ابلاغ شیوهنامه تاسیس شرکتهای دانشبنیان فرهنگی، هنری و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، معاونان دانشجویی و فرهنگی، پژوهش و فناوری و برنامهریزی و اقتصاد دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی شیوهنامه اجرایی تاسیس شرکتهای دانشبنیان فرهنگی، هنری و اجتماعی این دانشگاه به معاونان و مدیران سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، دبیرخانه هیات امنای استانها، روسای واحدهای جامع مستقل،روسای واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان سما ابلاغ شد.
این شیوهنامه با توجه به اسناد بالادستی کشور و نقش اساسی تولید دانش به عنوان یکی از مولفههای دانشگاه برای استفاده از ظرفیتها و تواناییهای موجود واحدهای دانشگاه در حوزه فناوریهای فرهنگی و همچنین مصوبه شورای اقتصاد دانشبنیان و سرمایهگذاری دانشگاه آزاد اسلامی تدوین و ابلاغ شده است.
از نظر این بخشنامه شرکتهای دانشبنیان فرهنگی، هنری و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی؛ شرکت، موسسه خصوصی یا تعاونی است که برای همافزایی علم و ثروت با بهرهبرداری از دستاوردهای علمی و پژوهی در زمینه رشتههای علمی مرتبط با حوزه فرهنگ، پاسخ به نیاز جامعه و عرضه یا سازماندهی منابع (تولید محصول/خدمت) راهاندازی میشود.
تشکیل کارگروه تخصصی برای راهاندازی شرکتهای دانشبنیان فرهنگی
برای راهاندازی هر شرکت، کارگروه تخصصی تشکیل شرکتهای دانشبنیان فرهنگی، هنری و اجتماعی براساس مصوبه شورای اقتصاد دانشبنیان و سرمایهگذاری که زیرمجموعه کمیته فناوریهای نرم و هویتساز معاونت پژوهش و فناوری است، تشکیل خواهد شد.
کارگروه تخصصی شرکتهای دانشبنیان فرهنگی،هنری و اجتماعی همه طرحهای پیشنهادی تاسیس شرکتهای دانشبنیان این حوزه بررسی و ارزیابی میکند و بعد از تایید، آنها را به معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه برای استقرار در مراکز رشد ارجاع میدهد.
معاون دانشجویی و فرهنگی رئیس کمیته فناوریهای نرم و هویتساز مستقر در معاونت پژوهش و فناوری میشود و احکام اعضای این کمیته پس از معرفی و تایید معاون دانشجویی و فرهنگی از سوی معاون پژوهش و فناوری صادر خواهد شد. همچنین رئیس کارگروه، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه یا نماینده تامالاختیار اوست و احکام اعضای کارگروه نیز از سوی او صادر میشود.
نماینده معاون پژوهش و فناوری، نماینده معاون برنامهریزی و امور اقتصاد دانشبنیان، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، دو نفر ثابت و 2 نفر مدعو از صاحبنظران حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر از اعضای کارگروه تخصصی شرکتها هستند و مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی نیز به عنوان دبیر کارگروه فعالیت میکند.
کارگروه تخصصی شرکتهای دانشبنیان فرهنگی، هنری و اجتماعی وظیفه دارد جلساتی برای دریافت، بررسی و تایید پیشنهادهای رسیده از مراکز نوآوری استان برای راهاندازی شرکتها برگزار کند.
جمعآوری و ارسال گزارش عملکرد فصلی کارگروه به شورای اقتصاد دانشبنیان، داوری طرحها از نظر محتوای فرهنگی، هنری واجتماعی براساس نیازها و اولویتهای کشور و ارائه نظر کارشناسی به شورای مرکز رشد از جمله فعالیتهایی است که کارگروه تخصصی تشکیل شرکتها باید داشته باشد.
شرکتها میتوانند از حمایتها و بودجه فرهنگی بهرهمند شوند
همه فرآیندهای تشکیل، حمایت و استقرار شرکتهای دانشبنیان فرهنگی،هنری و اجتماعی در چارچوب بخشنامههای قبلی در این حوزه است که در برخی بندها اصلاحیه دارد و به تفصیل در متن شیوهنامه آمده است.
درخواستهای شرکتها که در شورای اقتصاد و سرمایهگذاری دانشبنیان دانشگاه مطرح میشوند، باید از نظر محتوا نیز به تایید کارگروه تخصصی برسد.
شرکتهای دانش بنیان فرهنگی براساس «شیوهنامه محاسبه و پیشبینی نحوه هزینهکرد اعتبارات فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی» و براساس محورها و سرفصلهای اجرایی تعیین شده برای برنامههای فرهنگی در این بخشنامه، میتوانند از حمایتها و بودجه فرهنگی بهرهمند شوند.
هدف از تاسیس این شرکتها، حمایت از تجاریسازی ایدههای نو در حوزه رشتههای مرتبط با فناوریهای فرهنگی و تبدیل آن به ثروت، راهاندازی اتاقهای فکر برای ایدهپردازی، بررسی و تصویب طرحهای درآمدزا در حوزه فرهنگی، هنری و اجتماعی، تجاریسازی دستاوردهای فرهنگی، هنری و اجتماعی و به کارگیری همه ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی برای ایجاد شرایط تجمیع و همافزایی میان کارآفرینان فعال در رشتههای حوزه فرهنگی، هنری و اجتماعی است.
مسئولیت اجرا و نظارت بر حسن اجرای شیوهنامه تاسیس شرکتهای دانشبنیان فرهنگی، هنری و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با روسای دانشگاه در استان و در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برعهده معاونت پژوهش و فناوری، معاونت دانشجویی و فرهنگی و معاونت برنامهریزی و امور اقتصادی دانشبنیان دانشگاه است.
در پیوست این شیوهنامه همچنین برای آشنایی با رشتههای مرتبط با فناوریهای فرهنگی و خوشههای فناوری لیستی از رشتههایی که میتواند ابعاد علمی فناوریهای فناوری را معرفی کند، آمده است که با توجه به اهداف بخشنامه میتواند در تاسیس شرکتهای دانشبنیان فرهنگی، هنری و اجتماعی موثر باشد.
اهم رشتهها و دورهها عبارتند از:
ردیف | خوشههای فناوری | رشتههای مرتبط |
1 | صنایع فرهنگی هنری | سینما، تئاتر و هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، موسیقی، نمایشگاهها و گالریهای هنری، صنایع مد و طراحی لباس، پارچه، فرش و جواهرات، طراحی دکوراسیون، صنایع دستی، پویانمایی (انیمیشن)، عکاسی، محصولات نرمافزاری و لوح فشرده آموزشی و فرهنگی، معماری، تولید آلات موسیقی ،طراحی |
2 | صنایع چند رسانهای | ماهواره، رادیو، تلویزیون، تبلیغات، آموزش الکترونیکی |
3 | صنایع فرهنگی مکتوب | کتاب، نشریات، روزنامهها و مجلات، انتشارات و نشر کتاب، چاپ، رسانههای خبری |
4 | صنایع فرهنگی سرگرمی | موزهداری، جشنوارهها، تفریحات، گردشگری فرهنگی، اسباببازی، بازیهای رایانهای (گیم) |
انتهای پیام/