صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۳ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۵

ساخت جاده‌های ارزان به کمک فناوری نانو

یک گروه تحقیقاتی از آفریقای جنوبی در کنفرانس سالانه حمل و نقل، فناوری نانو را عاملی برای کاهش هزینه های ساخت جاده معرفی کرد. این گروه معتقد است می‌توان به جای واردات مواد با کیفیت، از مواد داخلی که با فناوری نانو تقویت شده‌اند، استفاده کرد.
کد خبر : 116883

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، به تازگی مقاله‌ای در سی و پنجمین کنفرانس سالانه حمل و نقل آفریقای جنوبی ارائه شده که در آن به بررسی امکان کاهش هزینه ساخت جاده‌ها با استفاده از فناوری نانو اشاره شده است.


گریت جوردناز دانشگاه پرتوریا در سخنرانی خود در این کنفرانس عنوان کرده که اکنون به دلیل بیابانی بوده بخش های مختلف آفریقا، هزینه ایجاد جاده و نگهداری از آن ها بسیار بالا بوده و لازم است این کار به شکل رقابت‌پذیری درآید.


جیمز ماینا از دیگر محققان این دانشگاه می‌گوید: برای ساخت جاده نیاز به مواد مختلفی است که عوامل محیطی نیز در انتخاب نوع مواد اولیه دخالت دارد و این درحالی است که آوردن مواد از نواحی مختلف به محل ساخت جاده معمولاً هزینه بالایی دارد و بسیاری از پیمان‌کاران به دنبال کاهش این هزینه‌ها هستند.


به گفته وی، چنانچه کیفیت مواد مورد استفاده در ساخت جاده در نواحی نزدیک مناسب نباشد، باید از نواحی دور این مواد را تأمین کرد و یا اینکه روی بهبود کیفیت مواد موجود کار کرد که در اینجا می توان از فناوری نانو کمک گرفت.


ماینا تصریح کرد: نانومواد می‌توانند کیفیت مواد اولیه فعلی را بهبود دهند و خواص رایج آن‌ها را تغییر دهند و با این کار دیگر نیاز به صرف هزینه بیشتر برای وارد کردن مواد باکیفیت نیست.


به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، برای مثال اگر از خاک رس استفاده می‌کنید، این ماده بعد از خیس شدن، آب جذب کرده و متورم می‌شود و بعد از خشک شدن منقبض می‌شود اما می‌توان با فناوری نانو ذرات خاک را آبگریز کرد تا مشکلی ایجاد نشود.


راهسازی اهمیت زیادی در رشد اقتصادی کشور دارد؛ چرا که حمل و نقل جاده‌ای یکی از عوامل توسعه است و با تولید ارزانتر و ایمن‌تر جاده‌ها می‌توان مانع از آسیب زیرساخت ها شد و در نهایت برای رشد اقتصادی از این مزیت بهره برد.


انتهای پیام/

ارسال نظر