صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۲۷ - ۰۴ مهر ۱۳۹۵
رئیس مرکز سلامت محیط و کارعنوان کرد

ضرورت همکاری های بین بخشی برای تامین سلامت جامعه

رئیس مرکز سلامت محیط و کار با بیان این که تحقق ۵۰ تا ۷۰ درصد اهداف وزارت بهداشت برای تامین سلامت در گرو همکاری دستگاه‌ها و سازمان های دیگر است، افزود: برای رسیدن به سلامت در همه امور از جمله آب، هوا و غذا و سایر موارد، همکاری های بین بخشی امری ضروری است.
کد خبر : 120735

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از وزارت بهداشت، خسرو صادق نیت در مراسم روز جهانی بهداشت محیط و هشتمین جشنواره علمی اجرایی بهداشت محیط، یکی از معضلات شهرهای بزرگ دنیا را آلودگی هوا بیان کرد و گفت: تعداد مرگ و میر و بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا از معضلات کشورها محسوب می‌شود ، اما طی سال‌های ۹۳ و ۹۴ اقدامات موثر در کاهش بار آلودگی هوا باعث شد تا میزان بار بیماری‌ها و مرگ و میر ناشی از این آلودگی کاهش یابد.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بر لزوم تداوم این اقدامات موثر در کاهش بار آلودگی هوا تاکید کرد و افزود: درست است که ناچار به استنشاق این هوا هستیم اما می‌توانیم با اقدامات پیشگیرانه میزان بار آلودگی هوا را کاهش دهیم.
صادق نیت با بیان این که تحقق ۵۰ تا ۷۰ درصد اهداف وزارت بهداشت برای تامین سلامت در گرو همکاری ارگان‌ها و سازمان‌‌های دیگر است، افزود: برای رسیدن به سلامت در همه امور از جمله آب، هوا و غذا و سایر موارد همکاری‌های بین بخشی امری ضروری است.
وی یکی از دغدغه‌های مردم در حوزه سلامت را سلامت و امنیت غذایی بیان کرد و افزود: یکی از وظایف دولت‌ها تامین غذای سالم و ایجاد امنیت غذایی است و وزارت بهداشت به عنوان یکی از متولیان این موضوع به این مساله توجه ویژه دارد.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار بر ضرورت به کارگیری فارغ التحصیلان بهداشت محیط در رشته‌های شغلی مرتبط تاکید کرد و افزود: یکی از اقدامات ما تجهیز بازرسان بهداشت محیط به امکانات لازم از جمله خودرو برای بازرسی بوده است.
صادق نیت در ادامه با اشاره به موضوع سلامت آب و تاثیر استفاده بی رویه از آب‌های زیرزمینی در کاهش کیفیت آب افزود: تامین آب سالم از وظایف وزارت نیرو بوده و نظارت و ارزیابی بر آب آشامیدنی نیز از وظایف وزارت بهداشت است و در حال حاضر ۵۰۰ آزمایشگاه آب موجود است.
به گفته رئیس مرکز سلامت و محیط کار، یکی از برنامه های وزارت بهداشت نظارت بر آب شرب از سرمنشاء است.‌
رئیس مرکز سلامت و محیط کار بر لزوم داشتن پیوست سلامت برای همه پروژه‌ها تاکید کرد و افزود: هر پروژه ملی و بزرگ باید قبل از شروع، پیوست سلامت داشته باشد و مورد بررسی قرار گیرد.
صادق نیت در ادامه ضمن اشاره به شعار روز جهانی بهداشت محیط مبنی بر " کنترل دخانیات...اقدام در برابر همه‌گیری جهانی آن"، گفت: در زمینه کنترل دخانیات اقداماتی از جمله عدم ارائه مجوز عرضه قلیان در صنوفی که از قبل مجوز داشتند، کدگزاری سیگار از محل تولید تا عرضه و ساماندهی عرضه دخانیات و مواد دخانی صورت گرفته است.


وی افزود: از سال گذشته برنامه‌ریزی در خصوص ساماندهی عرضه دخانیات و مواد دخانی انجام شده و از بهار امسال مراحل اجرایی آن آغاز و در حال پی گیری آن هستیم.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار اقدام مهم دیگر در راستای کنترل دخانیات را مالیات بر دخانیات بیان کرد و افزود: با برنامه‌هایی که داشتیم توانستیم اخذ مالیات بر دخانیات را در قانون برنامه و بودجه لحاظ کنیم.
وی مهم‌ترین معضل در کنترل دخانیات را استفاده قلیان و تنباکوهای معطر بیان کرد و افزود: آزمایش‌ها نشان داده که در این تنباکوهای معطر، بنزن، مواد شیمیایی، مواد روانگردان، حلال‌های آروماتیک وجود دارد.
وی افزود: بنزن یک از سرطان‌زاترین مواد است که بین ۳ تا ۱۵ سال ایجاد سرطان می‌کند.


صادق نیت در پایان بر لزوم فرهنگ‌سازی برای کنترل دخانیات تاکید کرد و افزود: لازم است یک اهتمام عمومی برای برداشتن قلیان با فرهنگ سازی صورت گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر