صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۶ - ۰۳ مهر ۱۳۹۵

استفاده از نانوذرات هوشمند برای جلوگیری از خونریزی

پژوهشگران آمریکایی با استفاده از نوعی نانوذرات هوشمند، موفق به ارائه فناوری‌ای شدند که با استفاده از آن می‌توان به سرعت مانع از خونریزی شد. این روش روی موش‌های آزمایشگاهی پاسخ مثبتی داشته است و محققان به دنبال آزمون آن روی انسان هستند.
کد خبر : 120135

مهم نیست که در میدان نبرد زخم ایجاد شده باشد یا در تصادف بزرگراه، آنچه مهم است این است که باید به سرعت خونریزی را بند آورد. در حال حاضر روش‌های مختلفی برای کنترل خونریزی وجود دارد اما برای جلوگیری از خونریزی داخلی، جراحی تنها راهکار است.


اخیرا محققان، نانوذراتی تولید کرده‌اند که می‌تواند درون بدن جمع و مانع از خونریزی شود. این نانوذرات عامل انعقاد خون هستند و پژوهشگران اثربخشی آن را در محیط آزمایشگاهی و آزمون آن در درون بدن، مورد بررسی قرار داده‌اند.


ارین لاویک از محققان این پروژه می‌گوید: «زمانی که شما خونریزی داخلی غیرقابل کنترلی دارید، این ذرات می‌توانند به شما کمک کنند. این نانوذرات قادراند میزان خونریزی را در زمانی بسیار کوتاه، کاهش دهند».


تروما (زخم) از مهم‌ترین عوامل مرگ و میر میان بچه‌ها و نوجوانان است در حالی که پزشکان گزینه‌های محدودی برای کنترل خونریزی داخلی دارند. برای حل این مشکل محققان نانوذراتی ارائه کردند که همانند پل عمل می‌کند به طوری که به پلاکت‌های خون متصل می‌شود و به آنها کمک می‌کند تا موجب انعقاد شود. این نانوذرات به‌ گونه‌ای طراحی شده‌اند که در سطح خود از یک مولکول ویژه بهره‌مند هستند، این مولکول به گلیکوپروتئین می‌چسبد، ماده‌ای که تنها در پلاکت‌های فعال یافت می‌شود.


مطالعات اولیه نشان می‌دهد که این نانوذرات می‌توانند در جوندگان میزان خونریزی در مغز و نخاع را به شدت کاهش دهند. پژوهشگران به دنبال این سوال هستند که آیا این نانوذرات برای انسان‌ها بی‌خطر است. برای پاسخ به این سوال آنها عکس‌العمل سیستم ایمنی بدن را نسبت به این ذرات مورد بررسی قرار دادند.


این نانوذرات در دماهای بالا (تا 50 درجه سانتی‌گراد) پایدار هستند بنابراین می‌توان آنها را در آمبولانس‌هایی که گرم هستند یا در میدان نبرد که دمای بالایی در آنجا حاکم است مورد استفاده قرار داد. این گروه قصد دارند این نانوذرات را روی انسان مورد آزمایش قرار دهند تا ایمنی آن را در مورد انسان مشخص کنند.


انتهای پیام/

برچسب ها: نانوذرات
ارسال نظر