صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
از بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی چه می‌دانید؟ /2 - بخش نخست

فعالیت مجهزترین بخش دیالیز جنوب تهران در بیمارستان امیرالمومنین(ع)/ اجرای طرح LDR در راستای ترویج زایمان طبیعی

بیمارستان امیرالمومنین از نظر موقعیت سوق‌الجیشی در شهر تهران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است/ ماهانه حدود 300 تا 350 دانشجوی واحد علوم پزشکی تهران در مقطع کارآموزی، کارورزی، استاژری و انترنی و حدود 100 دانشجوی رشته‌های پیراپزشکی در این بیمارستان پذیرش می‌شوند.
کد خبر : 119067

خبرگزاری آنا در سلسله گفت‌وگوهای خود بر آن است تا فعالیت‌ها و توانمندی‌های بیمارستان‌های فعال در دانشگاه آزاد اسلامی را معرفی کند. ارائه خدمات درمانی (حدود 1500 تخت بیمارستانی در 10بیمارستان کشور) در سه بیمارستان امیرالمومنین (ع)، بوعلی و جواهری- نخستین بیمارستان دانشگاه- واحد علوم پزشکی تهران و 7 بیمارستان خاتم‌الانبیاء (شاهرود)، زکریا (تبریز)، شاه ولی (یزد) ، 22 بهمن (مشهد)، آریا (مشهد)، احمدنژاد کتالم (تنکابن) و اصفهان کلینیک (نجف آباد) در کنار تربیت پزشکان، پرستاران و اعضای کادر درمانی مجرب یکی از حوزه‌های فعالیتی دانشگاه آزاد اسلامی است. این بیمارستان‌ها خدمات پزشکی خود را با تعرفه‌های دولتی ارائه می‌کنند و به سهم خود توانسته‌اند در حوزه‌ پزشکی و سلامت کشور به دولت‌ها کمک کنند.


در شماره دوم از این گفت‌وگوها به بیمارستان امیرالمومنین (ع) یکی از مجهزترین بیمارستان‌های جنوب شهر تهران رفتیم و درباره خدمات این بیمارستان با فرهاد سرابندی رئیس بیمارستان به گفت‌وگو نشستیم. بخش اول این گفت‌وگوی مشروح را پی می‌گیریم:


* آقای دکتر لطفا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید که از چه سالی به عنوان رئیس بیمارستان امیرالمومین (ع) منصوب شدید؟


به عقیده بنده دانشگاه آزاد اسلامی پس از دفاع مقدس دومین عرصه جهاد بود و ایثارهای زیادی در این دانشگاه انجام شد. یکی از افتخاراتم این است که به عنوان دانشجو، کارمند و عضو هیات علمی با دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران همکاری داشته باشم و اکنون هم 8 سال است که به عنوان رئیس بیمارستان امیرالمومنین (ع) در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول خدمت هستم

- من فرهاد سرابندی هستم، متولد سال 1348 در تهران. دوره پزشکی عمومی‌ام را از سال 67 تا 75 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران گذراندم و پس از پایان دوره طرحم به‌عنوان معاون آموزشی دانشکده پزشکی و پس از آن به عنوان مدیرکل آموزش واحد علوم پزشکی تهران همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی را آغاز کردم.


برای دوره تخصص در دانشگاه علوم پزشکی ایران پذیرفته شدم و تخصصی بیماران کودکان را از دانشگاه گرفتم و از سال 83 عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران شدم. پیش از آن در دوره دانشجویی هم علاوه بر انجام امور تحصیلی در فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی واحد مشارکت داشتم و نخستین تیم ورزشی واحد علوم پزشکی تهران را تشکیل دادم، چند سال هم به‌عنوان سرپرست کاروان ورزشی این واحد در میدان‌های ورزشی حضور داشتم.


پس از آغاز همکاری‌ام به عنوان عضو هیات علمی واحد علوم پزشکی تهران به عنوان رئیس اداره امور بیمارستان‌ها و مدیر درمان این واحد فعالیت کردم و از سال 87 هم به عنوان رئیس بیمارستان امیرالمومنین (ع) انتخاب شدم.


به عقیده بنده دانشگاه آزاد اسلامی پس از دفاع مقدس دومین عرصه جهاد بود و ایثارهای زیادی در این دانشگاه انجام شد. یکی از افتخاراتم این است که به عنوان دانشجو، کارمند و عضو هیات علمی با دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران همکاری داشته باشم و اکنون هم 8 سال است که به عنوان رئیس بیمارستان امیرالمومنین (ع) در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول خدمت هستم.


* بیمارستان امیرالمومنین چه سالی راه‌اندازی شد و وضعیت آن در سال‌های ابتدایی چگونه بود؟


- بیمارستان امیرالمومنین (ع) سال 1358 و پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی حاج ابوالقاسم سالک به صورت اوقافی راه‌اندازی شد. این بیمارستان، ابتدا به صورت درمانگاه فعالیت می‌کرد و چند سال بعد از سوی اداره بهداری استان تهران که در آن سال‌ها ساختار وزارت بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی به شکل کنونی نبود، اداره می‌شد.


* از چه سالی این بیمارستان به دانشگاه آزاد اسلامی واگذار شد؟


- پس از آغاز فعالیت‌های بیمارستان امیرالمومنین (ع) به صورت درمانگاه، ساختمان‌های جدید به آن اضافه شد و از حالت درمانگاه به بیمارستان تبدیل شد و زیرنظر دانشگاه تهران قرار گرفت؛ سال 1375 با دستور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس‌جمهوری وقت این بیمارستان به دانشگاه آزاد اسلامی واگذار شد و از سال 75 تاکنون اداره بیمارستان امیرالمومنین (ع) بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی است. با این وجود همچنان اهداف واقف و موقوفه بودن بیمارستان ادامه و اکنون هم نماینده واقف به عنوان تولیت بیمارستان در بیمارستان امیرالمومنین (ع) حضور دارد و به امور بیمارستان و وضعیت افرادی که توانایی مالی چندانی ندارند، رسیدگی می‌کند. اهداف بانی خیر این مجموعه و اهداف دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت توامان در بیمارستان امیرالمومنین (ع) پیگیری و اجرا می‌شود.



* زمانی که مسئولیت بیمارستان را بر عهده گرفتید، وضعیت ساختاری و عمرانی آن چگونه بود؟


- سال‌های اول که دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شده و به صورت کنونی توسعه نیافته بود؛ با تلاش و همت مدیرانی همچون دکتر جاسبی، دکتر یحیوی و ... در راستای سیاست‌های گسترش فرهنگ آموزش عالی در کشور به بالندگی رسید و اکنون به بزرگترین دانشگاه حضوری جهان تبدیل شده است، بیمارستان امیرالمومنین(ع) هم در سال‌های اول واگذاری به دانشگاه آزاد اسلامی به شکل کنونی نبود و به تدریج گسترش یافت.


مساحت این بیمارستان 5700 مترمربع است، زمانی که من به این بیمارستان آمدم با توجه به اینکه حدود 30 سال از عمر آن می‌گذشت، برخی از تجهیزات و ساختمان‌های بیمارستان فرسوده شده بود. با تدبیری که دکتر فیروزان رئیس وقت واحد علوم پزشکی داشت و با دستور دکتر جاسبی رئیس وقت دانشگاه آزاد اسلامی، بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی برای چند سال به‌صورت هیات امنایی از سوی واحدهای دانشگاه اداره شدند و این موضوع توان مالی بیمارستان را بالا برد و روند بهسازی و نوسازی در بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد.


اکنون در بسیاری از قسمت‌ها موفق شده‌ایم با بهسازی یا نوسازی هدفمند استاندارهای لازم وزارت بهداشت را رعایت کرده و موفق به اخذ درجه یک ارزشیابی از سوی این وزارتخانه شویم و اکنون با درجه یک عالی فقط 2 نمره فاصله داریم.

این روند با تغییر مدیریت دوره دکتر جاسبی متوقف و در روند پیشرفت بیمارستان‌های دانشگاه وقفه ایجاد شد. خوشبختانه در دوره ریاست دکتر میرزاده و مساعدت‌هایی که ایشان، دکتر ابطحی معاون پزشکی، دکتر طباطبایی رئیس واحد علوم پزشکی تهران، مهندس شهسواری معاون عمران واحد علوم پزشکی و مهندس شمسایی به عنوان نماینده ایشان در بیمارستان امیرالمومنین(ع) داشتند، روند بهسازی و نوسازی بیمارستان‌ با شتاب در حال انجام است و خوشبختانه اکنون در بسیاری از قسمت‌ها موفق شده‌ایم با بهسازی یا نوسازی هدفمند استاندارهای لازم وزارت بهداشت را رعایت کرده و موفق به اخذ درجه یک ارزشیابی از سوی این وزارتخانه شویم و اکنون با درجه یک عالی فقط 2 نمره فاصله داریم.


اگر امتیاز بیمارستان‌های خصوصی و متمول تهران که با سرمایه‌گذاری‌های سنگین راه‌اندازی شده است و اداره می‌شوند را با بیمارستان امیرالمومنین (ع) مقایسه کنید، این نتیجه جز با تلاش و زحمات مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی و پرسنل بیمارستان حاصل نمی‌شد و این روند تداوم دارد و هم‌چنان در حال تجهیز، بهسازی و نوسازی قسمت‌های مختلف بیمارستان هستیم.


* درباره بیمارستان امیرالمومنین (ع) و موقعیت آن در جنوب شهر تهران بگویید.


- این بیمارستان از نظر موقعیت سوق‌الجیشی در شهر تهران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. متاسفانه توزیع بیمارستان‌ها در شهر تهران نامتقارن است به‌طوری که در برخی از مناطق مانند منطقه 6 تهران بیش از 30 بیمارستان قرار دارد که به مردم ارائه خدمت می‌کنند اما هرچه به سمت جنوب تهران می‌آییم، تراکم بیمارستان‌ها کمتر می‌شود. دلیل آن هم این است که بخش خصوص تمایل به سرمایه‌‌گذاری در مناطقی را دارد که مردم آن از توان مالی بالایی برخوردار بوده و توانایی پرداخت هزینه‌های بیمارستانی را داشته باشند و تقریبا می‌توان گفت که بخش خصوص هیچ انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری در جنوب تهران ندارد.



این موضوع باعث شده است که فقط بیمارستان‌های دولتی، موقوفه و بیمارستان‌هایی که از سوی نهادهای عمومی غیردولتی اداره می‌شوند در جنوب تهران فعالیت داشته باشند. اکنون در خط جنوبی تهران 8 بیمارستان وجود دارد که با توجه به تراکم بالای جمعیتی در این مناطق، این بیمارستان‌ها پاسخگوی تعداد زیاد مراجعه کنندگان نیستند و این موضوع نقش بیمارستان‌های جنوب تهران را در ارائه خدمات به مردم پررنگ‌ می‌کند.


اهداف بانی خیر این مجموعه و اهداف دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت توامان در بیمارستان امیرالمومنین (ع) پیگیری و اجرا می‌شود

به دلیل عدالت در توسعه و بر اساس بیانات مقام معظم رهبری باید شرایطی را ایجاد کنیم که مردم به‌طور مساوی از امکانات موجود برخوردار باشند، همه تلاش ما در بیمارستان امیرالمومنین (ع) این است که خدمات پزشکی مطلوبی را ارائه کنیم تا مردم از مراجعه به بیمارستان‌های خارج از منطقه جنوب تهران بی‌نیاز باشند. بیمارستان امیرالمومنین (ع) با همه کاستی‌ها و محدودیت‌ها سعی کرده است که این خدمت را گسترش بدهد؛ از لحاظ آماری نیز بیمارستان سطح زیادی از خدمات پزشکی را در جنوب تهران ارائه می‌کند به این دلیل گسترش بیمارستان‌های جنوب تهران باعث خواهد شد که عدالت در توسعه مورد توجه قرار بگیرد.


* چه تعداد بیمار در سال به بیمارستان امیرالمومنین (ع) مراجعه می‌کنند؟


- بیمارستان امیرالمومنین (ع) سالانه بیش از 120 هزار مراجعه کننده سرپایی و 60 هزار مراجعه کننده به اورژانس پذیرش می‌کند که بیش از 7 هزار نفر آنان در این بیمارستان بستری شده و حدود 5 هزار عمل جراحی انجام می‌شود.


یکی از بزرگترین مزایایی که بیمارستان امیرالمومنین (ع) دارد، این است که همه خدمات درمانی این بیمارستان از سوی اعضای هیات علمی و استادان دانشگاه ارائه می‌شود و با وجود آنکه این بیمارستان یک بیمارستان آموزشی است، دانشجویان در عمل‌های جراحی و خدمات پزشکی مداخله‌ای نداشته و فقط در کنار استادان آموزش می‌بینند که این موضوع باعث ارائه خدمات کیفی مطلوبی در این بیمارستان شده است.


* زمانی که فعالیت در بیمارستان امیرالمومنین (ع) را آغاز کردید، چه بخش‌هایی فعال بود و اکنون چه پیشرفت‌هایی داشته است؟


- سال 87 یک ICU کوچک در بیمارستان وجود داشت که استانداردهای لازم را نداشت، اکنون آن را به ICU استاندارد 15 تختخوابی تبدیل کرده‌ایم که از نظر امکانات قابل رقابت با ICU بهترین بیمارستان‌های تهران است. این موضوع ادعای ما نیست و در ارزشیابی‌های وزارت بهداشت که در یک‌سال انجام شد، بیمارستان امیرالمومنین (ع) موفق به اخذ 98 درصد نمره ارزشیابی شد که نشان‌دهنده کیفیت و کمیت مطلوب ارائه خدمات در این بیمارستان است.


دانشگاه آزاد اسلامی پس از دفاع مقدس دومین عرصه جهاد بود و ایثارهای زیادی در این دانشگاه انجام شد

یکی دیگر از بخش‌هایی که با مشارکت بخش خصوص در بیمارستان امیرالمومنین (ع) ایجاد شد، بخش سی.تی اسکن و بخش دیالیز است که اکنون بزرگترین بخش دیالیز جنوب تهران است.


در راستای بهسازی نیز علاوه بر استاندارسازی و تجهیز اتاق عمل که مراحل آن همچنان ادامه دارد، بخش جراحی به‌صورت کامل بازسازی شده است.


بیمارستان امیرالمومنین (ع) از نخستین بیمارستان‌های شهر تهران است که در بلوک زایمان آن طرح LDR در حال اجراست. در اجرای این طرح که در راستای ترویج زایمان طبیعی است، امکاناتی برای بیمار فراهم می‌شود که در حد استانداردهای بین‌المللی است؛ بیمارستان امیرالمومنین (ع) حدود یک سال است که این بخش را در راستای استاندارسازی بیمارستان و تشویق زایمان طبیعی - از سیاست‌های کلی کشور - راه‌اندازی کرده است.



راه‌اندازی بخش ویژه نوزادان (NICU)، آنژیوگرافی و کت‌تریست قلبی هم با مشارکت بخش خصوصی از برنامه‌های بیمارستان امیرالمومنین (ع) است.


در برخی از خدمات قلبی، موضوع زمان از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است و اگر بیمار در آن فرجه زمانی که اصطلاحا به آن Goldel Time گفته می‌شود به مرکز درمانی برسد، یک سری اقدامات درمانی بر روی آن فرد انجام می‌شود که می‌تواند کمک زیادی به بهبود بیمار داشته باشد. در سکته‌های قلبی و مغزی درمان‌های فوری و اورژانسی می‌تواند میزان ناتوانی بیمار پس از سکته‌ها را به حداقل میزان آسیب کاهش داده و درمان فوری برای بیمار انجام بدهند.


یکی از تجربه‌های موفقی که در توسعه بخش‌های بیمارستان داشتیم، بخش دیالیز است که با مشارکت بخش خصوصی ایجاد و اکنون تبدیل به بزرگترین مرکز دیالیز جنوب تهران شده است

درباره بیماری‌های قلبی روشی به نام Primary PCI وجود دارد که اجرای آن منوط به فعال‌بودن آنژیوگرافی در بیمارستان است. اکنون اگر در جنوب تهران فردی دچار عارضه قلبی شود، اگر بخواهند این فرد را به بیمارستان‌های شمال شهر که Primary PCI را انجام می‌دهد، منتقل کنند، زمان طلایی از دست رفته است.


*بیمارستان امیرالمومنین چه همکاری‌هایی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشته و دارد؟


- این بیمارستان بر اساس نظام تعرفه‌ای کشور و در پروتکل وزارت بهداشت جزو نهادهای عمومی غیردولتی است و بر اساس آن بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی مجاز هستند که تعرفه دریافتی از بیماران را افزایش دهند و بیشتر از تعرفه‌های دولتی هزینه خدمات پزشکی را دریافت کنند. از سوی دیگر دانشگاه آزاد اسلامی هیچ کمکی جز شهریه‌های دانشجویی دریافت نمی‌کند و به دلیل غیر واقعی بودن تعرفه‌ها که مهمترین معضل بیمارستان‌هاست، ما نمی‌توانیم درآمد و هزینه‌های بیمارستان را به نقطه سر به سر برسانیم اما تلاش داریم که بنا به تاکید و توصیه دکتر ابطحی معاون پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر طباطبایی رئیس واحد علوم پزشکی تهران، هیچ بیماری به دلیل نداشتن پول از بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی رانده نشود و بر اساس این دستور ما همه تلاش‌مان را می‌کنیم که خدمات ارائه شده در بیمارستان امیرالمومنین (ع) با حداقل قیمت و حتی پایین‌تر از قیمت مصوب دولت باشد و تلاش داریم این جریان را به صورت سیستماتیک در بیمارستان امیرالمومنین (ع) نهادینه کنیم.


بیمارستان‌های بخش خصوص انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری در جنوب تهران ندارند

در راستای طرح تحول نظام سلامت که یکی از طرح‌های موفق دولت یازدهم است و باعث رضایتمندی مردم و اعتماد آنان به بخش دولتی شده است، این اقدام به نوعی برای بیمارستان‌های غیردولتی تهدید کاری محسوب و باعث می‌شد بیماران برای مراجعه به بیمارستان‌های دولتی تمایل بیشتری پیدا کنند و تعدا مراجعه کنندگان بیمارستان‌های ما کاهش یابد، با توجه به اینکه یارانه دولت به بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی وجود نداشت، این موضوع باعث نشد که دچار ریزش بیماران بشویم و خوشبختانه به دلیل تمهدیداتی که مسئولان حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اتخاد کردند این موضوع در بیمارستان امیرالمومنین (ع) اتفاق نیفتاد و حتی با وجود اجرای طرح تحول سلامت نه تنها با ریزش مراجعه‌کنندگان مواجه نبودیم بلکه ضریب اشتغال تخت‌های بیمارستان افزایش هم داشت.



در راستای این طرح بیمارستان امیرالمومنین (ع) برای نخستین بار با دانشگاه تهران قرارداد خرید خدمت منعقد کرد و با مساعدت دکتر علی‌پور معاون درمان دانشگاه تهران در بخش‌هایی که ضریب اشتغال تخت کمتری داشتیم از جمله بخش کودکان سرریز بیماران بیمارستان‌های دانشگاه تهران بویژه مرکز طبی کودکان را پذیرش کرده و با همان تعرفه دانشگاه تهران به بیماران خدمات پزشکی ارائه کردیم. با این کار یک رضایتمندی در بیماران ایجاد شد و علاوه بر آن کمک کردیم که طرح تحول نظام سلامت با کیفیت بهتری در بیمارستان مرکز طبی کودکان اجرایی بشود؛ جا دارد از مسئولان این دانشگاه و خانم دکتر علی‌پور که به مجموعه بیمارستان امیرالمومنین (ع) اعتماد کرده و کمک کردند که ما در ارائه خدمت کنار آنها قرار بگیریم، تشکر و قدردانی کنم.


*بیمارستان امیرالمومنین (ع) با کدام بیمه‌های درمانی قرارداد دارد؟


- تقریبا با همه بیمه‌های پایه قرارداد همکاری داریم و با بیش از 90 درصد بیمه‌های تکمیلی طرف قرارداد هستیم.


* چه تعداد پزشک و نیروی استخدامی در این بیمارستان مشغول به کار هستند؟


- 320 پرسنل، 60 پزشک عضو هیات علمی و تعداد زیادی از پزشکان به صورت قراردادی در ساعات عصر و شب با بیمارستان امیرالمومنین (ع) همکاری دارند.


بیمارستان امیرالمومنین (ع) در راستای ارائه خدمات با کیفیت در همه ساعات شبانه‌‌روز در گروه‌های اصلی شامل طب اورژانس، داخلی، جراحی، بیهوشی و زنان پزشک متخصص مقیم دارد و قرار است پزشک اطفال هم به این مجموعه اضافه شود که این نشان‌دهنده کیفیت خدمات این بیمارستان است.


