صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۴ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۵
در نشست هماهنگی و پایش امور استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی در مشهد

طه هاشمی: انقلابی بزرگ در حوزه فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در حال وقوع است / علوی‌فاضل: 96 درصد مصوبات اجلاس 70 دانشگاه آزاد اسلامی اجرا شد

دکتر سیدطه هاشمی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در نشست هماهنگی و پایش امور استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی، از رونمایی دستاوردهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همزمان با اجلاس 71 در بهمن امسال خبر داد.
کد خبر : 116755

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سید طه هاشمی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با سلام بر ثامن‌الحجج (ه)، شهادت امام محمدباقر (ع) که شکافنده علوم و پایه‌گذار توسعه علوم محسوب می‌شود را تسلیت گفت.


هاشمی گفت: «توسعه فرهنگی براساس تاکیدات رئیس دانشگاه آزاد اسلامی؛ یکی از اصلی‌ترین بخش‌ها در توسعه همه‌جانبه دانشگاه است، با ریاست دکتر حمید میرزاده، خوشبختانه تحولی در حوزه فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه اتفاق افتاده است. شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی یکی از اقدامات بسیار مفید در حوزه فرهنگی بود که تاثیرات مثبت آن محرز است.»


او افزود: «بخشنامه مربوط به تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شده است، با ابلاغ این بخشنامه، یک حرکت جدید فرهنگی در دانشگاه آغاز شده است که به پیشبرد توسعه فرهنگی دانشگاه کمک می‌کند و مسیر جدیدی در مقابل ما قرار می‌دهد.»


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی به افزایش بودجه فرهنگی دانشگاه در دوره مدیریت جدید اشاره کرد و گفت: «خوشبختانه این موضوع به حوزه فرهنگی دانشگاه کمک بسیاری کرده است. مصوبات فرهنگی اجلاس 70 در قالب بخشنامه و دستورات لازم، برای اجرایی‌شدن به واحدها ابلاغ شده است و از وضعیت مطلوبی برخوردار است.»


او از روسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان خواست در اجرایی‌کردن مصوبات اجلاس‌های دانشگاه اهتمام ویژه‌ای داشته باشند و افزود: «همزمان با اجلاس 71، از دستاوردهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در نمایشگاه دائمی دانشگاه رونمایی می‌شود.»


هاشمی به اجرای طرح‌های فرهنگی ماندگار در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «بزرگداشت مفاخر فرهنگی یکی از افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی است و همه واحدها باید در این زمینه تلاش کنند. مشاهیر و مفاخر فرهنگی به عنوان شخصیت‌های بزرگ ایران اسلامی، بسیار مهم هستند و این موضوع باید در پایان‌نامه‌های دوره‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی مورد توجه قرار گیرد. یکی از کارهای بزرگ انجام شده در حوزه فرهنگی، توسعه کانون‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی بود که می‌توانیم در این زمینه فعالیت‌های اجرایی را به کانون‌ها واگذار کنیم، البته این واگذاری با نظارت بر امور آنها انجام می‌شود.»


او بر اینکه در حال حاضر یک انقلاب بزرگ در حوزه فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی در حال وقوع است تاکید کرد و گفت: «اگر این موضوع به خوبی مدیریت شود، شاهد تحول بزرگی خواهیم بود. یکی از کارهای بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی، استفاده از توان علمی استادان برای امور فرهنگی است. به این ترتیب که از وقت تدریس و موظفی اعضای هیات علمی که پر نمی‌شود، برای پیشبرد امور فرهنگی استفاده می‌شود.»


استفاده از توان استادان و اعضای هیات علمی دانشگاه در پیشبرد امور فرهنگی و اجتماعی



هاشمی گفت: «در حال حاضر هیچ مرکز فرهنگی در کشور پیدا نمی‌شود که این‌چنین هسته فکری برای پیشبرد امور خود داشته باشد. ما در دانشگاه آزاد اسلامی از توان هیات علمی برای برنامه‌های فرهنگی استفاده می‌کنیم. یک عقبه بزرگ برای برنامه‌ریزی در حوزه فرهنگی و اجتماعی در حال شکل‌گیری است.»


او به جلساتی که در ارتباط با چالش‌ها و آسیب‌های اجتماعی با مقام معظم رهبری از سوی دستگاه‌های مسئول برگزار شد، اشاره کرد و گفت: «مقام معظم رهبری فرمودند خطر آسیب‌های اجتماعی از تهدیدهای خارجی‌ها و تهاجم استکبار خطرناک‌تر است. بنابراین با استفاده از توان استادان و دانشمندان و اعضای هیات علمی که در دانشگاه حضور دارند، برای برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی و حل معضلات و آسیب‌هایی که جامعه جوان را تهدید می‌کنند، استفاده می‌کنیم و این بزرگ‌ترین فرصت برای دانشگاه آزاد اسلامی است.»


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی از روسای واحدهای استان خواست از این امکان حداکثر استفاده را ببرند.


او به آماده‌شدن دانشنامه فارغ‌التحصیلان در 45 روز اشاره کرد و گفت: «تدابیری اندیشیده شده است که این زمان به 10 روز تقلیل پیدا کند و فارغ‌التحصیلان بتوانند در مدت کمتری به دانشنامه خود دست پیدا کنند.»


هاشمی با اشاره به اخلاق حرفه‌ای در دانشگاه‌ها افزود: «این موضوع در دانشگاه آزاد اسلامی براساس چند محور اصلی بررسی شده است. به این ترتیب که رشته‌ها و واحدهای توانمند انتخاب شده‌اند تا موضوع اخلاق حرفه‌ای پس از تدوین، اجرایی شود. این موضوع برای اولین بار در دانشگاه آزاد اسلامی صورت می‌گیرد و ناظر به موضوعات اخلاقی است و مطمئنا معضلات اجتماعی را کاهش می‌دهد.»


کارت هوشمند دانشجویی در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی


او گفت: «موضوع علم در محضر قرآن که مورد تاکید ریاست دانشگاه است، در حال پیگیری است، برنامه‌ریزی‌های مفصلی برای این موضوع انجام و از استادان توانمند این حوزه نیز دعوت شده است تا کار دنبال شود. همچنین حفظ و گسترش زبان فارسی نیز از برنامه‌های اصلی حوزه فرهنگی دانشگاه است.»


او در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل فرهنگی درآمدزا در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «بحث گردشگری یکی از این موضوعات است و مقرر شده است این موضوع از خوابگاه‌های واحدهایی که امکان تبدیل به مرکز اقامتی دارند، شروع شود که اکثر استان‌ها در این زمینه اعلام آمادگی کرده‌اند و باید به عنوان موضوعی جدی در دستورکار همه مسئولان قرار گیرد.»


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بیشترین اقدامات را برای پیاده‌کردن منویات مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره) در دانشگاه داشته است تاکید کرد و گفت: «کسانی که قضاوت نابه‌جا می‌کنند، آگاهی ندارند که دانشگاه آزاد اسلامی چه کمکی به تحول فرهنگی جامعه می‌کند.»


به گفته هاشمی کارت هوشمند دانشجویی در دستور کار دانشگاه است و به زودی این کارت در چند استان به صورت پایلوت ارائه می‌شود و سپس به سایر واحدها تسری پیدا می‌کند.


او در پایان درباره نقل و انتقالات دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «از مهر 92 تغییر محسوسی در نقل و انتقالات به وجود آمده است و سامان رو به رشدی گرفته است.»


گزارش دکتر مجتبی علوی‌فاضل از نحوه اجرایی‌شدن مصوبات جلسات پایش امور استان‌ها



دکتر مجتبی علوی‌فاضل، رئیس مرکز هماهنگی امور استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی در هشتمین جلسه پایش امور استان‌ها، گزارشی از درصد مصوبات اجراشده پایش دوره گذشته و گزارشی از جلسه‌های کمسیون دائمی، هیات‌های امنای استانی و کمیته نظارت بر حسن اجرای مصوبات هیات‌های امنای استانی را ارائه کرد.


علوی فاضل در ابتدای هشتمین جلسه پایش و امور استان‌ها که صبح امروز در استان خراسان رضوی آغاز به کار کرد گزارشی ارائه کرد و گفت: «از مهر 92 تا ابتدای شهریور 95، 438 جلسات کمیسیون دائمی، هیات امنای استانی و کمیته نظارت بر حسن اجرای مصوبات، 330 جلسه هیات امنای استانی و 142 جلسه کمیته نظارت تشکیل شد.»


او افزود: «بیشترین تعداد جلسات کمسیون دائمی هیات امنای استانی متعلق به استان‌های خراسان رضوی، خوزستان، گیلان، کرمان، آذربایجان شرقی، همدان، کردستان و سیستان و بلوچستان و کمترین آن‌ها متعلق به قم، قزوین، کهگیلویه و بویر احمد، سمنان، زنجان، ایلام و مازنداران است.»


علوی فاضل ادامه داد: «تعداد جلسات هیات امنای استانی نیز از مهر 92 تا اول شهریور 95 بیشتر در استان‌های مازندران، خوزستان، گیلان، خراسان رضوی، لرستان، سیستان و بلوچستان، فارس، آذربایجان غربی، بوشهر و کرمان و کمترین آن‌ها متعلق به استان‌های البرز، سمنان، یزد، قم و قزوین است. بیشترین تعداد جلسات کمیته نظارت بر حسن اجرا مصوبات هیات امنای استانی در استان خراسان رضوی و کمترین آن‌ها در استان اصفهان و تهران بود.»


او با تأکید بر این نکته که بیش از 90‌درصد مصوبات هیات امناهای استانی در بازه زمانی مهر 92 تا اول شهریور 95 اجرایی شده است گفت: «نزدیک به 10درصد این مصوبات نیز هنوز اجرایی نشده است. استان گیلان، کهگیلویه و بویر احمد و مرکزی بیشترین درصد مصوبات اجرا نشده را دارند، و استان‌های خورستان، خراسان شمالی و لرستان کمترین درصد را به خود اختصاص داده‌اند.»


او تعداد مصوبات اجرا نشده بر حسب موضوع را اعلام کرد و گفت: «بیشترین مصوبات اجرانشده در زمینه سرمایه‌گذاری و فروش املاک بود و کمترین آن‌ها در زمینه استخدام کارمند، برون‌سپاری و خرید احداث بیمارستان بود.»


او افزود: «64 درصد مصوبات پایش هفتم اقدام، 31 درصد در حال اقدام و 5 درصد آن‌ها اقدام نشده است.»


علوی فاضل در ادامه گزارشی از مصوبات پایش هفتم در حوزه‌های آموزش و تحصیلات تکمیلی، پژوهش و فناوری، اداری و مالی، برنامه‌ریزی و اقتصادی دانش‌بنیان و حوزه ریاست و درصد مصوبات اجراشده و اجرانشده پایش امور استان‌های قبلی را به تفکیک هر استان ارائه کرد.


او همچنین گزارش اجرای مصوبات هفتادمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه که در بخشنامه‌ای در 8 اسفند 94 ابلاغ شده است را نیز ارائه داد و براساس این گزارش 96 درصد مصوبات اجلاس مذکور اجرا شده و در دست اجراست.


انتهای پیام/

ارسال نظر