صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۱ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۴
با استفاده از فلز مایع انجام شد

چاپ مدارهای منعطف روی همه چیز

حاصل کار تحقیقاتی پژوهشگران دانشگاهی و برخی شرکت‌ها، امکان دستیابی به ربات‌های نرم و وسایل الکتریکی انعطاف‌پذیر فراهم شده است. رویاهای تکنولوژی یکی پس از دیگری به واقعیت می‌پیوندد و دیگر جایی برای کتاب‌های تخیلی پرفروش باقی نمی‌گذارد.
کد خبر : 11953

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از Engadget، گروهی از محققان پوردیو اعلام کرده‌اند که به روشی دست‌یافته‌اند که با استفاده از پرینت و یک آلیاژ خاص از فلز مایع می‌توانند مدارهای الکتریکی را روی هر سطحی که بخواهند نصب کنند.


ربکا کرامر، یکی از اعضای تیم تحقیق دراین‌باره گفت: «در این روش آلیاژ خاصی از طریق یک پرینتر جوهر افشان روی سطح مواد یا الیاف چاپ می‌شود که انعطاف‌پذیر، کشسان و قابل مچاله شدن است؛ بدون اینکه آسیبی ببیند».


تیم تحقیقاتی نام این روش را «ذرات نانویی ته‌نشین‌شده به روش مکانیکی گالیوم-اینیدیوم» گذاشته‌اند که تقریبا توضیح کاملی درباره روش کار آنهاست.


در این شیوه برای تهیه جوهر مورد نیاز این پرینت، ابتدا باید فلز مایع را به ذرات نانویی تبدیل کنند،در مرحله بعد این فلز مایع نانویی را در یک حلال مانند اتانول شناور کنند و مخلوط حاصل را در یک میکسچر فراصوتی به‌هم بزنند تا فلز مایع به‌خوبی پخش شود.


در مرحله آخر، پس از چاپ مدار، سطح آن با استفاده از یک پوشش نارسانا برای جلوگیری از اتصال پوشانده می‌شود که این پوشش با کمی فشار در حد مهر زدن، قابل برداشتن و دوباره گذاری است.


دانشمندان با استفاده از این خاصیت، می‌توانند بخش‌های مدار را فعال و غیرفعال کنند. این تیم تحقیقاتی قصد دارد برای توسعه زمینه‌های استفاده از این تکنیک، آن ‌را به آزمایش بگذارد.


پژوهشگران معتقدند که با دستیابی به این فناوری راهی را برای ساخت ربات‌های نرم و همچنین وسایل الکترونیکی چسبناک باز کرده‌اند.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا



انتهای پیام/

برچسب ها: پرینت ربات نرم
ارسال نظر