* کلاس‌های آموزشی دانشجویان هم در این بیمارستان برگزار می‌شود؟


- خیر، ماهانه حدود 300 تا 350 دانشجوی واحد علوم پزشکی تهران در مقطع کارآموزی، کارورزی، استاژری و انترنی و حدود 100 دانشجوی رشته‌های پیراپزشکی در این بیمارستان پذیرش می‌شوند. این دانشجوها در فیلد آموزشی صبح‌ها در درمانگاه‌ها، کلاس درس و بالین بیماران حاضر می‌شوند و کارآموزی آنها از سوی استادان انجام می‌شود. علاوه بر دروس عملی که در بیمارستان‌ها باید تدریس بشود دروس تئوری هم در واحد علوم پزشکی تهران ارائه می‌شود.


دانشجویانی که در مقطع بالینی مشغول فعالیت هستند از ساعت 7:30 صبح تا 12 ظهر در بیمارستان مشغول به تحصیل هستند و در کنار استادان و بر اساس برنامه‌ریزی خود واحدهای درسی‌شان را می‌گذرانند.


*وضعیت عمرانی بیمارستان امیرالمومنین (ع) چگونه است؟


- موضوع روند بازسازی و بهسازی از زمان دکتر جاسبی از سال 87 و با مساعدت ایشان در بیمارستان امیرالمومنین (ع) آغاز شد و در دوره انتقالی که در دانشگاه آزاد اسلامی اتفاق افتاد این روند متوقف شد و با آغاز مدیریت دکتر میرزاده در دانشگاه و حضور دکتر ابطحی در معاونت علوم پزشکی و دکتر طباطبایی به عنوان رئیس واحد، تیم عمرانی کارآمد و توانمند در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شد که مسئولیت حوزه عمرانی واحد علوم پزشکی را مهندس شهسواری بر عهده گرفت و با تیمی‌که وی تشکیل داد، بازسازی در بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد.


خوشبختانه هر جایی که بازسازی انجام شد، بالاترین نمره ارزشیابی را از سوی استاندارهای وزرات بهداشت کسب کرد. آنچه در بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده است، منطبق با استانداردهای وزرات بهداشت بوده و تلاش شده تا همه استاندارها در بازسازی‌ها لحاظ شود.


یکی از افتخارات بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی این است که در ارزشیابی‌هایی که از سوی نهاد خارج از مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی همچون وزارت بهداشت انجام شد، بازسازی و بهسازی‌های انجام مورد تائید آن مجموعه بوده است. روند بهسازی و نوسازی در بیمارستان امیرالمومنین (ع) هم به صورت مستمر پیش می‌رود و به‌صورت پویا پیگیری می‌شود.



بیمارستان‌های دانشگاه‌ آزاد اسلامی به غیر از بیمارستان تازه راه‌اندازی شده فرهیختگان، همگی به لحاظ ساختار فیزیکی جزو بیمارستان‌های فرسوده هستند و بر اساس مطالعاتی که در وزارت بهداشت انجام شده بود، هزینه بهسازی بیمارستان‌ها از نوسازی آن بسیار بیشتر بوده و هزینه بهسازی حدود 120 درصد نوسازی است. علاوه بر آنکه بازسازی در بیمارستان‌ها کار بسیار سختی است، چراکه همزمان با فعالیت‌های عمرانی بیمارستان‌ها همیشه در حال پذیرش بیمار و ارائه خدمات پزشکی هستند و کارهای ساخت و ساز باید همزمان با فعالیت‌های بیمارستان انجام شود و خدشه‌ای به ارائه خدمات وارد نکند.


بنا به تاکید و توصیه دکتر ابطحی معاون پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر طباطبایی رئیس واحد علوم پزشکی تهران، هیچ بیماری به دلیل نداشتن پول از بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی رانده نشود و بر اساس این دستور ما همه تلاش‌مان را می‌کنیم که خدمات ارائه شده در بیمارستان امیرالمومنین (ع) با حداقل قیمت و حتی پائین‌تر از قیمت مصوب دولت باشد.

