صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۵۹ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۵
آنا گزارش می‌دهد

از حقوق بشر تا بحران پناهجویی/ جزئیات برنامه هفتاد و یکمین اجلاس جهانی مجمع عمومی سازمان ملل متحد

نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد از روز سه‌شنبه با حضور 86 تن از روسای جمهوری و رهبران جهان و مسئولان عالی‌رتبه 193 کشور عضو سازمان ملل متحد در شهر نیویورک آغاز به‌کار می‌کند.
کد خبر : 118772

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، نکته برجسته هفتاد و یکمین دوره نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تعداد بی‌سابقه دیدارها و نشست‌های دوجانبه‌ای است که ظرف 10 روز برگزاری این نشست جهانی برگزار خواهد شد. طبق برآوردها منطبق بر بیانیه‌های صادرشده از کشورهای مختلف، در حاشیه این دوره از نشست مجمع بیش از 1100 نشست دوجانبه میان رهبران و مقام‌های جهانی برگزار خواهد شد.


آن گونه که خبرگزاری رسمی ترکیه (آناتولی) گزارش کرده، 86 رئیس‌جمهوری، پنج معاون رئیس‌جمهوری و 51 وزیر و ولیعهد به‌طور رسمی برای شرکت در نشست به‌طور رسمی اعلام آمادگی کرده‌اند و در این راستا به کشورهای مختلف پیشنهادهای زیادی برای برگزاری نشست‌های دوجانبه داده شده است. این در حالی است که طبق آخرین برآوردها، 1100 نشست دوجانبه تنها ظرف یک هفته برگزاری نشست سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار خواهد شد.


همچنین در بیانیه رسمی‌ که دفتر دبیرکل سازمان ملل متحد منتشر کرده است، بان کی مون در این مدت 124 نشست دوجانبه خواهد داشت و در 62 نشست مشترک حضور خواهد یافت.


در زیر برخی از دیدارهای مهم و نشست‌هایی که قرار است در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شود آمده است:


19 سپتامبر (29 شهریور)


- کنفرانس همکاری برای مقابله با امواج بزرگ پناهندگان و مهاجران: این کنفرانس، نخستین کنفرانسی است که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای حل بحران پناهجویان در سراسر جهان برگزار می‌شود. در این کنفرانس یک روزه روسای‌جمهوری و نخست‌وزیران بسیاری از کشورها حضور خواهند داشت و در آن می‌کوشند تا به توافق بر سر تحرکی بزرگ با هدف مقابله با موج فزاینده مهاجران و پناهجویان دست یابند.


- نشست امنیت غذایی و بررسی اوضاع پناهجویان: در این نشست که با حضور مقام‌های عالی‌رتبه جهان برگزار می‌شود، رئیس کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) و برنامه جهانی غذا نیز مشارکت خواهند داشت.


20 سپتامبر (30 شهریور)


- نشستی با حضور روسای سازمان غذا و کشاورزی و سازمان بهداشت جهانی برگزار می‌شود. در این نشست که در آن بسیاری از رهبران جهان حضور خواهند داشت، موضوع بهترین راه برای تقویت تعهدات ملی هر کشور نسبت به بحران سوءتغذیه بررسی می‌شود.


- نشستی با حضور رئیس کمیساریای عالی حقوق بشر (OHCHR) سازمان ملل متحد برگزار و در آن موضوع حمایت از حقوق بشر در مواجهه با بحران پناهجویان و مهاجران بررسی می‌شود.


21 سپتامبر (31 شهریور)


- کنفرانس سران: این کنفرانس که با حضور باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا برگزار می‌شود، به موضوع پناهجویان اختصاص دارد و در آن رهبران کشورهای مختلف به گفت وگو درباره راه‌های مواجهه با این بحران در سراسر جهان خواهند پرداخت و موضوع حمایت‌های مالی و انسانی از آن را بررسی می‌کنند.


- مجمع عمومی برای چهارمین بار در تاریخ خود نشستی در سطح عالی با حضور روسای‌جمهوری کشورهای مشارکت کننده در نشست سالیانه برگزار می‌کند. در این نشست موضوعات مربوط به بهداشت ازجمله راه‌های مواجهه با ویروس‌های بیماری‌زا (همچون زیکا) بررسی می‌شود. انتظار می‌رود کشورهای مشارکت‌کننده در این جلسه به نقشه راهی برای مقابله با بیماری‌های خطرناک در سطح جهان دست یابند.


22 سپتامبر (1 مهر)


- نشست وضع قوانین اولیه برای ریشه‌کن کردن گرسنگی: این نشست با حضور نمایندگان کشورهای عضو سازمان ملل متحد و برخی نهادهای بین‌المللی و برخی کارشناسان فنی سرشناس جهان برگزار می‌شود. هدف از این نشست، همکاری در راستای مقابله با بحران گرسنگی‌ای است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2030 جهان را فرابگیرد.


علاوه بر این نشست‌ها قرار است رهبران جهان در نشست‌های دو و چندجانبه به بررسی موضوعات مهم جهانی ازجمله بحران‌های سوریه، یمن، لیبی، سودان جنوبی و پرونده‌های سیاسی کره‌جنوبی، مبارزه با تروریسم، آوارگان و تغییرات آب و هوایی بپردازند.


به گزارش آنا، طبق آنچه که از گذشته مرسوم بوده است، دبیرکل سازمان ملل متحد در مراسم آغاز به کار نشست سالیانه به ارائه گزارش‌کاری درباره فعالیت‌های این سازمان جهانی ظرف سال گذشته تاکنون می‌پردازد. این‌بار بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد آخرین گزارش خود از فعالیت این سازمان در سال 2015-2016 را ارائه خواهد کرد، چرا که دوره دبیرکلی او 31 دسامبر (11 دی) پایان خواهد یافت.


پس از بان کی مون، هرکدام از روسای‌جمهوری و نخست‌وزیران شرکت کننده در مراسم به مدت 10 دقیقه به موضوعات مشخص‌شده و مواضع کشورش نسبت به موضوعات مختلف جهان خواهد پرداخت.


«اهداف توسعه پایدار؛ تلاش همگانی برای تغییر جهان ما» شعاری است که در سال جاری برای نشست مجمع عمومی انتخاب شده است. همچنین 170 موضوع از جمله صلح و ثبات بین‌المللی، رشد اقتصادی، توسعه پایدار، خلع سلاح، کنترل مواد مخدر و هماهنگی برای ارسال کمک‌های بشردوستانه در دستور کار بررسی نشست مجمع عمومی قرار دارد.


گزارش: مجتبی اسماعیلی


انتهای پیام/

ارسال نظر