صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۰ - ۲۸ شهريور ۱۳۹۵

مذاکره با ژاپن برای خرید هواپیما/ صدور مجوز اوفک مسئولیت برجامی آمریکاست

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی از پیگیری مذاکرات ایران با شرکت میتسو بیشی ژاپن برای خرید هواپیماهای این شرکت در آینده نزدیک خبر داد.
کد خبر : 119010

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، اصغر فخریه کاشان، قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در جمع خبرنگاران درباره‌ آخرین وضعیت مذاکره با طرف ژاپنی، اظهار کرد: ژاپنی‌ها برای مدت بسیار طولانی بر ساخت نخستین هواپیماهای مسافرتی خود کار کردند که سرانجام طرح نهایی این هواپیما در سه مدل ۷۰، ۹۰ و ۱۰۰ نفره نهایی شد.


وی ادامه داد: اکنون این هواپیمای مسافرتی در آمریکا در حال طی کردن مراحل نهایی تست‌های فنی قرار دارد و با نهایی شدن آن، ژاپن پروازهای رسمی‌اش را آغاز می‌کند. در حال حاضر ۴۴۷ فروند از این هواپیما پیش‌فروش شده است که ایران نیز قصد دارد برای شرکت هواپیمایی آسمان از این مدل هواپیما خریداری کند.


قائم مقام وزیر راه و شهرسازی درباره‌ی بحث گنجاندن بند جریمه در توافق ایران با ایرباس نیز، گفت: این موضوع هیچ ارتباطی با ایرباس یا توافق منعقد شده در این زمینه ندارد بلکه در تمام توافق‌ها با تمام شرکت‌های بین‌المللی درباره‌ آن تصمیم‌گیری می‌شود.


فخریه کاشان ادامه داد: در این چارچوب دو طرف توافق متعهد می‌شوند که در صورت اجرایی نشدن هر یک از تعهداتشان جریمه و یا موضوعی که درباره آن از قبل تصمیم گیری شده را لحاظ کنند. این موضوع از ابتدای مذاکرات با ایرباس در دستور کار قرار داشته و به هیچ عنوان چیز جدیدی نیست.


وی همچنین درباره‌ی احتمال عدم صدور مجوز اوفک (اجازه خزانه‌داری فدرال آمریکا) برای فروش هواپیما به ایران گفت: طبق نص صریح ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا موظفند فروش هواپیمای مسافرتی به ایران را بدون هیچ محدودیتی اجرایی کنند. از این‌رو اگر تاکنون این اتفاق نیفتاده باید براساس برجام در آینده نزدیک اجرایی شود و در صورت عدم صدور مجوز، آمریکا برخلاف برجام عمل کرده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر