صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۷ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۵

ناسا خواستار بازگشت به لیسا شد

سازمان فضایی ایالات متحده آمریکا پس از آنکه پروژه بررسی امواج جاذبه‌ای سازمان فضایی اروپا را موفقیت‌آمیز دید، خواهان بازگشت به همکاری در این پروژه شد.
کد خبر : 117623

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌نقل از Science، پروژه بررسی امواج جاذبه‌ای به وسیله یک ماهواره لیزری، پروژه بلندپروازانه‌ای بود که ESA (سازمان فضایی اروپا) با همکاری ناسا راه‌اندازی کرد. در این برنامه‌، قرار بود سه ماهواره لیزری در موقعیت یک مثلث متساوی‌الاضلاع در مدار زمین قرار بگیرند و به بررسی امواج جاذبه بپردازند اما ناسا پس از آن‌ که در سال 2011 با محدودیت‌های بودجه‌ای روبه‌رو شد، به دلیل آنچه تردید در وجود این امواج خواند، پروژه را ترک کرد و اروپاییان را تنها گذاشت.


اکنون و پس از آنکه ماهواره پیشتاز این پروژه به نام «لیسا پدفایندر» با موفقیت وجود و امکان اندازه‌گیری امواج جاذبه را اثبات کرد، ناسا اعلام کرده است برای بازگشت به این پروژه و همکاری با اروپا آماده مذاکره است.


این پروژه که بر اساس اندازه‌گیری فاصله بین امواج جاذبه با استفاده از حسگر لیزری طرح‌ریزی شده است، نیازمند 2 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری‌ است و ناظران معتقدند که ناسا حتی در صورت بازگشت به این طرح نیز قادر به تأمین سهم یک میلیارد دلاری خود نخواهد بود.


به گزارش آنا، سازمان فضایی آمریکا در زمان قطع همکاری با اروپا، 150 میلیون دلار در این پروژه پول خرج کرده بود که حتی در صورت احتساب آن نیز نمی‌تواند 850 میلیون دلار باقی‌مانده را تهیه و پرداخت کند.


ناسا در حال حاضر با چالش تخصیص اعتبار به پروژه‌های بلند مدت خود روبه‌روست و پروژه سفر به مریخ، ساخت یک فضاپیمای امن و صید یک دنباله‌دار، پروژه‌هایی هستند که بودجه این سازمان را بیش از آن چه برآورد می‌شد به خود جذب می‌کنند.


سازمان فضایی اروپا مأموریت‌های تازه لیسا را بسیار زودتر از برنامه‌ریزی‌ها آغاز کرد و به جای سال 2018 از هم‌اکنون در حال زمینه‌سازی برای اعزام پدفایندر به مأموریت‌های تازه است. این سازمان همچنین اعلام کرده است که به جای آغاز پروژه اصلی در سال 2038، تصمیم دارد نخستین گام‌های اجرایی را برای اوایل سال 2030 برنامه‌ریزی کند.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا




انتهای پیام/

ارسال نظر