صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۴ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۳
آنا جزئیات درگیری بین کادر درمانی بیمارستان قلب شهید رجایی را بررسی می‌کند

نماینده پرستاران: چطور دکتر به خود اجازه می‌دهد دست روی پرستار بلند کند/ رئیس بیمارستان: پرخاش بود نه ضرب‌وشتم

چند روزی از حادثه درگیری میان یک پزشک و یک پرستار می‌گذرد. درگیری که مشخص نیست لفظی بوده یا فیزیکی؛ اما آنچه مسلم است اینکه شان و جایگاه پرستاران در کشور آنگونه که باید محترم شناخته نمی‌شود.
کد خبر : 1165

مهرو ماهر، گروه اجتماعی- هفته گذشته در یکی از بیمارستان‌های تهران درگیری بین یک پزشک و یک پرستار رخ داد که این مسئله حواشی بسیاری به دنبال داشت. داستان از جایی شروع شد که این پرستار برای حضور پزشک مورد بحث بالای سر یک نوزاد به شکل مکرر با او تماس می‌گیرد. این نوزاد که دچار ایست قلبی شده بود در نهایت در اتاق عمل بیمارستان شهید رجایی تهران جان می‌دهد. در نهایت پزشک رزیدنت مورد نظر، سراغ پرستاری که پیگیر حضور او شده بود می‌رود و درگیری بین آنها روی داد.


پزشک سالاری در وزارت بهداشت حاکم است


در همین زمینه محمد شریفی مقدم،دبیر کل خانه پرستار، در گفت و گویی با خبرنگار آنا گفت: پس از رسانه‌ای شدن اخبار ضرب و شتم یک پرستار در بیمارستان قلب شهید رجایی بسیاری از پرستاران این بیمارستان دیگر جرات حرف زدن ندارند و مقصر اصلی این ماجرا سازمان نظام پرستاری است زیرا اگر با اتفاقاتی که در گذشته در بیمارستان‌های شهدای تجریش، ماکو و یزد افتاد با پزشک خاطی مداخله و برخورد می‌کرد قطعا امروز شاهد چنین اتفاقات مجددی در سیستم پرستاری کشور نبودیم.


دبیر کل خانه پرستار اضافه می‌کند: بیمارستان قلب شهید رجایی زیر نظر دانشگاه خاصی نیست و یک بیمارستان دولتی بشمار می‌آید که متاسفانه سیستم پزشک سالاری در آن از سایر بیمارستان‌های کشور شدید‌تر است. در برخی بیمارستان‌های دولتی یک تیم از پزشکان خاص در آن مرکز مدیریت می‌کنند در حالی‌که مالکیت،‌ تجهیزات، نیروی انسانی، منابع و هزینه‌های بیمارستانی از سوی دولت تامین می‌شود.


شریفی مقدم، عملکرد وزیر بهداشت را هم مورد انتقاد قرار می‌دهد و می‌گوید: وزیر بهداشت که می‌گوید پزشکان جزو نخبگان جامعه هستند پس این نوع اقدام پزشک، یک کار ناشایست بوده که حتی ما اجازه نداریم با یک کارگر افغان که تبعه کشور ما نیست چنین رفتاری داشته باشیم. این برخورد کاملا غیر انسانی و غیر اخلاقی و غیر شرعی بوده است. چطور یک پزشک مرد به خود اجازه می‌دهد که دست روی یک زن بلند کند.


وی ادامه داد: به خاطر پزشک سالاری که در وزارت بهداشت حاکم است به برخی این امر مشتبه شده که پرستاران برده‌های آنان هستند. ما می دانیم که این اولین برخورد فیزیکی با پرستار بوده وگرنه برخوردهای لفظی تاکنون بسیار زیاد بوده است به طوری که برخوردهای لفظی برخی پزشکان نسبت به پرستاران دیگر امری عادی شده است.


دبیر کل خانه پرستار با تاکید بر اینکه وزیر بهداشت و رئیس کل سازمان نظام پرستاری باید پاسخگوی این مسئله باشند، می‌افزید: سازمان پرستاری باید مدافع صنف پرستاران باشد زیرا در حال حاضر حیثیت و آبروی پرستاری تحقیر شده است. جامعه پرستاری نسبت به این اتفاق به شدت آزرده است و منتظر برخورد وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری هستند. متاسفانه تاکنون مسئولان بیمارستان نیز برای دل‌جویی از پرستاران و برخورد با پزشک خاطی هیچ اقدامی صورت نداده‌اند.


دعوای پزشک و پرستار صنفی نبود


از سوی دیگر عباس عباس زاده، نایب رئیس شورای عالی نظام پرستار، در واکنش به حادثه اخیر در بیمارستان قلب شهید رجایی در گفت و گویی به خبرنگار آنا می‌گوید: این اتفاق ممکن است در هر صنفی و برای هر فردی که در جامعه حضور دارد و مشغول فعالیت است به طور طبیعی و عادی اتفاق افتد بنابراین اتفاق بیمارستان قلب شهید رجایی تهران یک موضوع شخصی و قضایی است و اصلا بحث دعوای صنفی بین پزشک و پرستار مطرح نیست. بنابراین فرد خاطی به مجازات خود خواهد رسید و این از نظر جنبه شخصی است.


وی ادامه داد: ما و نظام پرستاری به دلیل اینکه کسی (پرستار) مورد هجوم واقع شده است طبیعتا این موضوع را پیگیری خواهیم کرد که برخورد مناسب و قانونی با این فرد انجام شود ولی این موضوع هیچ حاشیه دیگری ندارد.


