صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۹ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۵
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا:

مکمل‌های ورزشی را از داروخانه‌ها تهیه کنید

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان اینکه مکمل‌های ورزشی را از داروخانه‌ها تهیه کنید، عنوان کرد: در حال حاضر مکمل‌های ورزشی قاچاق و تقلبی به صورت غیر مجاز در خارج از داروخانه عرضه می‌شود.
کد خبر : 118779

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر صفورا محبی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا، گفت: والدین نباید تصور کنند که مکمل‌های ورزشی بی‌خطر هستند.


وی با اشاره به اینکه تنها پزشک صلاحیت تجویز مکمل‌ها را دارد، افزود: کسی که صلاحیت تجویز دارو و مکمل را دارد پاسخگوی عوارض جانبی پیش آمده است و مسئولیت عواقب تجویز داروها و مکمل‌ها را بر عهده دارد.


محبی همچنین با بیان اینکه از لحاظ قانونی فقط داروخانه صلاحیت فروش داروها و مکمل‌های ورزشی را دارد، ادامه داد: تهیه مکمل در هر جایی غیر از داروخانه مجاز نیست. در حال حاضر مکمل‌های ورزشی قاچاق و تقلبی به صورت غیر مجاز در خارج از داروخانه عرضه می‌شود.


معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا عنوان کرد: مکمل‌های ورزشی که به صورت غیر مجاز و قاچاق وارد کشور می‌شوند به دلیل اینکه بر روند انتقال و توزیع آنها نظارت نمی‌شود اطلاعات دقیقی درخصوص محل تولید، نحوه تولید، کشور سازنده، فرمولاسیون، شرایط نگهداری و نقل و انتقال آن، تاریخ مصرف و ... را به مصرف کننده نمی‌دهد و هیچ کس مسئولیت عواقب پیش آمده توسط محصول را بر عهده نمی‌گیرد.


وی افزود: در روند توزیع قاچاق از آنجا که معمولا شرایط نگهداری درست مکمل‌ها از نظر رطوبت و دما رعایت نمی‌شود حتی چنانچه این محصول اصل هم باشد باز هم قابل اعتماد نیست و مصرف آن خطرات جدی به دنبال دارد.


معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا تاکید کرد: برای هیچ دارو و مکملی در دنیا نمی‌توان تبلیغ کرد و تبلیغات دارویی در رسانه‌های عمومی منع قانونی دارد.
وی با بیان اینکه عوارض مکمل‌ها و داروهای ماهواره‌ای به صورت مزمن خود را نشان می‌دهد، تصریح کرد: به دلیل آلودگی این فرآورده‌ها با داروهای هورمونی برای افزایش اثر کاذب، درج اطلاعات نادرست و تبلیغات دروغین و احتمال آلودگی به مواد شیمیایی همچون باقی مانده سموم دفع آفات نباتی، مواد رادیواکتیو، سموم ناشی از رشد قارچ‌ها و کپک‌های ناشی از حمل و نقل و نگهداری نامناسب به دلیل عدم نظارت بر تولید، حمل و نگهداری آنها ممکن است عوارض جبران ناپذیری ایجاد کند و سلامت مصرف کننده را تهدید کند.


انتهای پیام/

برچسب ها: دارو
ارسال نظر