لاریجانی: کمیسیون صنایع عدم اجرای برخی قوانین در حوزه نرخ خوراک پتروشیمیها را پیگیری کند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از ایسنا، علی لاریجانی امروز ـ دوشنبه 5 مهر ـ در دیدار با مدیران مجتمعهای پتروشیمی سراسر کشور، اظهار کرد: از گزارشات مدیران صنعت پتروشیمی استفاده کردم و تا جایی که امکان داشته باشد دغدغههای مطرح شده در این جلسه پیگیری میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی، افزود: جایگاه صنعت پتروشیمی درکشور یک جایگاه راهبردی است و باید برای توسعه این صنعت زمینه سازی لازم انجام شود.
لاریجانی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه کشور به صنعت پتروشیمی توجه خواهد شد؛ البته برای رفع مسائل و مشکلات باید راهکارهای کارشناسی ارائه شود.
رئیس مجلس افزود: در بحث رگلاتوری نیز باید پیشنهادات کارشناسی و شفاف ارائه شود و نباید وضعیت به نحوی باشد که تفسیر متفاوت در رابطه با قوانین مرتبط ایجاد شود، بنابراین فعالان این صنعت باید پیشنهادات کارشناسی شده خود را ارائه دهند و اگر تأکید دارید این پیشنهادات در برنامه ششم توسعه لحاظ شود، باید کارها را سریعتر سامان دهید.
وی ادامه داد: اجرا نشدن برخی از قوانین درباره نرخ خوراک پتروشیمیها باید پیگیری شود و این موضوعات باید از طریق کمیسیون صنایع و معادن مجلس مورد رسیدگی قرار بگیرد و نکته دیگر درباره اینکه عنوان میشود با وجود آلاینده نبودن برخی از صنایع پتروشیمی، به زور از این صنایع عوارض گرفته میشود باید موارد را به طور مشخص بیان کرد تا پیگیری شود.
لاریجانی گفت: در بحث تضامین لازم برای سرمایهگذاری باید به تمامی جوانب توجه کرد؛ به طور مثال ممکن است یک بخش خصوصی صلاحیت لازم را نداشته باشد و در صورت اینکه دولت در این رابطه تضمین بدهد و بعد این بخش نتواند کار را به نحو مناسب انجام دهد و مشکل ایجاد شود، البته مساعدت و حمایت دولت از بخش خصوصی در اصل قابل قبول است.
وی در باره مسائل مربوط به بخش مالیات برارزش افزوده گفت: در زمینه نحوه اخذ مالیات بر ارزش افزوده باید تجدیدنظرهایی انجام شود.
رئیس مجلس افزود: به دلیل اینکه صنعت پتروشیمی از جایگاه استراتژیکی برخوردار است باید افق آینده این صنعت روشن و شفاف باشد و اگر فعالان این صنعت نیاز به صنعت راهبردی و بلند مدت دارند باید این موضوعات در قالب سیاستهای کلی در مجمع تشخیص مصلحت نظام پیگیری شود؛ البته مجلس میتواند به مدت 5 سال در قالب برنامه های توسعه سندهایی را در این رابطه مصوب کند.
لاریجانی افزود: اینکه صنایع پتروشیمی در بخشهایی که با مشکل کمبود آب روبهرو هستند احداث نشود نکته مهمی است که باید به آن توجه شود.
وی ادامه داد: با توجه به فضای پسابرجام باید از ظرفیت خطوط اعتباری کشورهای دیگر استفاده کرد و در این صنعت سرمایهگذاری لازم انجام شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره ارائه محصولات پتروشیمی در بورس کشور، افزود: به طور کلی در بورس نباید اجباری وجود داشته باشد و باید کار به نحوی باشدکه از سوء استفاده جلوگیری شود، البته در این رابطه باید تمامی جوانب سنجیده شود و تدابیر مناسبی اتخاذ شود.
در ابتدای این مراسم مهدوی ابهری دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی و فعالان این صنعت ضمن تشکر از رئیس مجلس درباره حمایتهای ایشان گزارشی از وضعیت صنعت پتروشیمی به رئیس مجلس ارائه کردند.
انتهای پیام/