اصولگرا از آن جلسه ناقص ماند.


پورمختار تمایلی ندارد جزییات بیشتری درباره فراکسیون نوپای انقلاب اسلامی بگوید و فقط به این اکتفا می‌کند که فعلا با تعداد محدودی این موضوع را مطرح کرده و آنها هم موافق هستند و زمینه تشکیل این فراکسیون فراهم است و به زودی آن را تشکیل خواهند داد. به گفته او در فراکسیون انقلاب اسلامی دیگر بحث طیف‌های سیاسی مطرح نیست و تاکید بر تفکر انقلابی است. چون تلاشی در کشور در حال انجام است که گفتمان انقلاب را حذف کند و از انقلاب اسلامی اسمی نباشد و این گفتمان را تبدیل به جمهوری اسلامی به عنوان یک کشور کند.
معتدلین زیرمجموعه ولایت فعالیت می‌کنند
اما در این میان حسین نقوی حسینی هم درباره تشکیل فراکسیون اصولگرایان یا ولایت می‌گوید: ‌هنوز در همان مرحله انتخاب ٢٠ نفر برای تدوین پیش نویس اساسنامه فراکسیون هستیم و قدم جدیدی برنداشته‌ایم. او که تاخیر در تشکیل فراکسیون ولایت به دلیل ترس از کم تعداد بودن این فراکسیون را رد می‌کند، می‌گوید: اگر معتدلین از ما جدا شوند شاید این دغدغه وجود داشته باشد اما آنها که جدا نشده‌اند. آنها نگفته‌اند که فراکسیون مستقلی تشکیل داده‌ایم. اتفاقا آنها گفته‌اند که زیرمجموعه فراکسیون ولایت هستیم. او در پاسخ به اینکه معتدلین اساسنامه تدوین کرده و یکی از بندهای آن ممنوعیت عضویت اعضا در دو فراکسیون است، گفت: نه این اساسنامه که تصویب نشده است. این یک پیش نویس است و تا جایی که اطلاع دارم اصلا تصویب نشده است. آنها نه نشستی داشته‌اند و نه کاری انجام داده‌اند. به هر حال باید بیانیه یا اطلاعیه‌ای منتشر کنند یا مجمع عمومی برگزار کنند و تشکیل‌شان نمودی داشته باشد، اما ما هیچ چیز از آنها ندیده‌ایم. بنابراین من معتقدم معتدلین فراکسیون مستقلی نیستند و آنها همچنان جزیی از فراکسیون ولایت هستند. او تاکید می‌کند: ‌حتی اگر آنها هم جدا شوند باز هم ولایت فراکسیون اکثریت است. او در واکنش به تشکیل فراکسیون معتدلین و فراکسیون انقلاب اسلامی از دل فراکسیون ولایت گفت: ‌من معتقدم مجلس ظرفیت سه فراکسیون را ندارد. چون فراکسیون باید کارکرد داشته باشد و برای این کارکرد باید اکثریت داشته باشد. حالا پنج نفر دور هم جمع شوند و ١٠ فراکسیون تشکیل دهند می‌خواهند دور هم بنشینند و قصه بگویند؟!. آنها باید درباره طرح و لوایح و روسای کمیسیون‌ها و هیات رییسه و... تصمیم بگیرند. وقتی فراکسیون کارکرد نداشته باشد، بود و نبودش فرقی ندارد. حمیدرضا فولاگر هم گفت: اگر دوستانی که فراکسیون اعتدال را راه انداخته‌اند همچنان زیرمجموعه همین فراکسیون کار کنند فراکسیون ولایت به صورت فراگیر به کار خودش ادامه خواهد داد. اما اگر نیامدند با هر تعدادی که هست فراکسیون ولایت باید به کار خودش ادامه دهد. چون وجود یک فراکسیون قوی و منسجم بهتر از یک فراکسیون غیر منسجم با تعداد بالا است.


انتهای پیام/

ارسال نظر