صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۰ - ۰۳ مهر ۱۳۹۵

سیره و افکار امام خمینی(ره) در همایش بین المللی حقوق مردم و حکومت دینی بررسی می‌شود

دبیر علمی همایش بین المللی حقوق مردم و حکومت دینی در اندیشه امام خمینی (س) با اعلام اینکه هدف اصلی برگزاری این همایش تبیین مبانی نظری حقوق مردم در حکومت اسلامی بود، گفت: ما به دنبال این بودیم که گفتمان حقوق مردم را در سطح جامعه توسعه دهیم.
کد خبر : 120368

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از جماران، حجت‌الاسلام کاظم قاضی‌زاده درباره علل برگزاری این همایش گفت: ما با توجه به مباحثی که به لحاظ یک معضل جدی در حوزه ارتباط حقوق مردم و اندیشه های امام یا حقوق مردم و حکومت اسلامی مطرح بوده،هدف ما آن است که سطوح مختلف حقوق مردم در عرصه داخلی و خارجی و مبانی و مبادی آن را بیشتر بکاویم و به طور جدی چالش‌های موجود را پاسخ دهیم.


وی همچنین در مورد اهداف برگزاری این همایش گفت: همایش ما در حقیقت به عنوان نقطه عطفی در توجه تئوریک به مسأله حقوق مردم در حکومت اسلامی است. می‌دانید که یکی از جلوه‌های مهم حقوق مردم در حکومت اسلامی مسئله انتخابات است. تفسیرهای مختلفی از انتخابات در دیدگاه نظریه پردازان دانشگاهی و حوزوی حوزه دین صورت گرفته بود. بعضی از افراد رأی مردم را در انتخابات به عنوان یک امر جدی تحمل نمی‌کردند؛ تا اینکه در سال 1392 و در ایام انتخابات گفتمان جدیدی از سوی رهبر و مسئولان جمهوری اسلامی ارائه شد که رأی مردم را مساوی حق الناس بیان کردند.


قاضی زاده ادامه داد: اینکه رأی مردم مساوی حق الناس باشد و اینکه ازمصادیق اجتماعی حق الناس رأی مردم باشد، قاعدتا لوازم اجتماعی و سیاسی زیادی دارد. توجه به حقیقت رأی مردم و زمینه سازی مناسب برای به دست آوردن رأی آن‌ها و گردن نهادن به هرچه رأی مردم است، ولو اینکه مورد پسند مسئولان و حاکمان فعلی یک جامعه نباشد، از مسائلی است که با توجه به حق‌الناس دانستن رأی مردم باید به آن توجه کرد.


وی افزود: بر اساس این نکته و با توجه به اینکه احساس می‌شد حوزه‌های مختلفی از حقوق فردی و اجتماعی به جهت وجود مصلحت‌های غیر مقبول نادیده گرفته می‌شود، به ذهن ما رسید که می‌توان این موضوع را در سطح گسترده ای مطرح کرد و به طور جدی جایگاه حقوق مردم را چه در عرصه‌های عمومی و چه در عرصه‌های خصوصی تبیین کرد. لذا هدف اصلی ما تبیین مبانی نظری حقوق مردم در حکومت اسلامی است.


دبیر همایش بین‌المللی حقوق مردم و حومت دینی با اشاره به اینکه ما به دنبال این بودیم که گفتمان حقوق مردم را در سطح جامعه توسعه دهیم، تصریح کرد: جلساتی که به صورت کارگروه در قم یا تهران برگزار کردیم، یا جلساتی که در بعضی شهرهای دیگر هم پیش‌بینی شده و پیش بینی خواهد شد همه در جهت رسیدن به این نکته است که فرهنگ توجه به حقوق و توجه به رأی مردم در جامعه اسلامی به عنوان یک امر دینی، شرعی و همان‌طوری که رهبری انقلاب فرمودند یک حق الناس مورد توجه و پذیرش عمومی جامعه و فرهیختگان قرار گیرد. این هدف چیزی است که در فرآیند این همایش امیدوار هستیم به آن نزدیک تر شویم.


انتهای پیام/

ارسال نظر