آشنایی با هپاتیتهای ویروسی و نشانههای آن
به گزارش گروه پزشکی خبرگزاری آنا، کبد که به آن جگر سیاه هم گفته میشود از مهمترین اعضا داخلی بدن است که در سمت راست شکم و در زیر دندهها قرار گرفته است. در واقع دندهها از کبد شما محافظت میکنند. کبد مانند یک کارخانه شیمیایی بزرگ عمل میکند و بیش از ۵۰۰ عمل مختلف انجام میدهد. مواد مغذی بدن را انبار و تامین میکند، با عفونتها میجنگد و خون را تصفیه میکند. کبد عضو بسیار توانایی است و میتواند صدمات را جبران و خود را بازسازی کند. گفته میشود باقی ماندن بخش کمی از کل کبد برای ادامه حیات کافیست ولی با خارج کردن کبد، آدم در عرض یک روز میمیرد. کبد ممکن است دچار بیماریهای گوناگونی شود که هپاتیت یکی از آنهاست.
هپاتیت
هپاتیت به معنای ورم کبد است. وقتی کبد ورم کند، وظایف خود را به سختی انجام میدهد. هپاتیت علتهای مختلفی مانند بیماریهای مادرزادی، داروها، مشروبهای الکلی، سمها و برخی میکروبها از جمله ویروسهای هپاتیت B و C دارد. ویروسهای هپاتیت B و هپاتیتC مهمترین عوامل عفونت کبد در دنیا هستند. تاکنون پنج نوع ویروس هپاتیت شناسایی شدهاند که شامل A, B, C, D, E هستند و پیش بینی میشود که دو نوع عامل ویروسی دیگر یعنی H-F نیز در آینده شناسایی می شود.
نشانه های بیماری هپاتیت چیست؟
ممکن است برخی از بیماران هیچ نشانهای از بیماری نداشته باشند و به ظاهر کاملا سالم باشند ولی عفونت را بتوان از طریق آزمایش خون پیدا کرد. در بقیه افراد ممکن است نشانههایی از قبیل تب، احساس کسالت و خستگی، بیاشتهایی، تهوع و استفراغ، درد شکم، مدفوع کمرنگ و یا ادرار پر رنگ، درد مفاصل و یرقان (زردی بخش سفید چشم و پوست) در طی چند هفته دیده شود.
البته این نشانهها همیشه به معنی وجود هپاتیت نیست. برای مثال ممکن است شما احساس کسالت به همراه تب داشته باشید که به دلیل یک سرماخوردگی ساده باشد.
انتهای پیام/