فراخوان جذب سرمایهگذار از بخش خصوصی برای 7 طرح صنعتی
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ایرنا، اصغر حقپناه افزود: این طرحها در چهار رشته صنعتی «صنایع نوین »، «پتروشیمی»، «تجهیزات نفت و گاز» و «قطعهسازی خودرو» برای سرمایهگذاری معرفی شده است.
وی با اشاره به اینکه برای این هفت طرح، برآورد اولیه حجم سرمایهگذاری و خلاصه اطلاعات یک صفحهای تدوین شده است، گفت: این طرحها دارای مطالعات فنی، اقتصادی و بازار و از نظر شاخصهای اقتصادی، توجیهپذیر هستند.
مدیر مطالعات مهندسی و اقتصادی ایدرو افزود: این طرحها شامل تولید پنلهای خورشیدی، تولید الفین از گاز طبیعی (GTO)، تولید اکریلونیتریل، تولید لوله بدون درز آلیاژی و فرآیندی، تولید تایر، تولید ترمز ضد قفل (ABS) و تولید رایانه موتور خودرو (EUC) است.
حقپناه با تاکید بر اینکه برای هر کدام از این طرحها، یک بسته حمایتی تعریف شده است، گفت: محتوای این بستهها شامل چند نوع حمایت از جمله «حمایت در فروش»، «تامین زیرساختها و زمین»«تامین دانش فنی»، «فاینانس و تامین تسهیلات» است.
وی در ارتباط با تامین مالی این طرحها نیز گفت: با توجه به اینکه ایدور مجموعهای حاکمیتی است، میتواند این طرحها را به عنوان طرحهای اولویتدار به نظام بانکی معرفی کند؛ علاوه بر این، ایدرو با فاینانسورهای خارجی در ارتباط است و میتواند این طرحها و سرمایهگذاران را به آنها معرفی کند.
حقپناه افزود: علاوه بر تامین مالی سیستم بانکی و فاینانسورهای خارجی، ایدرو آمادگی دارد در طرحهای بزرگ مشارکتی حداقلی تا 20 درصد داشته باشد؛ با این حال، اولویت ایدرو اجرای کامل طرح توسط بخش خصوصی است.
مدیر مطالعات مهندسی و اقتصادی ایدرو گفت: سرمایهگذاران میتوانند برای دریافت جزییات بیشتر در ارتباط با این طرحها و بستههای حمایتی ایدرو، به پایگاه اطلاعرسانی این سازمان (www.idro.ir) در بخش فراخوان عمومی سرمایهگذاری صنعتی، مراجعه کنند.
حقپناه در ادامه افزود: پس از ابلاغ سیاستهای اجرای اصل 44 قانون اساسی و واگذاری بخش عمدهای از شرکتهای صنعتی زیر مجموعه ایدرو، این سازمان تصمیم گرفت ماموریتهای خود را بازتعریف کند و دراین راستا چند صنعت خاص را مشخص، و بر آنها تمرکز کرد.
مدیر مطالعات مهندسی و اقتصادی ایدرو، صنعت حمل و نقل شامل خودرو، ریل و کشتیسازی، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و صنایع نوین شامل ارتباطات و فناوری اطلاعات (آی سی تی)، مواد پیشرفته و الکترونیک را از مهمترین صنایعی عنوان کرد که در بازتعریف جدید، جزو اولویتهای ایدرو قرار گرفته است.
حق پناه این صنایع را لوکوموتیو توسعه صنعتی عنوان کرد و افزود: در کنار این اولویتگذاری، سرمایهگذاری مشارکتی نیز در ایدرو مورد توجه قرار گرفته است تا به این طریق، بیشترین بهرهبرداری از منابع انجام شود.
وی اضافه کرد: در شرایط پسابرجام و فرصتهای بینالمللی که با اجرای برجام به وجود آمد، ایدور تصمیم گرفت علاوه بر سرمایهگذاری مشترک، یک سری از طرحهایی که مطالعات آن انجام شده است را به بخش خصوصی بسپارد و خودش بیشتر نقش حمایتی و تسهیلکننده ایفا کند.
وی ادامه داد: هم اکنون دو منطقه ویژه اقتصادی گرمسار و شهرک تحقیقاتی کاوش متعلق به ایدرو است که سرمایهگذاران علاوه بر شهرکهای صنعتی، میتوانند بنگاه تولیدی خود را در این دو منقطه نیز مستقر کنند.
ایدرو به عنوان مهمترین سازمان توسعهای بخش صنعت کشور در جهت اجرای ماموریت گسترش و نوسازی صنعتی فعالیتهایی چون توسعه مدیریت و منابع انسانی بخش صنعت کشور از طریق ارایه آموزش، تحقیقات و مشاورههای مورد نیازسرمایهگذاری و حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی داخلی و خارجی در مناطق کمتر توسعه یافته و صنایع خطرپذیر، توسعه، بازسازی و اصلاح ساختار صنایع مهم در جهت افزایش تولید و بهرهوری، تأمین منابع مالی طرحها و سرمایهگذاریها از منابع خارجی و جذب سرمایههای داخلی و توسعه تحقیقات کاربردی و دانش فنی با رویکرد تقویت توسعه طراحی و مهندسی ساخت داخلی را در برنامههای خود تعریف کرده است.
انتهای پیام/