صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۴ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۵
مدیر عامل شرکت ملی نفت اعلام کرد

افزایش ظرفیت تولید نفت با تکیه بر ازدیاد برداشت

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: ظرفیت تولید روزانه 4 میلیون بشکه نفت نمی تواند منجر به جهش اقتصادی در کشور شود و اولویت ایران در افزایش ظرفیت تولید، تمرکز بر ازدیاد برداشت از میدان هاست.
کد خبر : 117115

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، علی کاردر امروز در نشست «هم اندیشی شرکت‌های بالادستی نفت و گاز»، در ابتدا یاد و خاطره شهدای حادثه منا را گرامی داشت و گفت: کشورهای همسایه از جمله عربستان و عراق، با سرعت طرح‌های توسعه‌ای خود را پیش می‌برند و ما نیز باید به سرعت فعالیت‌های خود در برداشت از میدان‌های مشترک بیفزاییم.


وی افزود: در آستانه ورود به برنامه ششم توسعه هستیم و همانطور که بارها گفته شده است، دستیابی به اهداف بالادست صنعت نفت در این برنامه به بیش از ١٠٠ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد و رشد حدود ٩ درصدی صنعت نفت در پایان برنامه نیز با احتساب جذب این میزان سرمایه هدف‌گذاری شده است.


معاون وزیر نفت، یکی از مشکلات اصلی شرکت ملی نفت ایران را ضریب بازیافت ناچیز برخی مخازن نفتی عنوان کرد و گفت: با توجه به هدف‌گذاری تولید نفت و گاز، باید عمده تلاش خود را روی ازدیاد برداشت از میدان‌های در حال بهره‌برداری متمرکز کنیم.


کاردر ادامه داد: باید بپذیریم ظرفیت تولید چهار میلیون بشکه نفت در روز، ظرفیت مناسبی برای پرش‌های اقتصادی کشور نیست و این میزان باید افزایش یابد.


وی با اشاره به پیشرفت چند طرح پالایشگاهی در کشور گفت: این که باید از خام‌فروشی پرهیز شود، بحث کاملا درستی است اما این موضوع مغایرتی با ضرورت بهره‌مندی بیشتر از ظرفیت‌های موجود و تلاش برای ازدیاد برداشت ندارد و امیدواریم با تعریف و تکمیل طرح‌های پایین‌دستی، این مهم نیز محقق شود.


کاردر با یادآوری این که شرکت ملی نفت ایران بسته‌ای از قراردادها را در دستور کار دارد، گفت: در تعدادی از میدان‌های موضوع قرارداد، شرکت ایرانی به عنوان محور اصلی فعالیت می‌کند و می‌تواند از همکاری شرکت خارجی بهره‌مند شود و در تعدادی از میدان‌ها شامل میدان‌های بزرگ، شرکت خارجی محور اجرای قرارداد است و مکلف است با همکاری شریک ایرانی خود فعالیت‌های توسعه‌ای را انجام دهد.


وی ادامه داد: شرکت‌های ایرانی بهتر است در تعیین شریک‌های خارجی خود، از ظرفیت شرکت‌های نفتی بین‌المللی (IOC) استفاده کنند؛ زیرا این شرکت‌ها قادرند منابعی خارج از سقف ECA (پوشش بیمه ای) را به کشورمان وارد کنند و از این حیث، منابع مالی جدیدی برای کشور تعریف می‌شود؛ همچنین شرکت‌های خصوصی می‌توانند از منابع صندوق توسعه ملی بهره‌مند شوند.


مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با یادآوری این که اکنون با تمهیدات اندیشیده شده برای تامین مالی پروژه‌های غرب کارون و پارس جنوبی، در این دو بخش نگرانی جدی وجود ندارد، افزود: با این حال باید بطور جدی در فکر جذب سرمایه باشیم؛ پارس جنوبی از سال ١٤٠٢ به بعد با افت تولید گاز روبرو می‌شود و نگهداشت تولید در این میدان نیازمند تامین منابع مالی و فناوری‌های روز است.


کاردر گفت: فاز ١١ به عنوان محور استفاده از فناوری در دستور کار قرار می‌گیرد و با انتقال فناوری در سایه طرح توسعه این فاز پارس جنوبی، امکان تعمیم فناوری‌ها به دیگر فازهای پارس جنوبی به خصوص در مبحث نگهداشت تولید فراهم می‌شود.


مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره لایه نفتی پارس جنوبی نیز با بیان این که هدف‌گذاری تولید روزانه ٣٥ هزار بشکه از این میدان، رقم مناسبی نیست، ادامه داد: طبق برنامه، امیدواریم تولید از لایه نفتی تا پایان سال آغاز شود.


وی با اشاره به ایجاد فضای مناسب برای همکاری بیشتر با شرکت‌های خصوصی در پروژه‌های شرکت ملی نفت ایران، عنوان کرد: طرح ‌های ان جی ال بطور کامل در اختیار بخش خصوصی گذاشته می‌شود؛ همچنین در بخش ال ان جی که اخیرا فرمول نهایی آن از سوی وزیر نفت ابلاغ شده است، مصمم به بهره‌مندی از ظرفیت‌های بخش‌خصوصی هستیم و باید ال ان جی به جایگاه مناسبی در سبد صادراتی گاز کشور دست یابد.


انتهای پیام/

ارسال نظر