تراز تجاری گاز برای دومین سال پیاپی مثبت شد
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، علیرضا کاملی با اشاره به این که پارسال با وجود افزایش قابل توجه تولید گاز، مازاد تولید حاصل نشد که علت آن انتقال گاز به نیروگاهها بود، افزود: هماکنون خوراک ۹۵ درصد نیروگاه ها از سوخت مایع به گاز تغییر کرده است بنابراین گاز تولیدی به نیروگاه منتقل و سوخت مایع صادر شده است.
وی تصریح کرد: صرفنظر از میزان گاز مصرفی داخل و خوراک نیروگاهها، از این پس هر افزایش تولیدی به منزله مازاد عرضه و برای صادرات گاز است.
کاملی درباره برنامهریزی برای صادرات گاز تولیدی حاصل از افزایش ظرفیت امسال گفت: برنامه و حجم صادرات گاز از سوی معاونت برنامه ریزی نفت ابلاغ میشود اما مذاکره با شرکتهای متقاضی دریافت گاز از سوی شرکت ملی صادرات گاز ایران انجام میشود.
وی ادامه داد: زمانی که مذاکره با شرکتهای خارجی درباره صادرات گاز، به سطح نهایی شدن میرسد، مرحله دریافت مجوز تضمین عرضه گاز به کشور مورد نظر برای دورهای مشخص از معاونت برنامهریزی نفت اخذ میشود.
به گفته کاملی، به طور طبیعی، توانایی ایران در افزایش صادرات گاز از سال ۱۳۹۶ به بعد افزایش چشمگیری خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران ادامه داد: از میان مذاکرههای انجام شده با شرکتهای خارجی برای انعقاد قراردادهای جدید صادرات گاز میتوان به مذاکره با شرکتهای متقاضی مشارکت در پروژههای اف ال ان جی یا مینی ال ان جی اشاره کرد که در صورت توافق با این شرکتها در خصوص دوره قرارداد و میزان گاز صادراتی، مجوزهای لازم بلافاصله از معاونت برنامهریزی شرکت نفت اخذ میشود.
کاملی اخذ مجوز صادراتی را تضمینی برای شرکتهای متقاضی مشارکت در پروژههای صادراتی خواند تا سرمایهگذاری و ساخت تاسیسات را آغاز کنند.
شرکت ملی نفت ایران در راستای تثبیت حضور فعال در بازار تجارت جهانی گاز، در سال۳۸۱ اقدام به تاسیس شرکت ملی صادرات گاز ایران با ماموریت توسعه پروژه های صادرات گاز طبیعی کرد که اهم فعالیت های این شرکت برنامه ریزی، بازاریابی و مذاکره به منظور عقد قراردادهای تجارت گاز و توسعه سرمایه گذاری در زمینه های مرتبط با این صنعت در ایران و جهان است.
انتهای پیام/