مهندس شمسایی معاون عمرانی بیمارستان و نماینده تام‌الاختیار معاونت عمرانی واحد علوم پزشکی در بیمارستان امیرالمومنین (ع) است و همکاران وی به خوبی مراحل بازسازی را در این بیمارستان انجام داده‌اند که جای تشکر دارد.


* آقای دکتر! درباره بخش دیالیز و مرکز پژوهش‌های بالیتی بیمارستان هم توضیح بفرمایید.


- یکی از تجربه‌های موفقی که در توسعه بخش‌های بیمارستان داشتیم، بخش دیالیز است که با مشارکت بخش خصوصی ایجاد و اکنون تبدیل به بزرگترین مرکز دیالیز جنوب تهران شده است. کیفیت خدمات ارائه شده در این بخش به واسطه تعامل خوب بیمارستان امیرالمومنین (ع) و پیمانکار بخش خصوص به‌وجود آمده و جزو بالاترین کیفیت خدمات بوده و پارامتر کیفیت آن نه تنها از استانداردهای کشور بالاتر بلکه نزدیک به استانداردهای بین‌المللی است.


یکی از نکات قابل توجه بخش دیالیز بیمارستان امیرالمومنین (ع) این است که با وجود آنکه حدود 3 سال بیشتر از راه‌اندازی این بخش می‌گذرد اما به تربیت پرستار دیالیز مشغول است و اگر پرستار دیالیز بخواهد برای آشنایی با این بخش، دوره بگذراند، بخش دیالیز بیمارستان امیرالمومنین (ع) توانایی پذیرش دانشجو و آموزش‌های لازم به وی را دارد.


افتخار می‌کنیم که تجربه خوبی از حضور بخش خصوصی در کنار مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی فراهم کرده‌ایم که آموزش و درمان در بالاترین حد کیفیت و استانداردهای بین‌المللی و کشوری انجام می‌شود؛ این موضوع می‌تواند الگویی برای گسترش مشارکت در سایر بخش‌ها باشد.


دانشگاه آزاد اسلامی در 34 سالگی فعالیت خود در بخش‌های مختلف ورود کرده است، دهه اول، توانایی دانشگاه صرف گسترش و استقرار سیستم‌های آموزشی در کشور شد، دهه دوم موضوع افزایش کیفیت مورد تاکید قرار گرفت و اجرایی شد و تقریبا در دهه سوم فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی ورود به بخش تحصیلات تکمیلی و افزایش کیفیت آموزشی و جذب هیات علمی توانمند مورد توجه قرار گرفت. اکنون موضوع پژوهش به‌ویژه در حوزه پزشکی در دوره مدیریت جدید جزو اهداف اصلی دانشگاه آزاد اسلامی است و راه‌‌اندازی مرکز تحقیقات بالینی در این راستا بوده است.



دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه پژوهش‌محور و کاربردی که مورد تاکید مقام معظم رهبری برای حرکت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است، اقدام به راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان و گسترش‌ فعالیت‌های پژوهشی در کشور کرده است. استادان توانمند و چهره‌های شناخته شده بین‌المللی در حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارند که به طور شایسته از حضور این استادان در حوزه پژوهشی و کاربردی استفاده نمی‌شد و با دستور دکتر میرزاده، دکتر ابطحی و دکتر طباطبایی موفق شدیم مرکزی را در بیمارستان‌های امیرالمومنین (ع) و بوعلی ایجاد کنیم که در این مراکز از چهره‌های برجسته و نمادین کشور استفاده می‌شود و به واسطه حضور آنان دفاتر توسعه پژوهش‌های بالینی راه‌اندازی شد.


اکنون از استادان برجسته‌ دانشگاه‌های دولتی که بازنشسته شده یا همچنان با دانشگاه فعالیت دارند، دعوت به همکاری کرده‌ایم و امیدواریم بتوانیم بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا سال آینده در پژوهش، عملکرد و کارنامه قابل قبولی در بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشیم و به سمتی برویم که چندین مرکز تحقیقات بالینی مختلف در رشته‌های پزشکی در بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کنیم.


بخش دوم این گفت‌وگو به‌زودی منتشر می‌شود...


گفت‌وگو: مصطفی سعیدی


انتهای پیام/

ارسال نظر