عباس زاده یادآور شد: هر فردی در جامعه در هر حرفه و شغلی مشغول به کار است مسلما خطراتی وی را تهدید می‌کند و این خشونت رفتاری تنها شامل قشر پرستار نمی‌شود، طبیعتا باید کارکردهایی برای پیشگیری از آسیب جسمی و روحی پرستاران پیدا کنیم اما این رویکردهای ما اخلاقی است و توجه و بازگشت به اخلاق حرفه‌ای پزشکی یا پرستاری را می‌طلبد.


پزشک متخلف اخراج شد


فریدون نوحی، رئیس بیمارستان قلب شهید رجایی، در تشریح جزئیات این واقعه در گفت و گویی به خبرنگار آنا گفت: هیچ گونه برخورد فیزیکی و ضرب و شتم از سوی رزیدنت نسبت به پرستار در بیمارستان قلب صورت نگرفته است و وضعیت جسمی نوزاد قبل از ورود به بخش بسیار بد بوده و از لحظه ورود تا فوت سه پزشک در بالین این بیمار حضور داشتند بنابراین مرگ و زندگی این کودک به حضور این پزشک وابسته نبوده است.


رئیس بیمارستان قلب شهید رجایی در مورد نحوه برخورد با این پزشک خاطی یادآور شد: ما از قبل نیز با این پزشک مشکلاتی داشته‌ایم بر همین اساس از گذشته نیز توبیخ کتبی در پرونده این پزشک موجود بوده است زیرا این پزشک گاهی اوقات با سایر پزشکان نیز همکاری نمی‌کرد و توضیح شفاهی و کتبی به وی داده بودند و حتی پیشنهاد شده بود که اگر به این رفتارها ادامه دهد حتی ممکن است به کارش خاتمه دهند آن روز هم که در بیمارستان حاضر شده بود ابتدا کارهای بیمار را انجام داده ولی بعد از آن از لحاظ لفظی به پرستار پرخاش کرده که چرا به صورت مکرر تماس گرفته و به رئیس وی مراجعه کرده و پرستار به حالت نگران عقب عقب رفته است که برخی ادعا کردند که ضرب و شتم بوده در حالی که برخورد فیزیکی رخ نداده است.


وی با ابراز تاسف از گفته‌ها و رفتارهای برخی مبنی بر برهم زدن افکار عمومی و تشویش اذهان عمومی گفت: محمد شریفی مقدم از خانه پرستار این اطلاعات را در قالب مصاحبه ای بسیار بد و نادرست در رابطه با موضوعی که وجود ندارد با یکی از رسانه ها مطرح کرده که باعث شد بسیاری از رسانه‌ها نیز به آن مطلب استناد کنند بدون اینکه به صحت موضوع توجه کنند.


رئیس بیمارستان قلب شهید رجایی یادآور شد: رزیدنت خاطی روز بعد از آن ماجرا اخراج شد و تعیین تکلیف برای وی را به وزارت بهداشت و کمیته انضباطی واگذار کردیم. البته رزیدنت خاطی گفته بود که حاضرم با گذاشتن دست بر قرآن قسم بخورم که حتی دستم به پرستار نخورده است و ضرب و شتم و برخورد فیزیکی صورت نگرفته است بر همین اساس حتی سه پزشک حاضر در محل نیز شهادت دادند که حق با پزشک است و برخورد فیزیکی نبوده و تنها برخورد لفظی بین پزشک و پرستار اتفاق افتاده است.


نوحی تاکید کرد: ما از سوی نهادهای حقوقی گفته‌های این مقام مسئول در خانه پرستار را پیگیری خواهیم کرد تا از بروز چنین شایعات بی اساسی در آینده پیشگیری کنیم تا در آینده هر کس در هر مقامی به خود اجازه ندهد هر مطلبی را بدون منبع موثق و مستند مطرح کند و شریفی مقدم هم باید در برابر قانون پاسخگو باشد زیرا به گونه‌ای ماجرا را برای رسانه‌ها شرح داد که گویی شخصا در محل حضور داشته و از نزدیک شاهد ماجرا بوده است. در حالی که چنین اتفاقی اصلا رخ نداده است وی با جوسازی و مطرح کردن شایعات بی اساس سعی در متشنج کردن اذهان عمومی داشت و این نگران کردن افکار عمومی واقعا بی انصافانه بوده است. دبیرکل خانه پرستار حتی به نحوی برخورد کرد که سایت ها و رسانه های معاند و خارجی نیز بر اساس آن خبر به نظام جمهوری اسلامی ایران تازیدند.


به گزارش آنا، وضعیت صنفی پرستاران در کشور مطلوب نیست و علاوه بر آن با وجود سختی‌های این شغل و مهارت تخصصی پرستاران، شان و جایگاه این حرفه آن گونه که باید محترم شناخته نمی‌شود. این وضعیت از اخباری که گاهی درباره ضرب و شتم پرستاران و یا مشکلات درآمدی و تامین زندگی آنها شنیده می‌شود نیز قابل حس است. این در حالی است که مسئولان وزارت بهداشت بارها وعده داده‌اند که نسبت به مشکلات و کمبودهای این صنف چاره‌ای می ‌اندیشند اما با وجود تمام وعده ها اقدام بنیادینی به سود این قشر جامعه انجام نشده است.


دعوای پزشک و پرستار لفظی بود/ پزشک خاطی از بیمارستان اخراج شد


پزشک‌سالاری عامل برخورد ناشایست با پرستار بیمارستان قلب شهید رجایی


در ماجرای بیمارستان قلب رجایی دعوای صنفی بین پزشک و پرستار مطرح نیست


انتهای پیام/

ارسال نظر