چاپ مدارهای منعطف روی همه چیز
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از Engadget، گروهی از محققان پوردیو اعلام کردهاند که به روشی دستیافتهاند که با استفاده از پرینت و یک آلیاژ خاص از فلز مایع میتوانند مدارهای الکتریکی را روی هر سطحی که بخواهند نصب کنند.
ربکا کرامر، یکی از اعضای تیم تحقیق دراینباره گفت: «در این روش آلیاژ خاصی از طریق یک پرینتر جوهر افشان روی سطح مواد یا الیاف چاپ میشود که انعطافپذیر، کشسان و قابل مچاله شدن است؛ بدون اینکه آسیبی ببیند».
تیم تحقیقاتی نام این روش را «ذرات نانویی تهنشینشده به روش مکانیکی گالیوم-اینیدیوم» گذاشتهاند که تقریبا توضیح کاملی درباره روش کار آنهاست.
در این شیوه برای تهیه جوهر مورد نیاز این پرینت، ابتدا باید فلز مایع را به ذرات نانویی تبدیل کنند،در مرحله بعد این فلز مایع نانویی را در یک حلال مانند اتانول شناور کنند و مخلوط حاصل را در یک میکسچر فراصوتی بههم بزنند تا فلز مایع بهخوبی پخش شود.
در مرحله آخر، پس از چاپ مدار، سطح آن با استفاده از یک پوشش نارسانا برای جلوگیری از اتصال پوشانده میشود که این پوشش با کمی فشار در حد مهر زدن، قابل برداشتن و دوباره گذاری است.
دانشمندان با استفاده از این خاصیت، میتوانند بخشهای مدار را فعال و غیرفعال کنند. این تیم تحقیقاتی قصد دارد برای توسعه زمینههای استفاده از این تکنیک، آن را به آزمایش بگذارد.
پژوهشگران معتقدند که با دستیابی به این فناوری راهی را برای ساخت رباتهای نرم و همچنین وسایل الکترونیکی چسبناک باز کردهاند.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/