صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۳ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۵

نوبخت در واکنش به انتقادات علیه FATF: نتایج جمع‌بندی شورای عالی امنیت ملی در این باره ارائه می‌شود/ تریبون نمازجمعه تقوا و اخلاق را تبلیغ کند

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره انتقادات به امضای معاهده FATF از سوی دولت گفت: جای این موضوع در فضای مجازی و گفت‌وگوهای مطبوعاتی نیست و جای این مباحث در شورای عالی امنیت ملی است.
کد خبر : 117687

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، محمدباقر نوبخت در نشست خبری هفتگی خود که صبح امروز ـ سه‌شنبه 23 شهریور ـ در ساختمان کوثر نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد، در این باره افزود: تاکنون اتهامات فراونی در موضوع FATF مطرح شده که مسئولان ذی‌ربط پاسخ داده‌اند.


وی افزود: مباحثی از نوع موضوع FATF، مباحثی نیست که در فضای مجازی و گفت‌وگوهای مطبوعاتی بتوان درباره آنها به جمع‌بندی رسید. اینها موضوعات تخصصی است و نیاز به رسیدگی تخصصی دارد.


نوبخت تصریح کرد: همان طور که از تریبون نماز جمعه انتظار داریم تقوا و اخلاق را تبلیغ کند، از شورای عالی امنیت ملی هم که فرماندهان نظامی و سران سه قوه در آن حاضر هستند، انتظار رسیدگی به این مباحث وجود دارد.


وی افزود: از نتایج جمع‌بندی این شورا در مورد FATF باخبرم و و هر بخشی که لازم باشد، دبیر شورا آن را ارائه می‌کند.


نوبخت افزود: احساس می کنم پرسش هایی در رسانه ها مطرح می شود که سوال شونده در شرایطی قرار می گیرد که برای توضیح، می بایست مطالبی را بیان کند که نباید در آن تریبون گفته شود همچنان که در تریبون دیگر کشورها نیز این گونه مباحث شنیده نمی شود.


وی خاطرنشان کرد: یکی از مسئولان در پاسخ به سوالی مجبور شد مطالبی را بیان کند که نباید مطرح می شد و نباید دشمنان ما می شنیدند و مورد سوءاستفاده از سوی رسانه های خارجی قرار گیرد.


نوبخت همچنین در پاسخ به این که سخنگوی شورای نگهبان بحث بررسی FATF در مجلس شورای اسلامی مطرح کردند، نظر دولت در این زمینه چیست، تصریح کرد: اگر به توضیحات تفضیلی سخنگوی شورای نگهبان دقت کنید، می بینید که مسئله را تایید می کند و در چارچوب قانون است و دولت نیز قبول دارد اگر هر جایی نیازی به اجازه مجدد باشد باید کسب شود ولی هیچگاه این مطلب را مطرح نکردند.


وی ادامه داد: در ارتباط با FATF اگر دنبال پاسخ هستید از سوی مسئولین داده شده است ولی اگر قانع نشدید، قابل بررسی است. مثلا در موضوع قراردادهای نفتی دیدیم که مسئولان پاسخ های زیادی به برخی سوال ها داده اند همچنان که هنوز پرسش ها ادامه دارد ولی اگر قرار باشد به همین روش ادامه دهیم و قطر از منابع نفتی منتفع شود و ما بمانیم، درست نیست.


سخنگوی دولت با تاکید بر این که جواب های دولت صریح و قانونی است ، گفت: دولت یازدهم تلاش کرد تا هر آنچه را که مدنظر سوال کنندگان است، اصلاح کند ولی هر از گاهی فردی یا کارشناسی نظری می دهد بنابراین دولت چه اقدامی باید انجام دهد تا این گونه نظرات را تامین کند.


نوبخت خاطرنشان کرد: فرزندان ملت بر همه موضوعات حساس هستند و زیر هر قراردادی که منافع ملی مطرح نباشد، امضا نخواهند کرد.


با توجه به ماه‌های پایانی کار دولت، تغییرات در کابینه وجهی ندارد


سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره مطالباتی برای ایجاد تغییرات در کابینه تصریح کرد: مطالبات ملی خواهان برخورداری از خدمات باکیفیت‌تر هستند اما ممکن است جریان‌های سیاسی مطالبات ایجاد تغییرات در کابینه داشته باشند که به نظر می‌رسد با توجه به ماه‌های پایانی کار دولت این تغییرات وجهی نداشته باشد.


آلمان و هیچ کشوری در منزلت تعیین تکلیف برای ایران نیست


سخنگوی دولت در نشست خبری پیش از ظهر امروز خود با خبرنگاران درباره احتمال سفر رئیس‌جمهوری به آلمان و پیشرفت این کشور برای برقراری ارتباط با ایران با به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی اظهار کرد: نه آلمان و هیچ کشور دیگری در منزلتی نیست که بتواند برای ایران تعیین تکلیف کند و هیچ دولتی نمی‌تواند برای نظام مقتدر اسلامی تعیین شرط کند. به هر حال اگر سفر آقای روحانی به آلمان قطعی شود در این رابطه اطلاع‌رسانی می‌کنیم همچنین ممکن است در مهرماه مقاماتی از آلمان به تهران بیایند.


قضاوت درباره برخود دوگانه با املاک نجومی و فیش‌های حقوقی را به ملت واگذار می‌کنیم


نوبخت در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی‌ بر اینکه «چرا در بحث املاک نجومی با رسانه‌ها برخورد شد اما در بحث فیش‌های حقوقی این‌گونه نبود واکنش دولت به این برخورد دوگانه چیست؟»، تصریح کرد: دولت ترجیح می‌دهد این قضاوت درباره این مسائل را به ملت باهوش واگذار کند چراکه بسیاری از این مسائل روشن است با چه عقبه‌ای مطرح می‌شود.


سخنگوی دولت همچنین درباره محکومیت ایران در دادگاه کرسنت گفت: این خبر را الان می‌شنوم و در این رابطه اطلاعی ندارم.


نوبخت در پاسخ به سؤالی درباره تنش‌های اخیر بین نیروهای نظامی ایران و آمریکا در آب‌های نیلگون خلیج‌فارس اعلام کرد: این که نیروهای ما آگاه و هوشیار هستند یکی از نقاط قوت جمهوری اسلامی است؛ اما بیشتر این مسائل فضاسازی‌های رسانه‌ای است که از آن طرف انجام می‌دهند.


به نظر می‌رسد عامل اصلی انتقادات از دولت در تریبون نمازجمعه، ناآگاهی نیست


وی همچنین درباره انتقاداتی که از تریبون نماز جمعه علیه دولت می‌شود، گفت: شاید نتوانیم عدم آگاهی از اقدامات دولت را مبنای برخی اظهارات نامتناسب در تریبون‌های نماز جمعه بدانیم. چون در شهریورماه، تعداد زیادی از وزرا در شهرستان‌ها و استان‌های مختلف حضور داشتند و از تریبون‌های مختلف نماز جمعه هم خدمات دولت به مردم بیان شد.


او در ادامه افزود: مقام معظم رهبری نیز در نشست اخیر با دولت، بیان فرمودند که خدمات باید به مردم اطلاع‌رسانی شود. در هفته اول شهریورماه، فرصت برای تماس با ائمه محترم جمعه وجود داشت. به نظر می‌رسد عامل اصلی اظهارات اخیر، ناآگاهی نباشد، هر چند اطلاع‌رسانی باید به صورت مستمر به جامعه و ائمه محترم جمعه انجام گیرد ولی انتظار داریم از پدران و برادرانی که در تریبون‌های نماز جمعه سخن می‌گویند، با مروت و انصاف درباره خدمات نظام جمهوری اسلامی ایران و دولت سخنان خود را بیان کنند. هر چیزی که نیاز به تذکر و گوشزد است، دولت با فروتنی گوش می‌کند ولی در برخی موارد، انتظار داریم پایبندی به مروت و انصاف را در تریبون‌های نماز جمعه شاهد باشیم.


نوبخت در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به این سوال که وزارت نفت بر اساس قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل از انعقاد قرارداد با برخی شرکت های داخلی خودداری می کند، نظر دولت در این باره چیست؟ گفت: قطعا دولت هیچ یک از تحریم هایی را که بدخواهان بزرگ ملت ایران طی قطعنامه تحمیل کرده اند را نه تنها به رسمیت نشناخته بلکه در رابطه با نفی آنها اقدام کرده است.


سخنگوی دولت ادامه داد: بنابراین تحریم ها با هر انگیزه ای چه مباحث هسته ای مرتبط با برجام و چه مباحث دیگر که بهانه مجامع و کشورهایی بودند، مورد تایید نمی دانیم و در داخل به هیچ وجه اجرایی نخواهیم کرد.


رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین گفت: اگر نهاد یا شخصیت حقیقی و حقوقی در چارچوب مباحث غیر هسته ای مورد تحریم قرار گرفته بود، ما در داخل به رسمیت نمی شناسیم اما اگر بانکی در ایران برای طرف خارجی می خواهد ال سی صادر کند بانک خارجی از ایران قبول نمی کند.


نوبخت تاکید کرد: ما هیچ یک از تحریم ها را در داخل اجرایی نخواهیم کرد و قانونی نمی دانیم.


قرارداد با ایرباس


سخنگوی دولت در ادامه نشست خبری خود درباره قرارداد با ایرباس گفت: این قرارداد، بیع شرط است، یعنی ایرباس تعدادی از هواپیماهای خود را مشروط به فعالیت در خطوط هوایی و پرداخت هزینه خرید آنها از طریق ایجاد کارکرد به ایران واگذار می‌کند. مصوبه این موضوع در شورای اقتصاد تصویب شده و وزارت راه و شهرسازی از اختیارات قانونی برای خرید ۱۱۱ دستگاه ایرباس برخوردار است.


نوبخت با اشاره به اینکه بیش از دو میلیارد تومان از حقوق‌های غیرمتعارف پرداخت شده به مدیران برگشت داده شد، گفت: از دستگاه‌های نظارتی خواهش کردیم ماهانه حقوق مدیران کنترل شود تا اگر یک مورد تخلف نسبت به مصوبه مشاهده شد، برخورد صورت گیرد.


نوبخت همچنین درباره اقدامات دولت نسبت به خانواده‌های شهدا منا بیان کرد: در این زمینه از هیچ اقدامی در جهت استیفای حقوق ملت دریغ نکرده‌ایم اما واقعیت این است که حقوق تضییع شده ملت ما استیفا نشده است. ما در برابر دولتی قرار داریم که در شرایط عادی هم با او مشکل داشتیم چه برسد که آن ها به دلیل حمله به سفارتخانه خود بهانه‌هایی را مطرح کردند. به هر حال همه از نوع رابطه ما با دولت عربستان خبردار هستند، اما ما در داخل کشور نسبت به خانواده‌های شهدای منا ادای احترام می‌کنیم و از بنیاد شهید می‌خواهم نهایت تلاش خود را بکند و اگر لازم باشد منابعی را در سازمان برنامه بودجه برای این خانواده ها در نظر خواهیم گرفت.


انتخابات برای رقبای سیاسی فرصت بیشتری دارد


وی درباره ورود دولت به مساله انتخابات نیز خاطر نشان کرد: آنقدر مشغله برای دولت وجود دارد که انتخابات برای رقبای سیاسی فرصت بیشتری دارد تا برای ما.


سخنگوی دولت درباره احتمال تغییر ساعت در ابتدای مهرماه گفت: این موضوع قانون است و باید در موعد مقرر قانون اجرایی شود. امسال نیز این قانون اجرایی خواهد شد و اطلاع رسانی لازم در این خصوص انجام می‌شود.


بودجه ۹۶ در ۱۵ آذرماه تقدیم مجلس می‌شود


نوبخت درباره بودجه ۹۶ گفت: در برنامه ششم، بودجه سال آینده در ۱۵ آذرماه تقدیم مجلس می‌شود. با عنایت به سیاست کلی برنامه ششم و اقتصاد مقاومتی این بودجه نوشته شده است. لذا در خلال اجرای برنامه ششم توسعه سالهای ۹۵ تا ۹۹، کلیه دریافت‌ها و پرداخت‌های بودجه‌ای پیش بینی شده است و بودجه سال آینده نیز در چارچوب لایحه برنامه ششم تهیه شده است. اساسا با رویکرد اقتصاد مقاومتی، درون زایی، برون‌نگری، مردمگرایی، دانش بنیانی و عدالت گرایی، این بخشنامه مهیا شده و تلاش می‌کنیم به وقت، با عنایت به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به مجلس تقدیم کنیم.


وی همچنین گفت: برای ما موضوع رفع نابرابری در پرداخت‌های کارکنان دولت مهم است. گروهی از بازنشستگان مربوط به قبل از اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری هستند و برخی بعد از اجرای این قانون بازنشست شده اند که پرداختهای این دو گروه تفاوت زیادی دارد. گروهی که قبلا بازنشسته شده اند از ۱۰ فوق العاده مصرح در قانون ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری استفاده نکرده اند ولی گروه جدید، این فوق العاده ها را دریافت می‌کنند. در بودجه سال ۹۶، حل این نابرابری ها مد نظر قرار گرفته است.


نوبخت درباره عدم استخدام برخی از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی سال گذشته در معدودی از سازمانها مانند وزارت نیرو و امکان ارتباط آن با تفکیک سازمان‌های "اداری و استخدامی" و "برنامه وبودجه" توضیح داد: بدون اینکه از موارد مشخص شده در این پرسش باخبر باشم، این را مطمئنم تفکیک مباحث اداری و استخدامی از مباحث برنامه و بودجه ای، هیچ ارتباطی به آزمون استخدامی ندارد یا آنها اگر مشکلی دارند مرتبط با این تفکیک وظایف نیست. از پذیرفته شدگان خواهش می‌کنم در صورتی که مشکلی در این باره دارند، به صورت مشخص ابراز کنند تا گزارش دقیق آن در اختیار رسانه ها قرار گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر