صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۲ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۵
مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران خبر داد

فروش تدریجی میعانات گازی پس گرفته‌شده از بابک زنجانی

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران از پایان فروش میعانات ذخیره‌شده ایران در ماه‌های آینده خبر داد و گفت: بخش اعظم میعانات گازی از متهم نفتی پس گرفته شد که به تدریج آن را خواهیم فروخت.
کد خبر : 117695

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، محسن قمصری با بیان این مطلب اظهار کرد: میزان صادرات میعانات گازی ایران روزانه ٦٠٠ هزار بشکه است در حالی که تولید این محصول ٥٣٠ هزار بشکه است بنابراین به تدریج میعانات ذخیره شده فروخته خواهد شد.


به گفه قمصری، هم کنون ١٠٠ هزار بشکه میعانات گازی نیز در داخل کشور مصرف می‌شود.


قمصری در ادامه درباره محموله‌های نفتی بابک زنجانی هم با بیان اینکه این متهم نفتی سه نوع محموله نفتی داشته است، اظهار کرد: وضعیت محموله نفت کوره این متهم نفتی مشخص نیست و یکی از مواردی است که در پرونده‌اش وجود دارد.


وی با بیان اینکه محموله نفت خام را توانستیم پس بگیریم درباره میعانات گازی هم گفت: بخشی از میعانات گازی در اختیار خودش بود که مشخص نیست با آنها چکار کرده است اما بخش اعظم میعانات گازی را پس گرفتیم و بتدریج خواهیم فروخت.


مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران درباره قرارداد فروش نفت ایران گفت: بیشتر قراردادهای فروش نفت ایران به صورت فوب است و قراردادهای سیف نداریم، منتهی محموله‌های که در مقصد به خریدار تحویل داده می‌شود، هزینه آن دریافت خواهد شد.


در قراردادهای فوب تحویل کالا در عرشه کشتی در مبدأ است. فروشنده وقتی کالا را از روی نرده کشتی عبور داد ریسک خود را خاتمه داده است. هزینه حمل و بیمه با خریدار است. عقد قرارداد حمل از بندر تحویل و بیمه و بازرسی با خریدار است.


در قرارداد سیف، کالا وقتی از روی نرده کشتی بارگیری می‌شود مسئولیت فروشنده خاتمه می‌یابد. هزینه حمل و بیمه با فروشنده است. عقد قرارداد حمل و بیمه با فروشنده است.


قمصری، ظرفیت نفتکش‌های ایران را برای صادرات نفت کافی ندانست و گفت: با هماهنگی‌های انجام شده بخشی از مشتریان، نفت را با کشتی‌های خود حمل می‌کنند، در واقع هم اکنون ترکیبی از کشتی‌های ایران و خارجی نفت ایران را حمل می‌کنند.


مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران با بیان این که تلاشمان این است که نفتکش‌های ایران به حالت عادی و قبل از تحریم‌ها برگردند، یادآور شد: در دوران تحریم نفتکش‌های ایرانی یک سر بار بودند و اگر محموله‌ای را حمل می‌کردند در بازگشت خالی بودند.


وی دو سربار شدن نفتکش‌ها را برای کاهش هزینه‌های آنها ضروری دانست و با بیان این که برای دریافت کلاس انجام این کارها لازم است، افزود: بنابراین باید تلاش کنیم بخشی از ظرفیت نفتکش‌های ایرانی را خالی کنیم تا آنها بتوانند به انجام فعالیت بین‌المللی بپردازند.


قمصری درباره صادرات فرآورده‌های نفتی اظهار کرد: صادرات نفت کوره هم اکنون ٢ میلیون تن در ماه است که رکورد جدید در صادرات این فرآورده محسوب می‌شود.


وی صادرات نفت گاز را بیش از ٥٠٠ هزار تن در ماه عنوان کرد و با بیان این که امیدواریم بتوانیم این میزان را افزایش دهیم، درباره صادرات ال پی جی هم گفت: هم اکنون ماهانه ١٤٠ تا ١٥٠ هزار تن ال پی جی صادر می‌کنیم. البته ال پی جی عرضه کنندگان متفاوتی دارد و علاوه بر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز و شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز آن را صادر می‌کنند.


به گفته مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران، با وارد مدار‌شدن فازهای جدید پارس جنوبی، صادرات ال پی جی افزایش می‌یابد.


وی در پاسخ به سوالی درباره واردات بنزین هم با اشاره این که واردات بنزین از ١٢ میلیون لیتر شروع شد و به ٩ میلیون کاهش پیدا کرد، تصریح کرد: قرار است این میزان در نیمه دوم امسال به هفت میلیون و ٥٠٠ هزار لیتر کاهش پیدا کند.


قمصری درباره سوآپ نفت خام هم با بیان این که زیرساخت و زمینه سوآپ آماده است، افزود: البته تاکید برای سوآپ این است که سوآپرها بتوانند نفت خام را خودشان به فروش برسانند.


وی با اشاره به این که هم اکنون برای دریافت سهم از بازار آسیا رقابت فشرده‌ای بین تولید کنندگان نفت وجود دارد، تصریح کرد: مسئولیت سوآپ هم اکنون با شرکت نیکو است و این شرکت در حال مذاکره با متقاضیان است.


قراردادهای سوآپ نوع نفت خام و فرآورده، قراردادهایی است که به موجب آن، دو طرف متعهد می‌شوند نفت خام یا فرآورده‌های نفتی خود را با دریافت یا پرداخت هزینه اختلاف کیفی معاوضه کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر