صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۶ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۳
در جلسه شورای هم‌اندیشی قرآنی مطرح شد؛

آیت‌الله هاشمی: به روز کردن مباحث فقهی ضروری است/ در مسئله ارث زنان برداشت معکوس می‌شد

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه "به‌روز کردن مباحث فقهی ضروری است"، گفت: در مسئله ارث زنان با اینکه تقریباً صراحت قرآنی داریم و اجماع فقهی نداریم، برداشت معکوس می‌شد که الحمدلله با ورود کارشناسان فقهی و نظر مثبت رهبری معظم انقلاب و مصوبات مجلس، این موضوع تا حدودی حل شد.
کد خبر : 1208

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی در جلسه شورای تحقیقاتی و هم‌اندیشی قرآنی که با حضور علی اکبر ولایتی، دو تن از اعضای ستاد استهلال دفتر رهبر معظم انقلاب، یک تن از محققان مرکز تحقیقات آیت‌الله سیستانی، محققان و پژوهشگران قرآنی حوزه‌های علمیه قم و تهران در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، تبیین و تشریح نظام اسلامی براساس قرآن را برای همه نسل‌های مسلمان مهم و حیاتی دانست و گفت: براساس آیات، پیامبر اسلام نیز وظیفه تبیین معارف و موضوعات قرآنی را برعهده داشتند و انصافاً در آن 10 سال، بهترین کارها را برای تثبیت نظام اسلامی انجام دادند.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از استماع نظرات کارشناسان درخصوص رویت هلال ماه و اختلاف‌نظر فقها، گفت: علم می‌گوید که یقین معمولی برای همه حجت است.


آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر تفاوت دانش امروز بشر در مورد افلاک و کهکشان‌ها با دانش قدیم، گفت: حقیقتاً تلاش علمای قدیم قابل تحسین است، اما الان عصر پیشرفت علوم نجوم است که تغییرات نجومی لحظه‌ای محاسبه می‌شود.


آیت‌الله هاشمی رفسنجانی افزود: وقتی علم روشنی داریم، نباید دنبال تردیدها برویم.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اهمیت علم نجوم و جایگاه آن در پژوهش‌های مرکز تحقیقات استراتژیک، گفت: مرکز تحقیقات این موقعیت را دارد که با ایجاد یک مرکز پژوهشی، از علمای بنام دنیا برای مباحث علمی دعوت نماید.


وی وظیفه حاکمان اسلامی را برای تطبیق علوم با دستاوردهای میدانی مهم توصیف کرد و گفت: باید مباحث مربوط به نجوم را که مربوط به مسایل دینی و نیازهای روزمره زندگی مردم است، در پژوهشکده‌ای به بحث بگذاریم.


وی به روز کردن مباحث فقهی را ضروری دانست و به مسأله ارث زنان اشاره کرد و گفت: با اینکه تقریباً صراحت قرآنی داریم و اجماع فقهی نداریم، برداشت معکوس می‌شد که الحمدلله با ورود کارشناسان فقهی و نظر مثبت رهبری معظم انقلاب و مصوبات مجلس، این موضوع تا حدودی حل شد.


در آغاز این دیدار حجج الاسلام رستگاری و موسوی، حجت‌الاسلام اصفهانیان از دفتر آیت‌الله العظمی سیستانی، حجج‌الاسلام والمسلمین موحدنژاد و فلاح‌زاده (اعضای ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری) به بیان دیدگاه‌های خویش در خصوص راه‌های تعمیق مباحث قرآنی مذکور در تفسیر راهنما و فرهنگ قرآن برای مطالعات بین‌المللی، هلال و مباحث مربوط به رؤیت آن، مسایل نجوم و نقش آنها در تعیین اوقات شرعی و اختلافات فقهی در خصوص رؤیت هلال پرداختند.


در ادامه مراسم ولایتی در سخنانی به نقش علما و دانشمندان مسلمان در پیشرفت و گسترش کمی و کیفی علم نجوم در جوامع بشری اشاره کرد و افزود: ساخت رصدخانه‌های قرن ششم و هفتم در ایران را به خاطر اعتقاد سران جنگجوی مغول به نجوم و گسترش علم و دانش مربوط به آن از سوی علمای بزرگ آن روزگار، از جمله خواجه نصیر‌الدین طوسی بود که در این دوره شاهد رشد مباحث مربوط به ستاره شناسی هستیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر