صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۰ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۵

ترانزیستوری برای انقلاب الکترونیک تازه

محققان دانشگاه ویسکانسین موفق شدند از نانوتیوب‌های کربن، ترانزیستوری بسازند که قطعا سیلیکون را بازنشسته و تکنولوژی الکترونیک آینده را دگرگون خواهد کرد.
کد خبر : 116629

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌نقل از وب‌سایت دانشگاه ویسکانسین، فواید استفاده از نانوتیوب‌های کربن در الکترونیک، مدتهاست که شناخته شده است اما راهی برای کنار هم گذاشتن این لوله‌های میکروسکوپی و ساخت تجهیزات از آنها، تا همین چند روز قبل نیز ناشناخته باقی مانده بود.


یک تیم تحقیق متشکل از محققان دانشگاه ویسکانسین-مدیسون، با استفاده از تکنیکی خاص موفق شدند نخستین ترانزیستور از جنس نانو‌تیوب‌های کربن را بسازند. برای ساخت این ترانزیستور باید نانوتیوب‌های کربن روی یک ویفر در کنار هم چیده شوند و سپس در یک کوره خلاء پخته و به الکترودهای مورد نیاز برای ترانزیستور متصل شوند. بزرگترین مشکل برای این‌کار، قبل از شروع کار بود؛ تاکنون راهی برای تلخیص نانوتیوب‌های کربن پیدا نشده بود که خلوص مورد نیاز را در آنها ایجاد کند. برای این‌که خطوط میکروسکوپی نانوتیوب‌ها در ساختار ترانزیستور، خاصیت نیمه‌رسانایی مورد نیاز را داشته باشند، باید ناخالصی‌های آنها جدا شود و این کار باتوجه به میکروسکوپی و شکننده بودن ساختارشان، امری بسیار دشوار بود که اکنون محققان دانشگاه ویسکانسین آمریکا این مشکل و دشواری‌های ساخت ترانزیستور را رفع کرده‌اند.


باتوجه به مصرف کم انرژی و سرعت بسیار بالای انتقال این ترانزیستورها و با درنظر گرفتن برتری جریان که نسبت به ترانزیستورهای سلیکونی دارند، برآورد می‌شود ترانزیستور نانوتیوب کربن، پایه و اساس انقلاب بعدی در علم الکترونیک باشد. ترانزیستور نانوتیوبی شدت جریانی معادل 1/9 برابر ترانزیستورهای سیلیکونی مشابه دارد و این موضوع نیاز به باتری و سرعت در تمامی تکنولوژی‌های روزمره مانند گوشی موبایل را به شدت کاهش می‌دهد.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

برچسب ها: ترانزیستور
ارسال نظر