صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۱ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۵
دبیر شورای ملی توسعه و نظارت بر مراکز پذیره نویسی اهدا کنندگان سلول‌های بنیادی:

انجام 8 هزار پیوند سلول‌های بنیادی خونی در ایران/ افزایش پیوند سلول های بنیادی از غیرخویشاوندان

دبیر شورای ملی توسعه و نظارت بر مراکز پذیره نویسی اهدا کنندگان سلول‌های بنیادی از 8000 پیوند سلول های بنیادی خون ساز در کشور خبر داد و گفت: در عین حال اکنون تعداد پیوند سلول‌های بنیادی ما در سال به 1000 مورد رسیده است که باید حداقل این میزان به 1500 پیوند در سال افزایش یابد.
کد خبر : 118741

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، امیرعلی حمیدیه، دبیر شورای ملی توسعه و نظارت بر مراکز پذیره نویسی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی در مراسم روز جهانی اهدا کنندگان سلول‌های بنیادی خون ساز گفت: در حال حاضر 10 مرکز پیوند سلول‌های بنیادی در کشور فعال است و کار پیوند سلول‌های بنیادی را انجام می‌دهد همچنین پیوند سلول‌های بنیادی در کشور هم از نظر کیفی و هم به لحاظ کمی توسعه یافته است به طوری که در گذشته تعداد پیوندهای سلول‌های بنیادی در کشور 400 تا 500 پیوند در سال بود اما اکنون میزان آن به 1000 پیوند در سال رسیده است.


وی با اشاره به طرح تحول نظام سلامت یادآور شد: اجرای طرح تحول سلامت توانست هزینه‌های بیماران را به صفر برساند و در حوزه پیوند سلول‌های بنیادی نیز موثر واقع شود البته علی رغم اینکه پیوند سلول‌های بنیادی خون ساز در کشور سابقه‌ای 25 ساله دارد اما هیچ‌گاه شاهد انجام حمایت‌های بیمه‌ای در این حوزه نبوده‌ایم در حالی که اخیرا پیوند سلول‌های بنیادی خون ساز در لیست بیمه‌ای کشور قرار گرفت.


دبیر شورای ملی توسعه و نظارت بر مراکز پذیره نویسی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی یادآور شد: ما در کشور پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز را از غیر خویشاوندان نیز انجام می‌دهیم که البته تعداد پیوندهای ما از افراد غیر خویشاوند اندک است.


وی تصریح کرد: ایران در زمینه پیوند سلول‌های بنیادی رتبه اول را در منطقه دارد ولی برای رسیدن به رتبه‌های جهانی باید تعداد این پیوند را افزایش دهیم البته به همت وزیر بهداشت شبکه ملی اهدا کنندگان سلول‌های بنیادی خون‌ساز و بانک خونی بند ناف تشکیل و قرار شد که مراکز پذیره نویسی نیز به صورت به هم پیوسته و تحت لوای یک پرچم حرکت کنند.


دبیر شورای ملی توسعه و نظارت بر مراکز پذیره نویسی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی ادامه داد: از 200 کشور دنیا 45 کشور پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز را انجام می‌دهند و کشور ما نیز جزو این کشورهاست به طوری‌که تاکنون در ایران 8000 پیوند سلول‌های بنیادی انجام شده که 100 مورد از غیر خویشاوند بوده است. البته باید توجه کرد که هنوز تعداد پیوندهای ما کافی نیست و باید حداقل 1500 پیوند در سال انجام دهیم و امیدوارم با توجه به پتانسیل کشور بتوانیم پیوند سلول‌های بنیادی را در کشورهای اطراف نیز پوشش دهیم.



انتهای پیام/

برچسب ها: امیرعلی حمیدیه
ارسال نظر