صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۰ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۵
عبدالرسول خسروبیگ*

و اما عرفه...

شب عرفه را با ذکراللهم یا شاهد کل نجوی و موضع کل شکوی و عالم کل خفیه و منتهی کل حاجة یا مبتدَأ بالنعم علی العباد، یا کریم العفو.....آغاز کردیم، به استغفار گذشت، روز عرفه چه روزی است که عظمتش همچون عید است گرچه عید نامیده نشده است، خداوند کریم در این روز بندگان خود را به عبادت و اطاعت خود فرا خوانده و سفره‌های احسان خود را گسترانیده و همه را می‌خواند.
کد خبر : 117108

اما چرا این روز به عرفه مشهور است و یا به بیان دیگر، وجه تسمیه این روز چیست ؟ عرفات،نام منطقه وسیعی است با مساحت حدود 18 کیلومتر مربع در شرق مکه مکرمه، اندکی متمایل به جنوب که در میان راه طایف و مکه قرار دارد که زائران بیت الحرام در نهم ذی الحجه از ظهر تا غروب در این منطقه حضور دارند.


در نقلی آمده است که آدم و حوا علیهم السلام پس از هبوط از بهشت و آمدن به کره خاکی در این سرزمین یکدیگر را یافتند و به همین دلیل، این منطقه «عرفات» و این روز «عرفه» نام گرفته است.


آری در این روز شیاطین خوار و ذلیل حتی حقیرتر و رانده‌تر از قبل، مگر نه این است که عرفات نام جایگاهی است که حاجیان (نهم ذی الحجه)در آنجا توقف می‌کنند و به دعا و نیایش می پردازدند همراه و همگام با وجود مقدس امام حسین (ع)به ندبه و استغاثه دست نیاز به درگاه بی نیاز دراز کرده و می‌خواهند آنچه خدایشان عنایت و عطا کند.


حضرت آدم (ع)در عرفات: فتلقی ادم من ربه کلمات فتاب علیه انه و هوالتواب الرحیم.


حضرت ابراهیم در عرفات: عرفت، عرفت


روز عرفه، یوم المعرفه، یوم الندبه و یوم التوبه است، آن که زمانی که امام حسین(ع)دران بیابان لم یزرع و تفتیده دستان قدسی خود را به درگاه باری تعالی بلند کرده ودر برابر حقش التجاء کرد و عرض می کند، الحمدلله الذی لیس لقضایه دافع ولا لعطایه مانع ولا کصنعه صنع صانع و هوالجواد الواسع.....


نکته مهم این است که، اگر شخص گناه کاری نتواند در شب‌های قدر از قدر و منزلت خود به نحواحسن استفاده کند و بهره بگیرد، می تواند در این روز عرفه از رحمت الهی برخوردار شود.


*مدیر فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز



انتهای پیام/

ارسال نظر