صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۸ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۵

ضرورت اقدام برای ثبت جهانی شیشلیک شاندیز

نماینده مردم چناران، طرقبه و شاندیز در مجلس شورای اسلامی گفت: بعد از ثبت ملی غذای شیشلیک که غذای متعلق به شهرستان طرقبه -شاندیز است، باید متولیان برای ثبت جهانی این اثر ناملموس نیز اقدام کنند.
کد خبر : 116231
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی محمد دهقان در این زمینه اظهار کرد: ثبت ملی شیشلیک درفهرست آثار ناملموس کشور نمادی از جایگاه شاندیز در عرصه گردشگری دارد.

وی با بیان اینکه شیشلیک نماد صداقت مردم شاندیز با گردشگران داخلی و خارجی است، افزود: کیفیت و کمیت این غذای ویژه که بومی همین منطقه است طی گذشت سالها نه تنها تغییری نکرده است بلکه به مراتب افزایش نیز داشته است.


دهقان بیان کرد: اگرچه همه گردشگران و مردمی که به شاندیز سفر می کنند برای خوردن غذای شیشلیک و با آگاهی نسبت به این غذا نیامده اند اما با هدف تفریح و گردشگری سالم به این منطقه سفر می‌کنند.


دهقان افزود:بیش از آنکه مسئله غذا مطرح باشد، میهمان نوازی و احترام مردم شاندیز برای گردشگران داخلی و خارجی و نوع و نحوه برخورد با آنان است بنابراین همین امر موجب شده تا نام و جایگاه شهرستان طرقبه و شاندیز آوازه شده باشد.


این نماینده مجلس تاکید کرد: از طرف دیگر مردمان شهرستان طرقبه و شاندیز کاملا متدین و مذهبی هستند و همین مسئله موجب شده جاذبه ای برای رفت‌و‌آمد گردشگران با فرهنگ‌های مختلف به این منطقه ایجاد شود.


وی بیان کرد: مذهبی بودن مردم این دیار موجب ایجاد امنیت شده و به جرات یکی از مناطق گردشگری امن در کشور محسوب می‌شود.


دهقان گفت: برگزاری مراسم مذهبی متعدد و نیز شمار زیادی از مساجد در منطقه و شهرستان نشان از تدین مردم منطقه دارد.


وی با اشاره به اهمیت گردشگری حلال نیزگفت: قطعا محصول خوراکی که به دست مردمی متدین تهیه و تولید می شود و به شدت مورد علاقه همه گردشگران داخلی و خارجی قرار دارد از سلامت و امنیت غذایی بالایی برخوردار است.


وی بیان کرد: به همین دلیل شیشلیک به عنوان نمادی از گردشگری حلال در منطقه می‌تواند معرفی شود ضمن اینکه خواهشمندیم متولیان عرصه گردشگری و میراث فرهنگی که از تلاشهای آنان برای ثبت ملی این غذا در قالب آثار ناملموس ملی تلاش کرده اند، تقاضا داریم برای ثبت جهانی این غذا نیز اقدام کنند.


وی با تاکید بر وجود گردشگری و تفریح سالم در شهرستان طرقبه و شاندیز گفت: وجود امامزادگان یاسر (ع)و ناصر(ع) نیز در این شهرستان به شدت مورد توجه و علاقه گردشگران داخلی و خارجی است و به جاذبه ویژه ای برای گردشگران بدل شده است.


وی گفت: وجود باغات سرسبز، گردشگری طبیعی بکر و جذاب در منطقه به همراه غذای سالم و در فضایی معنوی و آرام بخش قطعا فرصت و جاذبه‌ای برای گردشگران داخلی و خارجی است که بیش از پیش باید مورد توجه و حمایت مسئولان قرار گیرد.


وی تاکید کرد: هنوز نیازمند معرفی هر چه بیشتر و بهتر این شهرستان برای گردشگران داخلی و خارجی هستیم.


دهقان افزود: جشنواره ثبت ملی مهارت پخت شیشلیک شاندیز که در روز 16 شهریور ماه جاری برگزار می شود می تواند فرصتی برای معرفی هرچه بیشتر و بهتر جاذبه های گردشگری این شهرستان باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر