صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۶ - ۰۳ مهر ۱۳۹۵

درخواست اتمی شورای امنیت از آمریکا، چین، ایران و دیگر کشورها

شورای امنیت سازمان ملل متحد از چین، آمریکا، کره شمالی، مصر، هند، ایران، اسرائیل و پاکستان خواست که باتصویب قطعنامه منع انفجار هسته‌ای اجازه دهند توافقی که 20 سال پیش مورد مذاکره قرار گرفته است،‌ لازم‌الاجرا شود.
کد خبر : 120168

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، بیش از 160 کشور معاهده جامع منع آزمایش‌های هسته‌ای مصوب 1996 را تصویب کرده‌اند. پس از این تصویب این معاهده، هند، پاکستان و کره شمالی آزمایش هسته‌ای انجام دادند.


15 عضو شورای امنیت روز جمعه قطعنامه‌ای که آمریکا تهیه کرده بود با 14 رای موافق و یک رای ممتنع مصر تأیید کردند. این قطعنامه هیچ تعهد الزام آوری ندارد اما فشاری سیاسی برای تصویب معاهده را افزایش می‌دهد.


قطعنامه سازمان ملل متحد از همه دولت‌ها خواسته تا از انجام هرگونه انفجار هسته‌ای خودداری کنند.


دولت باراک اوباما اعلام کرده که تمایل دارد این معاهده را تصویب کند اما شماری از اعضای کنگره به ویژه جمهوری‌خواهان با تصویب این قرارداد مخالف هستند و بیم آن دارند که این معاهده بتواند راهکارهای این کشور برای (تامین) امنیت را کاهش داد.


جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «رای مثبت ما در اینجا (جلسه شورای امنیت) نشانه‌ای از تعهد قاطع ما به جهانی امن‌تر است که در آن فن‌آوری هسته‌ای صرفا برای اهداف صلح‌آمیز به کار می‌رود و خطر جنگ هسته‌ای دیگر وجود نخواهد داشت.»


او گفت که این قطعنامه ممنوعیتی حقوقی یا الزامی برای دولت‌ها ندارد.


کری افزود: «اما این قطعنامه اهداف بنیادی معاهده منع آزمایش‌های هسته‌ای را تقویت می‌کند. این معاهده، اتکای ما به ابزار هسته‌ای را کاهش و رقابت را میان قدرت‌های هسته‌ای کاهش می‌دهد. این معاهده مسئولیت خلع سلاح هسته‌ای را تقویت می‌کند.»


ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد نیز اظهار امیدواری کرد که رئیس‌جمهوری بعدی آمریکا «در علاقه‌ برای تصویب این معاهده راسخ‌تر باشد.»



انتهای پیام/

ارسال نظر