نگرانی های صنفی منفعت طلبانه به خاطر اکسی کدون، پذیرفتنی نیست
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، اکبر عبدالهی درباره نامه اخیر خود به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور که طی آن توزیع برخی انواع داروها مانند قرص اکسی کدون، در داروخانههای منتخب خصوصی، دولتی، آموزشی و بیمارستانی توسط شرکتهای پخش سراسری مجاز، بلامانع اعلام شده است، افزود: توزیع این داروها بین داروخانههای خاص در راستای سیاستهای سازمان جهانی بهداشت مبنی بر کاهش درد بیماران صعب العلاج صورت گرفته و صرفا برای راحتی بیمارانی است که از دردهای شدید در عذاب هستند.
وی تاکید کرد: هیچیک از داروهای نام برده شده بیمارستانی نبوده و تحویل آنها به بیمار، تحت نظارت و منطبق با ضوابط صورت میگیرد؛ بنا بر نص قانون نیز تحویل دارو به بیماران باید فقط توسط داروساز انجام شود و پزشک نمیتواند این کار را انجام دهد.
مدیر کل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو درخصوص جنجالهای رسانهای اخیر که به بهانه فوق و از سوی عدهای راه افتاده است، تصریح کرد: نگرانیهای برخی از صنوف به علت ذینفع بودن در این خصوص پذیرفته نیست.
به گزارش آنا، اکسی کدون (Oxycodone) از داروهای تحت کنترل کنواسیونهای بین المللی بوده و از خانواده شبه مخدرها و دارویی برای تسکین دردهای متوسط و شدید و در عین حال از خانواده نارکوتیکها است.
نارکوتیک، نامی عمومی برای انواع مختلفی از داروها و ترکیبات طبیعی، شیمیایی است که اغلب به دلیل احتمال ایجاد وابستگی به مصرف جزو مواد اعتیادآور طبقه بندی شده و معمولا خرید و فروش آنها ممنوع است.
طی هفتههای اخیر در پی ابلاغ توزیع قرص اکسی کدون در داروخانهها، عدهای از جمله درمانگران اعتیاد و نیز انجمن بیهوشی نسبت به توزیع آن در داروخانهها و نگرانی از گسترش آن در بازار آزاد ابراز نگرانی کردند.
انتهای پیام/